Nieuws - Nabeschouwingen over Sp Waasmunster - SKG (07/03/2018)

HLN_logo_pos.png

"Het was een match op het scherp van de snee"Ken St.jpg

Na een gelijkspel tegen Doorslaar klopte Grembergen Waasmunster met 0-2. En komt het op een punt van de leider.

"We speelden drie keer na elkaar gelijk", legt Sander Malfliet uit. "We vonden dus dat we nog iets recht te zetten hadden, want ook al verloren we sinds nieuwjaar niet meer, toch vonden we zelf dat we te veel de punten hebben gedeeld de voorbije speeldagen. We trokken naar Waasmunster voor de drie punten. En het was niet makkelijk daar. Het werd een match op het scherp van de snee. Met veel tempo en veel duels. Qua kansen moest Waasmunster niet onder doen voor ons. Gelukkig hield Ward Smekens ons een paar keer goed recht. En bij Waasmunster raakten ze ook een paar keer de lat."

"Als je wint, doe je altijd een goede zaak. Dat blijkt nog maar eens. Er is dit seizoen niet echt een ploeg die er met kop en schouders bovenuit steekt. Het zal volgens mij voor de titel tot de laatste speeldag spannend blijven. Wij willen proberen om een woordje mee te spreken."
(SVOD)


"We verdienden minstens een puntendeling"


Ondanks een derde, opeenvolgende nederlaag tegen Grembergen blijft Sparta Waasmunster nog steeds het klassement aanvoeren, al moet het sinds vorig weekend wel Jong Vlaanderen Kruibeke naast zich dulden. "Op basis van het geleverde spel verdienden we minstens een puntendeling, maar het zat ons gewoon niet mee", analyseert voorzitter Adriaan Vanderherten. "Zo viseerden we tot drie keer toe het doelhout. De goed georganiseerde bezoekers klommen zowat twintig minuten voor tijd op voorsprong met een onhoudbare pegel van Sander Malfliet. In de toegevoegde tijd stelde de snelle en vinnige flankaanvaller Gregory Clapdorp de zege veilig. Voor voetbalminnend Sparta is dit een nieuwe mentale opdoffer. Tot voor enkele weken zag het er heel rooskleurig uit voor ons. In voetbal kan het snel keren en na drie verliesbeurten op rij staan er nu vier ploegen bovenaan in een marge van punt. Er staan nog zes speeldagen op het programma en we geven het zeker nog niet op."
(VBGB)


NB_logo_pos.png.gif

Pieter Cattrysse ziet concurrentie dichterbij sluipen: “Het wordt heel spannend”

Ook al kwam Waasmunster opnieuw een stuk scherper voor de dag, het leed in de derby tegen Grembergen een derde opeenvolgende nederlaag (0-2). Desondanks staat Sparta nog steeds aan de leiding, al is Kruibeke inmiddels op gelijke hoogte geklommen. Het wordt heel spannend.

Loste deze derbytopper sportief gezien de verwachtingen in?

Pieter Cattrysse: “Het was een intens betwiste wedstrijd, zoals een derby hoort te zijn. Bij ons was de spirit, die in de tweede helft tegen Kruibeke uit de ploeg was verdwenen, helemaal terug. Ook tegen Buggenhout ontbrak die trouwens. We voetbalden met veel gedrevenheid. Dan is het uiteraard extra zuur om na afloop met lege handen te staan.”

Waarom verdienden jullie beter dan het 0-2 verlies?


Mij hoor je niet beweren dat wij absoluut recht hadden op de zege. Maar we maakten zeker aanspraak op een punt. Dat hun keeper de man van de match was, zegt veel. Tot grote frustratie van heel Waasmunster voorkwam hij een viertal gemaakte doelpunten. Daarbij troffen we ook nog een paar keer het doelkader. Grembergen kwam op voorsprong met een zondagsschot. De 0-2 kwam er na een counter, toen wij alles of niets speelden. Zo hard kan voetbal soms zijn.

Ligt de titelstrijd nu weer helemaal open?

“Dat kan je wel stellen, met de top vier binnen één punt. Kruibeke telt nu evenveel punten als wij. Doorslaar en Grembergen hebben maar één punt minder. Maar ook Sint-Gillis en Bazel klampen aan en zijn niet uitgeteld. Zo wordt de ontknoping van het kampioenschap heel spannend. Niet enkel voor de periodetitel, maar ook voor de eindrondetickets. We kunnen nog naast alles pakken.”

Waarom zal dat niet gebeuren?

We trekken ons op aan het spelniveau dat we tegen Grembergen haalden. Als we dat weten door te trekken, kan puntengewin niet langer uitblijven. Het worden nog zes spannende speeldagen. In deze reeks heeft zowat elke ploeg nog wat te winnen, voor de prijzen of voor het behoud. Enkel Zaffelare lijkt al veroordeeld, net die ploeg won verrassend van Doorslaar. Tekenend.
(KC)


Terug naar overzicht

Sponsors

 • Kasseien De Coninck
 • aQuizien
 • aQuizien
 • Proxy Delhaize
 • inbraakveilig.be
 • Zakenkantoor Geert Verbustel
 • SD Worx
 • Poly Technics
 • Matthijssens BVBA
 • aQuizien
 • ROB Verhuur

Laatste Update

De website werd laatst bijgewerkt op:

dinsdag 11 december 2018 om 19:37

Delen

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Toevoegen aan Google Bookmarks
Copyright © 2007 - 2018. SK Grembergen - V2016.4 - Administratie