Nieuws - Krantensprokkels na de wedstrijd SKG - SKL Doorslaar (28/02/2018)

NB_logo_pos.png.gif

Sander Malfliet hinkt na gelijkspel op twee gedachtensander m2.JPG


Kruibeke werd de winnaar van het weekend: de enige ploeg van de top vier die kon profiteren van het verlies van leider Waasmunster. Grembergen en Doorslaar, de twee andere concurrenten, speelden gelijk in een onderling duel.

Kunnen jullie vrede nemen met dit gelijkspel?

Sander Malfliet: “Goeie maar moeilijke vraag. Als je de laatste minuut een strafschop krijgt, dan moet je altijd winnen. Nu miste Brent Claessens en dat was zuur. Anderzijds troffen zij bij een aanval net daarvoor de paal. Voor hetzelfde geld komen we op dat moment achter te staan. Als je het over de negentig minuten bekijkt, dan denk ik dat een gelijkspel de juiste uitslag was.”

Dit is de derde 1-1 op rij. De vierde eigenlijk al, met de match op Sinaai erbij. Is dat nog toeval?

Wat meer is: het is ook de vierde keer dat we meteen na de rust een doelpunt incasseerden. We hebben er de voorbije week nog over gepraat. Het is opvallend, maar een reden zien we niet meteen. Na zoveel keer zou dat niet meer mogen gebeuren.”

Slokje cognac te veel tijdens de rust en nog wat slaperig?


(lachend) “Zo'n slok had misschien wel deugd gedaan tegen de kou, maar het was gewoon een gebrek aan concentratie.”

Hoe kijk je zelf op de match terug?

Het was moeilijk combineren op een bevroren terrein. Het was dan ook een wedstrijd met veel duels, met veel bikkelen en het te vaak hanteren van de lange bal. Doorslaar teert iets te veel op Traore. Hij moet het maar zien te forceren.”

Wat vind je van je eigen seizoen tot nu toe
?

Wat speelminuten en vorm betreft kan ik tevreden zijn. Alleen scoorde ik tot nu toe veel minder dan verwacht en vooropgesteld. Misschien dat ik de komende matchen mijn totaal nog wat kan opkrikken.”

Op papier zijn er nog vier titelkandidaten. Rekenen jullie jezelf daarbij?

We maken nog een kans, maar aan de titel denken we niet echt meer. Al het hele seizoen bekijken we alles van week tot week. Volgend weekend moeten we naar leider Waasmunster. Dat wordt weer een sleutelmatch. Voor hen zal de druk groter zijn.”(DDD)


HLN_logo_pos.png

SK Grembergen strandt op punt na gemiste penalty tegen DoorslaarDholle.JPG

SK Grembergen bleef steken op een punt tegen Doorslaar. En dat plakte aan de ribben, want de zege lag binnen handbereik. Een gemiste penalty stak er een stokje voor. Na negentig minuten werden de punten gedeeld en de Dendermondenaars zijn zo ineens vierde.

De voorbije drie wedstrijden speelde Grembergen gelijk, de laatste puntendeling was die in de topper tegen Doorslaar.

"Op zich geen slecht resultaat, maar als je weet dat we in de laatste seconde een strafschop misten dan is dat natuurlijk zuur", legt Lennert D'Hollander uit. "We speelden een sterke eerste helft en kwamen verdiend op voorsprong. Maar in de eerste minuut na de rust kregen we al een doelpunt tegen. Op een moeilijk bespeelbaar veld, met een toplaag die volledig bevroren was, bleek het lastig om nog iets terug te doen. In de tweede helft ging het wat meer gelijk op. En dat een strafschop gemist wordt, dat kan gebeuren. We hadden een goede zaak kunnen doen bij winst, want Waasmunster verloor. Niet dat dat ons erg bezighoudt, maar nu we zo hoog staan willen we daar blijven en als we de kloof met de leider kleiner kunnen maken laten we dat niet na."

Deze keer dus wel, Grembergen zakt door het derde gelijkspel op rij naar de vierde plaats. "We blijven positief, want we hebben nu al acht weken na elkaar niet verloren", gaat D'Hollander verder. "Nu missen we de kans om aan te sluiten, maar er zullen er nog wel komen. We hopen dat we net als vorig jaar een eindrondeticket kunnen pakken. Dat zou toch het minimum moeten zijn na ons goede seizoen dat we tot nu al bij elkaar hebben gespeeld. Het staat in het klassement allemaal nog zeer kort op elkaar, dus we moeten ervoor zorgen dat we niet verder afglijden. Er volgt nog een zwaar programma. Om te beginnen spelen we volgende week tegen leider Waasmunster. De ploegen onderin zijn ook bezig om zich op te trekken aan de laatste strohalm en pakken punten. Dus er zijn sowieso geen makkelijke wedstrijden meer. We doen er alles aan om nog zoveel mogelijk punten te pakken." (SVOD)

Lenny Janssens (Lokeren Doorslaar) "Titelstrijd ligt helemaal open"

SK Lokeren Doorslaar kon vorig weekend niet optimaal profiteren van de 1-3-uitschuiver van rivaal Sparta Waasmunster zaterdagavond tegen Buggenhout. Het team van trainer Lenny Janssens bleef zondagnamiddag in de topper op het veld van Grembergen steken op 1-1.

Daardoor behoudt de heideploeg zijn leidersplaats met één luttel punt voorsprong op de Lokerse fusieclub terwijl ploeg in vorm Jong Vlaanderen Kruibeke en Grembergen respectievelijk drie en vier punten achterstand tellen.

"De titelstrijd ligt dus helemaal open", beseft Janssens, die zich wel kon verzoenen met de puntendeling. "Grembergen is een heel stevig team, dat kan terugvallen op een oerdegelijke organisatie. Bij SKLD stonden door schorsingen en blessures Tom Cloostermans, Laurence Tronckoe en Jordy Wauters aan de kant. Brent Van Hecke, onze Burkinees Saïdou Panandetiguiri en kapitein Dimitri D'Hondt, die een drietal weken out was met een barstje in zijn teen, kregen een basisplaats. De 38-jarige Joachim Segers, die al een tijdje meetraint met de groep en eindelijk speelgerechtigd was, mocht in doel postvatten. Onze driemansdefensie werd gevormd door Jos De Keyser, Tom De Clerck en Joris De Picker. Dit trio acteert al van bij de start van het seizoen op een hoog niveau. Tijdens de rust werden Van Hecke en Panandetiguiri vervangen door Jens Van Der Voorden en Jaro Buggenhout. Laatstgenoemde maakte zijn rentree na een zware kuitblessure, die hem drie maanden van de velden hield. De invallers zorgden mee voor iets dwingender spel en meer diepgang. Na een vijftal minuten in de tweede helft bracht Cedric Mbuyu SKLD langszij. Mbuyu raakte in de slotfase ook nog de paal. De wedstrijd eindigde nog bijna op een anti-climax. In blessuretijd wees ref Ottoy naar de stip voor een vermeende fout van D'Hondt op de snelle en vinnige flankaanvaller Clapdorp. Gelukkig voor ons trapte de ingevallen Claessens de elfmeter over de kooi van Segers." (VBGB)

Terug naar overzicht

Sponsors

 • Proxy Delhaize
 • Zakenkantoor Geert Verbustel
 • aQuizien
 • Poly Technics
 • ROB Verhuur
 • Matthijssens BVBA
 • SD Worx
 • aQuizien
 • Kasseien De Coninck
 • inbraakveilig.be
 • aQuizien

Laatste Update

De website werd laatst bijgewerkt op:

dinsdag 11 december 2018 om 19:37

Delen

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Toevoegen aan Google Bookmarks
Copyright © 2007 - 2018. SK Grembergen - V2016.4 - Administratie