Nieuws - U13 wint prestigieus tornooi op Daknam na beklijvend slot (01/05/2018)

Daags na de laatste compititiewedstrijd moesten onze jongens reeds aantreden op het tornooi van Daknam.  Onze ploeg – zonder Arwen, Yarne, Llewellyn en Rune, maar met Lotte, Brecht en Rie – kwam in een poule terecht met F.C. Daknam (3*), Eendracht Belzele (3*) en Waasland-Beveren (prov).

De wedstrijd van daags ervoor zat er duidelijk nog in, tijdens de eerste wedstrijd tegen Daknam. De nieuwe spelers moesten nog wennen aan hun teamgenoten. In een vrij gesloten wedstrijd komen de paarswitten op voorsprong na een dubbel afgeweken bal. SKG probeerde nog maar met weinig overgave en kreeg uiteindelijk nog een tweede goal te slikken op hoekschop. Knappe kopbal!

U13 tornooi Daknam.JPG
De opmerkingen in de kantine na de eerste wedstrijd waren duidelijk :”SKG is geen tornooiploeg”, “SKG en tornooien, een slecht huwelijk”, “Moeten we hiervoor in de kou komen supporteren”. 

In de tweede wedstrijd tegen Belzele (niet Belsele!) was het duidelijk dat er ingepraat was op onze spelers en waren de neuzen in de juiste richting gezet. Mooi aanvallend spel, duidelijk overwicht op het middenveld, maar helaas nog geen doelpunten. En zoals dat gaat in het voetbal, krijg je dan het spreekwoordelijke deksel op de neus. 1-0.  Maar gelukkig gingen de kopjes niet naar beneden en onder aanvuren van de coach, konden we toch gelijkmaken. En in het slot zelfs nog erover. Jef nam een hoge bal rechtstreeks op de linkerslof. De Belzeelse keeper stond genageld aan de grond en zag de bal in de rechterkruising verdwijnen.

Derde match tegen Waasland-Beveren. Wij moesten winnen en Daknam mocht dat niet doen op het veld ernaast. De gedrevenheid zat er weer in maar al snel werd het duidelijk dat WB technisch vinniger was. De ruststand 2-0 in het voordeel van WB. We gingen voor de laatste plaats moeten spelen. Maar door een donderpreek en een paar tactische wijzigingen, konden we al snel de aansluitingstreffer maken. Een magistrale boogbal van Jerden in de linkerkruising bracht ons zelfs langszij. Joran – wie anders - werd langs de lijn opgezweept door de technische staf en zorgde voor de verlossing. De ruststand werd omgebouwd tot  een 3-2 overwinning en we mogen de finale spelen!!

Onder de indruk van de omstandigheden, moesten we de finale spelen tegen de provinciale U13 van Buggenhout. Op punten zouden we helaas verloren zijn. Een paar kansen voor ons wogen niet op tegen de resem kansen die onze buren hadden. Brecht hield ons verschillende keren goed overeind. De verdediging onder leiding van Lotte stond pal: De ploeg werd vanaf de zijlijn verplicht om alles te geven en onze jongens hebben geluisterd en speelden alsof lijf en leden ervan afhingen. 0-0 was dan ook de eindstand. Penalty’s gingen beslissen over tornooiwinst. De penaltyreeks werd gewonnen met 2-0 (Jef en Lotte - enkele goede reddingen van Brecht). Hiermee was tornooiwinst een feit, en konden de spelers en trainer feestend de nacht, eeeuuh... ik bedoel, de kleedkamer in. Chapeau jongens !!

(JC)

Terug naar overzicht

Sponsors

 • SD Worx
 • ROB Verhuur
 • aQuizien
 • Zakenkantoor Geert Verbustel
 • inbraakveilig.be
 • Poly Technics
 • Kasseien De Coninck
 • aQuizien
 • aQuizien
 • Matthijssens BVBA
 • Proxy Delhaize

Laatste Update

De website werd laatst bijgewerkt op:

dinsdag 11 december 2018 om 19:37

Delen

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Toevoegen aan Google Bookmarks
Copyright © 2007 - 2018. SK Grembergen - V2016.4 - Administratie