Nieuws - Een vooruitblik in de kranten naar de wedstrijd SKG - Vrasene (01-02-2020)

NB - klein.png
nico2.JPG
Nico Van Gijseghem hoopt dat Grembergen weer vertrokken is: “Vooral naar onszelf kijken”

Grembergen gaat tegen Vrasene voor de drie punten maar ook met een gelijkspel zou Nico Van Gijseghem al tevreden zijn.

Na een dipje net voor en na de winterstop zitten we na twee zeges op rij weer op het goede spoor. Tegen een stug Zaffelare was het niet makkelijk, op Schoonaarde toonden we weer de sterkte van de eerste weken. Toen voor ons ook alles meezat”, kijkt Nico Van Gijseghem terug.

Ik hoop dat we weer vertrokken zijn. Met de komst van Vrasene krijgen we weer een heel goede waardemeter. Mits een zege kunnen we hen op elf punten zetten. Niet dat ze dan echt uitgeteld zijn, maar het wordt dan wel moeilijk voor hen. Op het einde zullen ze nog wel in de buurt staan want het is een ploeg die in alle linies spelers heeft die bepalend kunnen zijn. En met Van De Velde hebben ze een man die uit het niets kan scoren. De ploeg stelt zich dan ook op hem in.

Januari en februari zijn de belangrijke maanden. Zeker in deze fase moeten we vooral naar onszelf kijken. We gaan voor de drie punten, maar ook met een gelijkspel zouden we niet ontevreden zijn. Dat is zeker het minimum.”


Vrasene: “Competitie weer spannend maken

Dit had een duel om de eerste plaats kunnen zijn maar na de één op zes volgt Vrasene nu op acht punten. “Zolang we bij de eerste vijf eindigen is dit geen drama”, zegt voorzitter Leon Nys. “Mits een beter resultaat de laatste twee speeldagen hadden we nu nog meegedaan voor de titel maar we kunnen op zijn minst de competitie nog spannend maken. Na de verplaatsing naar Grembergen spelen we weer uit in Waasmunster en dat hoeft voor ons geen nadeel te zijn.”

Grembergen leek vlot kampioen te worden maar ze laten nu ook punten liggen. Ik kan niet voor hen spreken maar misschien hebben ze daar ook niet allemaal zin om te promoveren. Als je ziet hoeveel derby’s er volgend jaar in tweede provinciale zullen zijn en als je ziet hoe het Haasdonk en Kruibeke vergaat in eerste provinciale dan denk ik dat je niet beter kan zijn dan in tweede provinciale.(ddd/hmb)HLN_logo_2.png
Ward 3.JPG

Ward Smekens: "Ze gaan niet met tien voor hun doel komen spelen"

SK Grembergen speelt opnieuw een topper. Vorige week werd gewonnen van de buren uit Schoonaarde, deze week komt met Vrasene de vierde uit de stand op bezoek.

"Het wordt een match zoals de anderen voor ons", geeft Ward Smekens aan. "Vrasene is een goede ploeg en nu hun aanvaller Van De Velde terug is, loopt alles daar nog net iets beter. We weten ook dat ze niet met tien voor hun eigen doel gaan komen spelen en dat is een soort geruststelling. Toch gaan wij van eigen sterkte uit en proberen we ons eigen spel te spelen. Het blijft sowieso spannend bovenin. Het is tof dat Doorslaar ook nog meedoet voor de titel. Die ploeg heeft aanvallend veel weelde. Dat ze weer op twee punten staan, is ook onze eigen fout. Alles kon nog gebeuren. Als Vrasene wint, doet het ook nog mee voor de titel. Dat gaan we proberen om niet te laten gebeuren. In Grembergen staan we met de voeten op de grond en willen we zo lang mogelijk aan de leiding blijven, maar zeggen dat we dé favoriet voor de titel zijn, dat doen we niet." (SVOD)

Alek Maes: "We draaien weer op volle toeren"

Grembergen speelt gastheer voor Vrasene dit weekend. De Waaslanders staan vierde in de stand en kunnen sinds kort opnieuw beschikken over hun aanvaller Yentl Van De Velde, vorig seizoen goed voor 33 goals. Bij Grembergen hebben ze echter Alek Maes die er nu al 17 heeft gescoord.

"We wonnen vorige week van Schoonaarde en hebben nu een wedstrijd tegen Vrasene, een mooi tweeluik", vindt Alek Maes. "Maar Vrasene is ook in goede doen, dus we moeten oppassen. In de heenronde konden we er winnen met 1-3, na een snedig begin. Van De Velde was er toen niet bij, nu wel en dat zal zeker een verschil zijn, want het is een goede spits. Toch draaien wij ook weer op volle toeren en we willen ook deze wedstrijd graag winnen. Ik kon enkele weken niet scoren, tegen Schoonaarde ging dat weer wel. Ik hoop dus dat ik weer vertrokken ben. We gaan er in elk geval alles aan doen om zoveel mogelijk punten te pakken in de laatste tien wedstrijden. En we spelen nog tegen Doorslaar, dus blijft het waarschijnlijk nog spannend voor de titel", besluit Maes. (SVOD)Bert Cluytens: "Niet met sterkst mogelijke formatie naar Grembergen"

Eindrondekandidaat Vrasene gaat zondagnamiddag op bezoek bij lijstaanvoerder Grembergen. "Dat is een stabiele en goed uitgebalanceerde ploeg met heel veel kwaliteiten", vindt trainer Bert Cluytens.

"De leider kan terugvallen op een stevige organisatie en slikte nog maar zestien tegendoelpunten. Bovendien heeft Grembergen met Alek Maes, die al zeventien keer raak trof, de topscorer van de reeks in zijn rangen. Voor deze topper zal ik niet met mijn sterkst mogelijke formatie kunnen aantreden. Steven Van De Vyver en Nick De Smit moet allebei noodgedwongen langs de zijlijn toekijken door gele kaartenoverlast. Matthias Coekaerts en Bart Heyrman werken na blessureleed hard aan een terugkeer, maar Grembergen komt voor hen nog te vroeg. Daarnaast bestaat er onzekerheid over het optreden van Yentl van de Velde. Hij heeft last van een enkelblessure na een gemene tackle tegen Zaffelare", besluit Cluytens, die zijn verbintenis verlengde en in juli aan zijn elfde (!) seizoen zal beginnen bij Vrasene. (VBGB)


Terug naar overzicht

Sponsors

 • FitnessKing
 • FitnessKing
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • Aquizien
 • Buggenhouts Tegelhuis
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • FitnessKing
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • Aquizien
 • Argenta - Kantoren Grembergen & Dendermonde
 • Vanhouwe
 • SD Worx
 • Aquizien

Laatste Update

De website werd laatst bijgewerkt op:

dinsdag 28 juli 2020 om 18:20

Delen

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Toevoegen aan Google Bookmarks
Copyright © 2007 - 2020. KSK Grembergen - V2020.06 - Administratie