Verslag SKG - VW Gijzel-Oosterzele (3-1)

Datum: 27-10-2019 15:00
Speeldag: 9
Categorie: 1e elftal

Verslag:

Zekerheid over de eerste periodetitel na een halfuur.

De fusieploeg ‘Voorwaarts Gijzel-Oosterzele’ was voor de eerste maal te gast op het Grembergse Klemeneir. Een tiental jaar geleden stond KSC Oosterzele – ploeg die ooit zelfs in bevordering speelde – al eens op het terrein onder de Grembergse watertoren. SK won toen met 2-1 na doelpunten van Mario Colman en Stijn Quintelier (18/01/2009). Het was zaak om vandaag de drie punten te pakken en alzo met de eerste periodetitel aan de haal te kunnen gaan. Ja toch!?

De wedstrijd kon niet beter starten voor onze mannen. Na een hoekschop – met het nodige trek- en duwwerk uiteraard - viel het leder op een bezoekende arm en referee Andy De Ketelaere, die er met de neus bovenop stond, aarzelde geen seconde. Alek Maes maakte er in de eerste minuut vanop de stip 1-0 van. Gijzel Oosterzele voelde zich bekocht – handsballen worden in het Gentse niet gefloten zo vroeg in de wedstrijd - en gaf er de referee stevig verbaal van langs. Op minuut 9 kon Alek oprukken richting doel en haalde met links zwaar uit richting winkelhaak. Niet te pakken voor de bezoekende doelman en SK meteen op rozen (2-0). Net voorafgaand aan de uithaal van Alek kwam bezoeker Niels De Beck hoogst ongelukkig neer en blesseerde zich aan de knie. Alweer de schuld van de man in het zwart volgens de roodhemden die ondertussen alle grenzen van het welvoeglijke ruim overschreden. Manman, wat kreeg ref De Ketelaere het zwaar te verduren. De klaagmuur in Jeruzalem was er niets tegen. Feit is dat de opgenaaide bezoekers al zeurend op geen enkel moment aan voetballen toekwamen en op die manier schoten ze alvast geweldig in hun eigen voet. De eerste maal dat Gijzel-Oosterzele zich toonde was met een afzwaaiend schot net voor het halfuur. Ondertussen hadden Maxim Dierick (individuele actie met een trap vanuit de heup over doel) en Nico Van Gyseghem (inlopende kopbal over doel na voorzet van Alek) kansen voor onze geelhemden. Op het halfuur kon Jordy Van Daele ‘meters pakken’ over de centrale as van het terrein en gepast openen op Maxim Dierick rechts van hem. Max leverde een lage, strakke voorzet af en die werd door Davy Satyn in eigen doel gewerkt (3-0). Einde wedstrijd. Zo tegen rusten aan kregen de bezoekers hun eerste corner. Deze werd in eerste instantie gekeerd maar werd door een bezoeker alsnog geretourneerd richting gevarenzone alwaar Benjamin Heyde onder de – voor de neus van Ward – opspringende Lowie Pauwels kon binnentikken. 3-1 aldus.

Rust: 3-1   

Een overbodige tweede helft kondigde zich aan. De bezoekers probeerden de forcing te voeren en SK kwam even goed weg toen Ward een verrassende voorzet van Lowie Pauwels met de vingertoppen tegen de staander deed belanden. SK antwoordde met een actie van Maxim op links, gevolgd door een aflegger voor Alek aan de rand van de zestien, maar doelman Taerwe ging goed plat op de trap – binnenkant voet – van onze topschutter. Veel gebeurde er niet meer feitelijk. De match sleepte zich werkelijk naar het einde toe, en Ward onderscheidde zich tegen affluiten nog op een poging van de ingevallen Riad El Kharraz. Veel kon het de SK-getrouwen allemaal niet meer bommen trouwens. De eerste periodetitel was binnen, en met een reeks van 9 wedstrijden zonder nederlaag kan niemand zeggen dat dit gestolen is dachten wij zo. Bij deze proficiat aan iédereen die hier aan toe heeft bijgedragen! 

1-0 Alek Maes (1')
2-0 Alek Maes (9')
3-0 Davy Satyn (34' own goal)
3-1 Benjamin Heyde (40')

Foto's van de wedstrijd: hier.

SKG: Smekens Ward, Anrys Florian, Clapdorp Gregory (79' Lardenoit Addo), Dierick Maxim , Maes Alek (86' De Cock Sascha), Malfliet Sander, Ryckaert Bram, Van Daele Jordy, Van Gijseghem Nico (88' Van Uytvange Kris), Vercauteren Warren, Windey Thomas. NG: De Kuyper Jonas.

Gijzel Oosterzele: Taerwe Jan, Heyde Benjamin, Satyn Davy, De Vroe Simon, Van Wingen Diego, Timmerman Glenn (68' Desmet Emile), Haelterman Jens, Pauwels Lowie, Degraeuwe Jasper (85' El Kharraz Riad), Blaaspijp Veldyen, De Beck Niels (12' Courtens Victor). NG: Vanderstraeten Dylan.

Scheidsrechter: De Ketelaere Andy

Matchbalschenkers: Dhr Omer Claus - De BierleppenHieronder een impressie van Gentil Dossche - waarvoor dank uiteraard!

SK Grembergen zet Gijzel-Oosterzele snel voor een voldongen feit en pakt meteen 1ste periodetitel

Een droomstart voor SK Grembergen want nog geen 10 minuten stonden er op de klok of Gijzel-Oosterzele keek al tegen een dubbele achterstand aan. De sterk georganiseerd spelende thuisploeg bleef de wet dicteren en de bezoekers moesten passen.

SKG drukte Gijzel-Oosterzele direct met de rug tegen de muur en na bezoekend handspel lag de bal op de stip. Alek Maes stuurde Jan Taerwe de verkeerde kant uit (01’). Alec Maes bleef zijn scorend vermogen etaleren en dropte zijn 9de
seizoenstreffer van op afstand mooi in de winkelhaak (09’). Gijzel had geen antwoord en moest toekijken hoe de opdrijvende Maxim Dierick iets te hoog mikte (15’) en Nico Van Gijseghem een voorzet van Maes over kopte (21’). Dierick speelde de bezoekende flank op een hoopje en in paniek duwde Davy Satyn het leder in eigen doel (34’). Grembergen nam wat gas terug en ook de aandacht verslapte even. Bij een niet goede weggewerkte corner kon Benjamin Heyde de achterstand iets milderen (40’). Op slag van rust kwam Van Gijseghem centimeters te kort om een voorzet van Maes af te werken.

Zoals verwacht ging Gijzel na de pauze op zoek naar de aansluitingstreffer en kende pech toen een schuine voorzet van Lowie Pauwels net over de vingertoppen van Ward Smekens ging maar Jasper Degraeuwe net naast kopte (49’). Grembergen liet niet begaan al knalde Maes een voorzet van Dierick recht op Taerwe (56’) en liftte de spits een voorzet van Thomas Windey rakelings over (59’). Bij de bezoekers bleek de brandstof opgebruikt en de thuisploeg behield rustig het overzicht. Pas kort voor het einde moest Smekens zich nog eens tonen en dat deed hij met brio door een poging van Riad El Kharraz uit zijn doelvlak te zweven (85’). Met 23 op 27 is SK Grembergen nu al zeker van de 1ste periodetitel en die mocht meteen gevierd worden. Volgende zondag trekt SK Grembergen naar Heikant Zele en is Gijzel-Oosterzele gastheer voor Bazel.

Terug naar overzicht

Sponsors

 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • De Coninck
 • SD Worx
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • Vanhouwe
 • Aquizien
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • Buggenhouts Tegelhuis
 • De Coninck
 • Argenta - Kantoren Grembergen & Dendermonde
 • Aquizien
 • De Coninck
 • Aquizien

Laatste Update

De website werd laatst bijgewerkt op:

dinsdag 26 mei 2020 om 16:07

Delen

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Toevoegen aan Google Bookmarks
Copyright © 2007 - 2020. SK Grembergen - V2019.01 - Administratie