Verslag Sp Waasmunster - SKG (2-3)

Datum: 20-10-2019 15:00
Speeldag: 8
Categorie: 1e elftal

Verslag:

Alsnog onnodig spannend!

Speeldag 8 ondertussen en SKG trok, na 5 winstwedstrijden op rij, met vertrouwen naar de Waasmunsterse heide. Gregory Clapdorp moest geelgeschorst toekijken op deze herfstzondag, wat maakte dat Sascha De Cock aan de aftrap stond. 

Wát een stevige start van onze geelhemden was me dat. Na amper drie minuten vond Nico Van Gijseghem met de vrije trap het hoofd van Alek Maes en onze topschutter zag zijn kopbal achter doelman Vermeulen binnenvallen. 0-1! Het zou het begin zijn van een offensief dat SK aan het halfuur normaal gezien altijd een voorsprong van drie doelpunten had moeten opleveren. Helaas ging een uithaal van Bram Ryckaert maar net naast na een goeie aanval, en stak de Spartaanse doelman stokken in de wielen bij prima mogelijkheden van Alek en Sascha. Iedereen vreesde voor een pak slaag voor de heideboys maar zie: als gevolg van wat ‘gedester’ achterin bij SK werd door de roodwitten de vrijstaande kapitein Vermeulen gevonden en die haalde laag uit naar de benedenhoek. Niet te pakken voor Ward (1-1). Sparta dus op gelijke hoogte nadat het zich voor de eerste keer in de buurt van onze backlijn begaf. Zo gaat dat in voetbal. Nu, gelukkig zat SK Grembergen niet meteen in de put na deze tegenvaller en binnen de 5 minuten stonden ze terug op voorsprong nadat Sascha De Cock – uitstékende eerste helft – zich langs enkele verdedigers soleerde om overhoeks op de binnenkant van de paal te besluiten. Gelukkig was Maxim Dierick bij de pinken om de rebound over de lijn te duwen (1-2). Nog voor rusten noteerden we een kopbal over de dwarsligger van Jonas Cattrysse voor de thuisploeg en aan de overzijde kwam Waasmunster goed weg nadat één van hun verdedigers in paniek het ronde ding op de eigen deklat deed belanden! Afijn, SK maakte zonder meer indruk tijdens een eerste helft waarin Sparta niet mocht mopperen met de tussenstand.

Rust: 1-2

De thuisploeg opende de tweede helft met een trap op doel van Jarne D’Hooghe, maar te ingehouden om het Ward moeilijk te maken. Diezelfde Jarne D’Hooghe zou zich even daarna in minder gunstige zin laten opmerken door ongegeneerd Nico Van Gyseghem zwaar aan te trappen. Slechts geel. Er was wat oplapwerk aan onze nummer acht, die later tijdens deze tweede helft alsnog met een grimas op het gelaat werd gewisseld… Op minuut 53 stond Florian Anrys op de juiste plaats om een terugvallertje na een Grembergse hoekschop netjes in de muit te leggen, maar op de doellijn stond ene Gilles Pringels die met een schitterende save het doelpunt verhinderde. Helaas voor Sparta stond hun nummer 20 niet als doelman op het scheidsrechtersblad genoteerd zodat een logische rode prent het gevolg was van deze actie. Jammer genoeg zag Alek Maes zijn strafschop gestuit door doelman Vermeulen. Miljaar! Desalniettemin gingen onze fluo's op zoek naar het derde doelpunt, en zie, niemand minder dan Warren Vercauteren - die wordt elke wedstrijd beter -  infiltreerde tot diep in de grote carré van Waasmunster en zag zijn ‘balletje breed’ zowaar binnengaan nét naast de tweede picket (1-3). Dik verdiend voor Warren! Niet zolang na deze treffer diende onze nummer 1 voor de eerste maal aan de bak te komen: Ward had een goeie redding met de voet in huis op een uithaal van Michel Beldé. Nogal wat vervangingen ondertussen links en rechts, en met nog een kwartier te gaan leek Sascha op weg naar de geruststellende vierde goal, maar de thuisportier haalde het leder uit de voeten van onze jonge belofte. De wedstrijd beloofde uit te kabbelen op een 1-3 eindstand, maar in de slotfase liet de referee zich vangen aan de 'truuk' van de achteruitleunende spits die de verdediger achter hem bij de rug vastneemt en dan met de nodige commotie neergaat. Sander Malfliet, en bij benadering geheel SK, was het slachtoffer deze namiddag en zag hoe Jonas Cattrysse vanop de stip de eindstand aantekende. 2-3 dus.

De volgende speeldag kan SK, mits winst, de eerste periodetitel op het palmares schrijven en we drukken ons zacht uit door te beweren dat dit nogal onverwacht is. Van een leien dakje zal het alleszins niet lopen volgende week. De fusieploeg Gijzel-Oosterzele kondigt zich aan als een moeilijk te manoeuvreren ploeg met enkele gevaarlijke heerschappen  tussen de lijnen. Komt dat zien!

0-1 Alek Maes (3')
1-1 Dylan Vermeulen (27')
1-2
Maxim Dierick (32')
1-3 Warren Vercauteren (56')
2-3 Jonas Cattrysse (pen 86')

Fotootjes van de wedstrijd: hier

SKG: Smekens Ward, Anrys Florian, De Cock Sascha (78' Vermoesen Jens) , Dierick Maxim , Maes Alek, Malfliet Sander, Ryckaert Bram, Van Daele Jordy, Van Gijseghem Nico (70' Lardenoit Addo), Vercauteren Warren, Windey Thomas (83' Van Uytvange Kris). NG: De Kuyper Jonas.

Waasmunster: Vermeulen Kelvin, Van Dyck Jonas, D'Hooghe Jarne (81' Heylen Olivier), Cattrysse Jonas, Vermeulen Dylan, Beldé Michel (83' Rottier Cedric), Van Moer Wouter, Pepermans Glenn, Van Bossche Jacques (68' Cassier Nicolas), Lambrecht Bart, Pringels Gilles. NG: Benoit François.

Scheidsrechter
: Slowack Bram


Terug naar overzicht

Sponsors

 • Proxy Delhaize Grootzand
 • Aquizien
 • De Coninck
 • Aquizien
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • SD Worx
 • Vanhouwe
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • De Coninck
 • Aquizien
 • Argenta - Kantoren Grembergen & Dendermonde
 • De Coninck
 • Buggenhouts Tegelhuis

Laatste Update

De website werd laatst bijgewerkt op:

dinsdag 26 mei 2020 om 16:07

Delen

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Toevoegen aan Google Bookmarks
Copyright © 2007 - 2020. SK Grembergen - V2019.01 - Administratie