Verslag SKG - KSK Kieldrecht (2-0)

Datum: 13-10-2019 15:00
Speeldag: 7
Categorie: 1e elftal

Verslag:

Niet van een leien dakje!

SKG ontving op deze zevende speeldag KSK Kieldrecht. De roodwitten toonden zich vorig seizoen reeds als een meer dan te duchten tegenstander. Dit seizoen behaalde het 9 punten, dankzij drie winstwedstrijden buitenshuis! Op het kunstgrasterrein op linkeroever werden nog geen punten geraapt. Oppassen dus.

We moeten zeggen zoals het was: de eerste helft was niet veel soeps. Kieldrecht - ietwat gehavend door verschillende blessures - zette een goed blok tegen onze mannen en SK wist daar niet onmiddellijk raad mee. Onze geelhemden hadden nogal wat afval in het spel zoals dat heet, en het kon ook allemaal wat scherper. Het leiderschap in de competitie is soms zwaar om dragen zo zagen we... Meer dan een verdienstelijke trap van Maxim Dierick op minuut 5 en een volley-dropshot van Nico Van Gyseghem op het einde van de eerste helft kwamen we echt niet. Veel wind over het Klemeneir, dat wel...

Rust: 0-0


De tweede helft dan, en wie in de kantine wat te lang bleef hangen bij de interland Kazachstan - België (dankuwel KBVB) zal daar veel spijt van hebben gehad omdat ze nadien moesten horen hoe Maxim Dierick na een persoonlijke actie de ervaren Toon Praet kon afhouden en - werkelijk weergaloos - vanop 20 meter een kruisraket afvuurde recht in de winkelhaak van het doel van Wannes Van Dooren. Zelden gezien op SK (1-0). Een tweetal minuten later kwam Gregory Clapdorp na een ruime één-twee alleen voor de goalie van Kieldrecht, maar deze laatste redde met de voeten. De bezoekers roerde zich ook via een vrije trap van Jonas Bosmans over het muurtje, maar Ward Smekens keerde met de vuisten. Inzet genoeg bij Kieldrecht hoor, maar te weinig slagkracht vandaag toch wel. Tegen minuut 70 ging Maxim op wandel met zijn vriend Toon Praet aan de arm, net voldoende om Max van schuinsweg in het zijnet te doen besluiten. Nog een kwartiertje te gaan en Kieldrecht nam wat meer risico uiteraard. Warren Vercauteren - groot hart alweer - besloot een uitstékende aanval van onze geelhemden met een trap over de dwarsligger. De beste kans voor de bezoekers bood zich aan in minuut 77 toen het in met een man-meer situatie in onze grote backarea verscheen: gelukkig was daar Florian Anrys die zijn gehele lijf en leden in de baan van de finale trap smeet om alzo het gevaar te weren. Oef! De laatste tien minuten werden vooral gekruid met nogal wat vervangingen, en helemaal in het matcheinde kon SK de offensieve risico's die de roodhemden namen afstraffen na een vlot uitspelen van Chiel Verberckmoes en Bram Ryckaert - in die volgorde - wat Bram toeliet om overhoeks de 2-0 aan te tekenen.

Fotootjes van de wedstrijd: hier klikken

1-0 Maxim Dierick (47')
2-0 Bram Ryckaert (89')

SKG: Smekens Ward, Anrys Florian, Clapdorp Gregory, Dierick Maxim (83' Verberckmoes Chiel), Maes Alek (76' De Cock Sascha), Malfliet Sander (85' Lardenoit Addo), Ryckaert Bram, Van Daele Jordy, Van Gijseghem Nico, Vercauteren Warren, Windey Thomas. NG: De Kuyper Jonas.  

Kieldrecht: Van Dooren Wannes, Calle Jochen, Praet Toon, Cleys Stefaan, D'Hooghe Niels, Jomâa Samy (60' Matthynssens Michaël), Ruymbeke Hannes, Bosman Jonas, D'Hollander Kjell, Wuytack Jeroen, Ndagano Rukundo Junior. NG: Van Puyvelde Seppe, Van de Velde Joachim, Konrad Jens.

Scheidsrechter
: Claessens Stef

Matchbal: Guy Peelman - Rob VerhuurVerslag doorgestuurd door Gentil Dossche

SK Grembergen wint nu ook van KSK Kieldrecht


Pas in het slot van de wedstrijd verkreeg SK Grembergen zekerheid van een 5de opeenvolgende winstmatch. Bezoeker Kieldrecht bood wel flink tegenstand maar was te onmondig om roet in het eten te gooien. Beide ploegen speelden collectief goed aangesloten zodat er in de 1ste helft amper sprake was van echt doelgevaar. Een schot van Maxim Dierick was niet hard genoeg om Wannes Van Dooren te verontrusten (07’). Pas kort voor de rust moest de bezoekende goalie zich reppen om een dropshot van Nico Van Gijseghem uit de kruising te houden (41’). Kieldrecht reageerde met een voorzet van Samy Jomaa maar Jonas Bosman kon er net niet bij (42’). Gregory Clapdorp zette Maxim Dierick op weg naar een sterke dribbel die hij enig mooi afwerkte met een pegel in de winkelhaak (47’). Grembergen ging door op zijn elan en Alec Maes zonderde Clapdorp af voor doel maar Van Dooren had een goede voetveeg in huis (49’). Een kopbal van Maes bij een hoekschop ging net naast (53’). Aan de overzijde werd een vrije trap van Niels D’Hooghe pas in 2 tijden onschadelijk gemaakt (55’). Van Dooren bleef attent op een vrijschop van Van Gijseghem (59’) en Ward Smekens moest een vrije trap van Bosman met de vuisten wegwerken (67’). Grembergen counterde snel via Dierick die echter het zijnet viseerde (68’). Een voorzetschot van Michaël Matthynssens ging voorlangs buiten (72’) en Florian Anrys gooide zich in de baan op een knal van Bosman (76’). Stefaan Cleys zette Smekens aan het werk die in 2 tijden de bal onschadelijk maakte (78’). Chiel Verberckmoes stuurde Bram Ryckaert diep en van uit een scherpe hoek trapte die het leder in de benedenhoek (90’). Volgende zondag trekt SK Grembergen naar Sparta Waasmunster en zaterdag is KSK Kieldrecht gastheer voor Gijzel-Oosterzele.


Terug naar overzicht

Sponsors

 • Aquizien
 • Argenta - Kantoren Grembergen & Dendermonde
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • De Coninck
 • SD Worx
 • De Coninck
 • Aquizien
 • De Coninck
 • Buggenhouts Tegelhuis
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • Aquizien
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • Vanhouwe
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • Proxy Delhaize Grootzand

Laatste Update

De website werd laatst bijgewerkt op:

dinsdag 26 mei 2020 om 16:07

Delen

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Toevoegen aan Google Bookmarks
Copyright © 2007 - 2020. SK Grembergen - V2019.01 - Administratie