Oefenwedstrijd SK Girls – KV St-Gillis eindigt op 8-0

Onze dames speelden zondagochtend 16/08 hun eerste oefenwedstrijd thuis tegen KV St-Gillis. Op het piekfijne C-terrein was dat.
De SK Girls maakten meteen een sterke indruk met een stevige 8-0 overwinning!

Fotootjes van deze partij kan u hier bekijken.
Volgende week vrijdag spelen ze thuis tegen Ternat om 20u00. We wensen onze SK-Girls een succesrijk seizoen toe!

Verslag

Het is bijna niet te geloven. Eindelijk mag er nog eens gevoetbald worden! Na een lange COVID-periode begonnen de dames van SK Grembergen aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Veel nieuwe gezichten waren erbij, en een aantal van hen waren vandaag al te bewonderen op het schitterende C-terrein. Terwijl onze hymne ‘Atje voor de sfeer’ door de boxen van de kleedkamer knalde nam de stress toe bij de meesten. Gezonde stress, want de goesting was van ieders gezicht af te lezen.

We begonnen met Celine in doel, met daarvoor ons vertrouwd sluitstuk Sarah-Jana, aangevuld met Anne en Cato op de flanken. Cindy, Dora, Fien, Esmé en Eva – ex speelster van SK Grembergen – bezetten het middenveld. Vooraan stond Eline, gebrand op een eerste overwinning van ons elftal.

Scheidsrechter Cédric Tonnelier floot de wedstrijd op gang en meteen hoge druk van de thuisploeg. Het duurde niet lang of de score stond al in het voordeel van onze dames. Fien dribbelde er op los en kon aanleggen aan de rand van de 16. Een onhoudbaar afstandsschot ging winkelhaak binnen. 1-0 na 8 minuten. Nog geen 3 minuten laten was het Eva die liet zien waarom zij een basisplaats verdiende. Een heerlijk schot verdween in de netten van St. Gillis. 2-0 en we zitten in minuut 11… In minuut 20 recupereerde Esmé de bal en waagde ook haar kans van ver. Knappe redding van de doelvrouw! Het was een overrompeling van jewelste. Onze Dendermondse buren geraakten amper hun baklijn uit en in minuut 33 en 34 legden Fien en Cindy (ook een nieuwkomer) er elk eentje in het mandje. 4-0 na 34 minuten. Sinds dit seizoen mag er in 3e provinciale doorlopend gewisseld worden bij de dames en Jirka, Joyce en Hasse kwamen meer dan gemotiveerd het veld op. Hasse Verberckmoes maakte vandaag haar debuut voor ons eerste elftal na een sterke voorbereiding bij de U17. In minuut 40 was het Fien die met haar mindere voet nog eens aanlegde van een aanzienlijke afstand. Paal binnen, wat een doelpunt! De hattrick was al compleet en een forfaitscore stond op het bord. Net voor rust pikte ook Dora haar goaltje mee vanuit een kleine ruimte.

We gingen rusten bij 6-0.

Tijd om eens te veranderen van formatie. Met 4 spitsen werd de dominantie van Grembergen aanzienlijk groter. Rondspelen rond de grote rechthoek van de tegenstander en wachten op het juiste moment voor de diepsteekpas. De warmte nam drukkend toe en het tempo daalde een groot stuk. Een tweetal keer kon KV toch uitbreken, maar dat was zonder de Van-Uytvange beenhouwerij gerekend. Met stevige, maar perfecte tackles stuurde Sarah haar rechtstreekse tegenstander terug naar haar positie in balverlies. In minuut 61 knalde Eline de 7-0 binnen. Het was zweten geblazen, maar het waren de bezoekers die achter de bal moesten lopen. In minuut 67 kapte Eva zich knap vrij achter haar steunbeen en gaf de perfecte Kevin De Bruyne-assist in de lucht aan debutant Hasse. Die twijfelde niet en schoot netjes de eindcijfers op het bord. Hasse, nog maar 14 jaar beste lezers… Toekomst verzekerd!

Wat een start van onze ladies! Vorig jaar kwamen de roodwitten nog winnen op ons veld met 1-2, maar vandaag werd duidelijk dat Grembergen de ploeg van ’t stad is in 3e provinciale.
Volgende week zal andere koek zijn, want dan komt 2e provincialer Ternat op bezoek. Afspraak vrijdag 21 augustus thuis om 20u00.

Tot volgende week!
Uw verslaggever en T1
Jeroen