Nieuws - Krantensprokkels voor de wedstrijd SKG - Buggenhout (12/10/2018)

NB_logo_pos.png.gif ward.JPG


Ward Smekens: “We missen de kracht om tandje bij te steken

Grembergen moet het momenteel stellen met negen op achttien terwijl men in Buggenhout vrede moet nemen met slechts acht punten. Geen resultaten waarmee men tevreden kan zijn. Bij Eendracht liet men het vooral op verplaatsing afweten. Bij SK kon men dan weer de goede start niet doortrekken.

Het loopt inderdaad de jongste weken wat moeilijk”, zegt doelman Ward Smekens. “Na een heel goede voorbereiding en het prima begin tegen Sinaai hadden we zeker iets meer verwacht. Vraag maar niet naar de reden. We spelen met dezelfde ploeg als vorig seizoen. Stijn Quintelier stopte en Bram Ryckaert kwam in zijn plaats. En Bram is zelfs een betere voetballer. We missen blijkbaar de kracht om een tandje bij te steken. Kieldrecht kon dat zaterdag wel en daarin lag het verschil. Tegen Buggenhout moeten we de knop omdraaien. Als we de drie punten thuis kunnen houden, zetten we alvast een stap in de goede richting.

Michael Delhaye (Buggenhout): "Vertrouwen"

Centrale verdediger Michael Delhaye is er na een zeven weken aanslepende blessure al twee weken opnieuw bij bij Eendracht Buggenhout. “Ik voetbalde altijd hoger bij Londerzeel en Wolvertem en had aanvankelijk wat schrik voor het niveau van provinciale”, zegt hij. “Maar dat bleek ongegrond. Het niveau is hoger dan ik had verwacht. De sfeer en de inzet zitten goed. Het is niet omdat we het tot nu thuis beter deden dan uit dat er een verschil tussen de twee is. Enkel op Sinaai hadden we een offday, maar voor de rest lag het verschil enkel in het afmaken van de kansen. We hebben vertrouwen voor de match op Grembergen.” (ddd)HLN_logo_pos.pngLennert D.JPG

Lennert D'hollander: "Niet de start die we verwacht hadden"


Een burentreffen staat er geprogrammeerd voor Grembergen. Eendracht Buggenhout komt op bezoek, een clash tussen middenmotors dus zondag in de Kleemputstraat.

"Tegen Buggenhout spelen is altijd lastig", weet Lennert D'hollander. "We hebben jammer genoeg niet de start die we verwacht hadden. De voorbije twee seizoenen eindigden we op de derde plaats. En we merken dat het nu anders voetballen is. Onze tegenstanders hebben zich beter ingesteld op ons. En daar moeten we nog wat leren mee omgaan. Soms nemen we het ook iets te makkelijk op. En de conclusie is na zes wedstrijden, waarvan we er drie wonnen en drie verloren, dat we iets realistischer moeten zijn. Bij Buggenhout zijn er bekende namen teruggekomen. Ze speelden vorig seizoen met veel inzet en kracht, dat zal nu misschien wat plaatsmaken voor meer technisch voetbal. We zijn zeker op onze hoede en proberen vooral om de drie punten thuis te houden. Dat zijn we onze supporters zeker en vast verplicht. De vorige thuismatch wonnen we van Haasdonk met 3-0. Hopelijk kunnen we dat nog eens herhalen."
(SVOD)Tony Pollet (Kieldrecht) "Ontlading na eerste zege was bijzonder groot"Pollet.JPG

Met een onuitgegeven ploeg behaalde neotweedeprovincialer Kieldrecht zaterdagavond onverwacht zijn eerste competitiezege tegen Grembergen, dat de voorbije twee seizoenen telkens afsloot op de derde plaats.

"De ontlading bij de spelers en supporters achteraf was bijzonder groot", doet trainer Tonny Pollet zijn verhaal. "In het kader van de sponsoravond had het bestuur een discobar ingehuurd. De eerste driepunter werd dan ook stevig gevierd. Vooraf zag het er nochtans niet zo gunstig uit voor Kieldrecht. Jordy Van Vlierberghe en Toon Praet waren ruim een week geleden op het veld van Robur allebei geblesseerd uitgevallen. Jonas Bosman moest een gele schorsingsdag uitboeten en specialist in opleiding Hannes Ruymbeke had werkverplichtingen. Tot overmaat van ramp liep Dioni Herdewel op de donderdagtraining een verrekking op in zijn lies. Door al die afwezigen kregen Cornel Irimia, Basel Zarzour, Wannes Peeters en Kjell D'Hollander een basisplaats. Irimia opereerde links in de defensie naast Niels D'Hooghe, die een rij achteruit werd geschoven. Middenvelder Zarzour zorgde voor creativiteit en zowel Peeters als D'Hollander werden ingezet op de flanken. Mijn twee nieuwe flankspelers hebben zich uit de naad gelopen voor het collectief."

"De partij begon wel in mineur en we waren al vroeg op achtervolgen aangewezen. Doelman Wannes Van Dooren ging flagrant in de fout bij een terugspeelbal en de vlotscorende Alek Maes had maar binnen te duwen. Daarna hebben wij het overgenomen en rond het halfuur verlengde Johan Onghena een afgemeten voorzet van D'Hollander met het hoofd in doel. Na de rust voerde Kieldrecht gedurende twintig minuten de druk nog verder op en verkwanselden we een aantal opgelegde mogelijkheden. Onghena tekende dan toch voor de 2-1 met een knap schot in de hoek. De voorbije weken worstelde hij wat met zichzelf. Het feit dat zijn eerste twee competitietreffers de club drie kostbare punten opleveren, zal hem ongetwijfeld een geweldige mentale boost geven. In de slotfase pakte Van Dooren nog uit met een miraculeuze redding. Op die manier maakte hij zijn fout, die aan de basis lag van het vroege tegendoelpunt, meer dan goed. Komende zaterdag mogen we opnieuw voor eigen publiek aantreden tegen rode lantaarn SK Lokeren Doorslaar, dat ver onder zijn waarde staat geklasseerd."
(VBGB)

Terug naar overzicht

Sponsors

 • Proxy Delhaize
 • aQuizien
 • inbraakveilig.be
 • aQuizien
 • Matthijssens BVBA
 • Zakenkantoor Geert Verbustel
 • SD Worx
 • ROB Verhuur
 • Kasseien De Coninck
 • aQuizien
 • Poly Technics

Laatste Update

De website werd laatst bijgewerkt op:

dinsdag 11 december 2018 om 19:37

Delen

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Toevoegen aan Google Bookmarks
Copyright © 2007 - 2018. SK Grembergen - V2016.4 - Administratie