Nieuws - Voorbeschouwingen SK Berlare - SK Grembergen (08/12/2018)

NB_logo_pos.png.gif

Gauthier Lauwers wil met Berlare bovenin blijven meedraaien

“Nog twee heel leuke matchen"

Berlare blijft in de top van het klassement maar moest leider Haasdonk even laten gaan. Grembergen schoof na de winst tegen Gent op naar de middenmoot en kan, mits winst, zaterdag zelf in het directe spoor van de roodwitten komen.

Vooraf hadden we ongetwijfeld meteen getekend voor een punt op Kruibeke”, zegt Gauthier Lauwers. “Zeker omdat we door omstandigheden met een zeer jonge ploeg naar ginder moesten. Maar achteraf konden we zeker niet tevreden zijn met het behaalde punt na een 4-4 eindresultaat. Een voorsprong van drie doelpunten moet je eigenlijk altijd kunnen vasthouden.” “Tegen Grembergen recupereren we de geschorste Blondeel en ook Peter Merlier is weer speelklaar na zijn ziekte. Hoewel meteen gezegd moet worden dat doublure Cobbaut in geen geval iets te verwijten valt. Integendeel.” “Voor we de winterstop ingaan wachten nog twee heel leuke affiches. Nu zaterdag is er de komst van buur Grembergen dat toch een vaste waarde is in deze reeks, daarna volgt de trip naar nog kortere buur Heikant Zele. In deze confrontaties moeten we onze ranking zien te handhaven.”

Alek Maes met tevreden gevoel naar Berlare

Dat Berlare een goed voetballende ploeg is, is een zekerheid. Ze lieten, zeker thuis, al heel opmerkelijke resultaten noteren. Zoals tegen buur Schoonaarde”, zegt Alek Maes.

Of vorige week op Kruibeke waar ze vier keer scoorden. En dat tegen een ploeg die heel weinig tegengoals incasseert. Zo'n scenario moeten ze zien te vermijden. De laatste weken gaat het bij ons in stijgende lijn maar toch loopt het moeizamer dan vorig seizoen. Niemand weet waarom. In heel veel matchen speelden we een goede eerste helft, maar liep het daarna een stuk minder. We waren niet constant genoeg over de volle negentig minuten. Als ploeg hebben we echter de rug gerecht en nu loopt het al veel langer scherper. Zelf scoorde ik nu al bijna evenveel keer als vorig jaar over het ganse seizoen. Dus kan ik persoonlijk alleen maar dik tevreden zijn.”

HLN_logo_pos.png


Xavier Deschacht en SK Berlare spelen derby tegen Grembergen

"Zes op zes pakken om aansluiting met leider niet te verliezen"

Zaterdag is er de confrontatie tussen Berlare en Grembergen. Na twee verliesbeurten en een gelijkspel willen de Puitenkloppers opnieuw aanknopen met een overwinning. "We willen de aansluiting met leider Haasdonk niet verliezen", zegt Xavier Deschacht.

Vorige week speelde Berlare een topper op het veld van Kruibeke. En die eindigde op een spectaculaire 4-4. Maar, SK eindigde de partij met negen.

"We stonden ook 0-3 voor aan de rust", legt Deschacht uit. "Na een perfecte eerste helft. Maar we kwamen iets te gemakzuchtig de kleedkamers uit en slikten snel twee goals. Bovendien werden bij ons twee spelers uitgesloten met domme rode kaarten. De laatste weken zijn er wel meer zulke foutjes. Individuele fouten zijn het waar we ons aan bezondigen, die moeten er zo snel mogelijk uit."

De derby tegen Grembergen van dit weekend moet ervoor zorgen dat Berlare blijft aansluiten bij leider Haasdonk. "We staan zeven punten achter ondertussen, de wedstrijd tegen Kruibeke mochten we nooit verloren zijn, nu moeten we honderd procent focussen op de partij tegen Grembergen. Kruibeke won daar en wij hadden tegen de Waaslanders met 0-6 moeten winnen, dat wil zeggen dat we de Dendermondenaars in principe aankunnen. Natuurlijk moet elke match gespeeld worden, maar we hebben het thuisvoordeel en daar moeten we proberen van te profiteren."

Net voor de winterstop volgt dan nog een nieuwe derby tegen Heikant Zele. "Om goed te zijn moeten we zes op zes pakken, anders verliezen we de voeling met de leider helemaal. Als we twee keer winnen en zij verliezen punten, dan kunnen we nog dichter komen. De voorbije drie matchen speelden we een keer gelijk en verloren we twee keer. Waaronder tegen White Boys. Dat was helemaal niet voorzien. Het wordt dus het moment om de puntjes opnieuw op de i te zetten en weer een paar overwinningen te boeken. We moeten terug het niveau halen van voor enkele weken, anders zakken we wat verder weg in het klassement en dat kan met onze kwaliteiten niet de bedoeling zijn."
(SVOD)

Terug naar overzicht

Sponsors

 • Kasseien De Coninck
 • Zakenkantoor Geert Verbustel
 • aQuizien
 • aQuizien
 • aQuizien
 • inbraakveilig.be
 • Poly Technics
 • ROB Verhuur
 • Proxy Delhaize
 • SD Worx
 • Matthijssens BVBA

Laatste Update

De website werd laatst bijgewerkt op:

dinsdag 11 december 2018 om 19:37

Delen

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Toevoegen aan Google Bookmarks
Copyright © 2007 - 2018. SK Grembergen - V2016.4 - Administratie