Nieuws - Geweldige stage van SK Grembergen in Gdansk (06-08-2019)

Stage Gdansk : een impressie

Vrijdagochtend 05u25, een bende jonge gasten (en ook wat minder jonge) zijn zonder uitzondering stipt op het appel aan de kerk van Grembergen. De bus op, en na een tussenstop voor onze Hammenaars, met de ganse bende richting Eindhoven Airport.

Eindhoven Airport dan: alle incheckformaliteiten verliepen vlot, de security controle was traag en onze secretaris Rudy Q werd er zowaar ondersteboven gekeerd als was hij een achterneef van Pablo Escobar. Dit was nog maar een voorproefje voor onze vriend Rudy, want bij het boarden vond een jonge ‘chagrijnige Ollandse truut(sic) dat zijn Eastpak-trolley te groot was. Gevolg, alles uitladen - de trolley gelijk de container in - en plots zagen we onze erevoorzitter op de tarmac met Rudy’s hebben en houden in zijn armen terwijl Rudy al mompelend elke Hollander naar de verdommenis wenste. Nou moe! In de rand: voor onze Seppe Hemelaer was het zijn luchtdoop maar hij heeft die glansrijk doorstaan!

In Gdansk werden we verwelkomd door voorzitter Bert en Magda. Na een meer dan hartelijke groet gingen we met z’n allen de bus op naar hotel Impresja, gelegen in de mooie buurt van de Medische Faculteit om maar te zeggen dat we er ons onmiddellijk op 'ons plaats' voelden. In hotel Impresja werden we twee dagen verwend : lekker eten, vriendelijk personeel, mooie kamers… alles op en aan feitelijk!

Vrijdagnamiddag bracht SK-delegatie een bezoek aan het Energy Stadion van de Poolse topclub Lechia Gdansk. Onnodig te zeggen dat dit nogal indrukwekkend was: we kregen toegang tot alle hoeken en kamers van het complex daarzo. Het museum met trofeeën ontlokte bij Maxim Dierick “de prijzenkast van Lechia en den SK is bijna identiek”. Lechia speelt ook in groenwit zodat we er alleszins inspiratie hebben opgedaan voor onze truitjes van de toekomst. Na dit inspirerend bezoek trokken we naar “het oude Gdansk”. Een mooie stad, gelegen aan de zee en doorkliefd door een grote stroom, dat heeft altijd iets uniek. Voeg daarbij dat het de jaarmarkt van Santa Domenica was met tienduizenden bezoekers en honderden kraampjes. Het oude stadsgedeelte is in één woord “ontroerend mooi”.  Als goede sportmannen zijn we op het einde van de namiddag dan maar te voet (een klein uurtje stappen) teruggekeerd naar het hotel. Na het lekkere avondeten hadden de coaches nog een stevige teambuildingactiviteit voorzien.

Zaterdagmorgen was iedereen tussen 7 en 8 uur fris en wel aan de uitgebreide ontbijttafel. Om 09u15 was er een ochtendloop over een heuvelachtig parcours - uitgestippeld door onze voorzitter Bert - die vanop zijn fiets zag dat het goed was. En zo belandden onze helden op het prachtige kunstgrasveld van de Polytechnica Academia (wel Rudy, dat is een goed bewaard geheim…) waar ze twee uur zouden zwoegen onder een stralende zon.
In de namiddag konden onze jongens zich verder uitleven tijdens een paintballsessie in het Adventure Park van Gdynia, waarna ze ons vervoegden in Sopot, dé parel aan de Baltische kust en ook het ‘Knokke van Polen’ genoemd. We kunnen daar enkel volledig mee instemmen en het zou zelfs kunnen dat Knokke op punten verliest… Rond 21u30 waren we terug in onze verblijfplaats waar de coaches opnieuw voor een activiteit hadden gezorgd.

Zondagmorgen, na een stevig ontbijt, helaas uitchecken… afscheid nemen van Bert en Magda met supergrote dank en daverend applaus. Bus op - vliegtuig op - terug bus op en recht naar Grembergen.

Volgende quotes resumeren best onze Gdansk-stage:

Ward : “tot in de puntjes verzorgd door onze president. We zijn zeer dankbaar
Jonas : “een onvergetelijke en perfect georganiseerde stage in een prachtige stad met een perfecte harmonie tussen bestuur, staff en spelers”
Sascha: “wat een stage! Voor herhaling vatbaar…
Sander : “fantastische stage, uniek voor een club uit 2e provinciale
Alek : “fantastische stage, super-accommodatie, heerlijk eten en fantastische sfeer. Kortom een stage waar superlatieven te kort schieten
Captain Flo : “unieke stage in het prachtige bruisende Gdansk waar “teambuilding” meer dan ooit centraal stond! Het werd een prachtige editie waar iedereen ten volle heeft van genoten zonder de vooraf gemaakte ‘afspraken en regels’ te vergeten
Het laatste woord is aan Magda en Bert : “het was een leuke, voorbeeldige stage die wellicht nog langer had mogen duren…

Merci Gdansk. U was prachtig. (met dank aan LVDV voor bovenstaande impressie)

De fotograaf was helaas niet van de partij, maar kreeg gelukkig nogal wat fotootjes doorgestuurd via WhatsApp. U kan degene die door de censuur geraakten hier bekijken! (random order)

Gdansk 2019.JPG

Terug naar overzicht

Sponsors

 • Aquizien
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • Argenta - Kantoren Grembergen & Dendermonde
 • Buggenhouts Tegelhuis
 • FitnessKing
 • Vanhouwe
 • SD Worx
 • FitnessKing
 • Aquizien
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • Aquizien
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • FitnessKing
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming

Laatste Update

De website werd laatst bijgewerkt op:

dinsdag 28 juli 2020 om 18:20

Delen

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Toevoegen aan Google Bookmarks
Copyright © 2007 - 2020. KSK Grembergen - V2020.06 - Administratie