Nieuws - Burst - SKG: een vooruitblik in de kranten (05/05/2018)

HLN_logo_pos.png

Ward Smekens (SK Grembergen)Ward 3.JPG

"Proberen om zo ver mogelijk te geraken"


SK Grembergen speelt voor een plaats in eerste provinciale in de eindronde in tweede provinciale. Tegen een ploeg uit de B-reeks, Burst. In totaal moeten de Dendermondenaars vier keer winnen om volgend seizoen een reeks hoger te spelen.

"Liggen we er dit weekend al uit, dan is het ook zo", zegt Ward Smekens. "Maar we gaan absoluut ons best doen om dat te vermijden. Tegen Burst hebben we in de Hofman Cup al gespeeld in de voorbereiding op dit seizoen. Er is een heel seizoen gevolgd en dus zal die ploeg ook wel een transformatie hebben ondergaan. Ik vond ze in augustus niet slecht terwijl wij er niet zo heel veel van bakten. We gaan proberen om zo ver mogelijk te geraken in de eindronde. Vorig jaar haalden we ze onverhoopt, nu zien we het als een bevestiging van wat weer een mooi seizoen is geweest. We zijn allemaal weer wat matuurder geworden. Het is uit bij Burst en hopelijk gaan er wat supporters mee. We hopen dat de mensen ons in groten getale komen steunen, want het blijft uniek om mee te doen voor promotie. Het is niet veel ploegen gegeven om dat enkele jaren na elkaar te mogen meemaken." (SVOD)

Burst bekampt totaal onbekend Grembergen

Twaalf ploegen spelen voor twee plaatsen in eerste provinciale vanaf dit weekend. En daar is Burst bij. De ploeg van trainer De Cooman neemt het op tegen SK Grembergen uit tweede provinciale C. De Dendermondenaars zijn derde geworden in hun reeks.

"We hebben het thuisvoordeel aan onze kant", volgens Steve De Cooman. "Langs de andere kant weten we eigenlijk niks van onze tegenstander. Ik moet me dus behelpen met wat ik van andere trainers heb gehoord. Zo'n wedstrijd kan natuurlijk alle kanten op. Toch liever onmiddellijk spelen dan een week stil liggen. Dat we er klaar voor zijn, hebben we vorig weekend op de laatste speeldag van de reguliere competitie laten zien. We versloegen Meerbeke met 0-3. We zijn de laatste twaalf wedstrijden ongeslagen. We breien er nu hopelijk nog vier confrontaties aan met dezelfde afloop. Nu spelen we echter tegen allemaal toppers. Maar het blijft vooral een bekroning. En als het van mij afhangt spelen we mee voor promotie." (SVOD)

NB_logo_pos.png.gif

SK Grembergen wil seizoen nog wat extra glans gevenAlek M.jpg


De eindronde betekent voor ons een extra kans om ons seizoen nog meer glans te geven”, zegt Alek Maes.

We moesten tot de laatste speeldag wachten voor zekerheid maar toch mogen we nu al spreken van een geslaagd seizoen. We kunnen compleet naar Burst trekken en we zien wel wat het wordt. We staan niet onder druk want we moeten niets. Maar iedereen wil er wel voor gaan. Ik verwacht een pittig matchke. Als ik het goed heb speelden we vorig seizoen al eens op Burst voor de Hofman Cup. Voor de jongens die er toen al bij waren, is het dus geen totaal onbekende. Ingeval van winst wacht ons alvast een leuke thuisaffiche waarin we de supporters nog wat extra kunnen geven.” (ddd)

nvdr: SKG was al na speeldag 29 zeker van de eindronde

Steve De Cooman ambitieus bij Burst in bloedvorm

“Gunstige loting is stimulans”


Olympic Burst zette een dijk van een terugronde neer en sloot de derde periode af met een knappe 26 op 30. Coach Steve De Cooman kan drie keer op rij in de eigen thuishaven aan de slag op de Oudendijk en dat opent perspectieven. Steve De Cooman ziet een belangrijke rol weggelegd voor zijn aanvoerder Yannick De Rouck die het seizoen afsloot met 29 treffers. "Yannick De Rouck werd twee goals ontnomen door een flaterende lijnrechter wat bijzonder jammer is, want anders schopte hij het samen met Berwouts en Van Poelvoorde tot topschutter. De Rouck was zowel op als naast het veld een voorbeeldige kapitein die de ploeg op sleeptouw neemt". De gunstige loting met uitsluitend thuismatchen is een extra stimulans om ons sterk seizoenslot door te trekken. Tijdens de eerste periode liep het nog niet gesmeerd. In de tweede periode zetten we onze remonte in. Burst verkeert in bloedvorm. We incasseren bijzonder weinig goals wat mede de verdienste is van onze doelman Jeffrey De Coninck die vorig jaar nog aan de slag was in derde bij Standaard Denderleeuw, maar in Burst een basisplaats veroverde en sterk aan het keepen is" (rwd)


Terug naar overzicht

Sponsors

 • SD Worx
 • ROB Verhuur
 • aQuizien
 • inbraakveilig.be
 • Proxy Delhaize
 • Zakenkantoor Geert Verbustel
 • Kasseien De Coninck
 • aQuizien
 • Poly Technics
 • Matthijssens BVBA
 • aQuizien

Laatste Update

De website werd laatst bijgewerkt op:

dinsdag 11 december 2018 om 19:37

Delen

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Toevoegen aan Google Bookmarks
Copyright © 2007 - 2018. SK Grembergen - V2016.4 - Administratie