Verslag KFC Heikant Zele - SKG (0-4)

Datum: 03-11-2019 14:30
Speeldag: 10
Categorie: 1e elftal

Verslag:

Blij weerzien met den Dholle!

Op de laatste speeldag van de eerste periode – die SK ondertussen dus reeds op zak had gestoken – stond de derby Heikant – SK op het programma. Altijd een speciale match. En dit seizoen niet in het minst omdat Lennert D’hollander, met méér dan 200 wedstrijden voor SK een plaatsje in de galerij der groten aan de watertoren, zijn oud-ploegmakkers stond op de wachten in het roodgele shirt van de Zelenaars. Aan Grembergse kant verbleef Maxim Dierick in het buitenland blijkbaar, en zijn plaats werd ingenomen door Sascha De Cock. We noteerden een mooie opkomst rond de piekfijne grasmat van den Heikant.

De gastheren maakten het SK niet gemakkelijk in de beginfase met nogal hoge pressing op de bal. Gelukkig konden de Zelenaars dit niet te lang volhouden en kwamen de eerste scheuren in het bastion. Een eerste schot voor de boeg kwam van Alek Maes met een trap voorlangs. Na een goeie 20 minuten kon Warren Vercauteren inwerpen tot bij Gregory Clapdorp die zich ter hoogte van de doellijn bevond, met de eerste paal op pakweg 3 meter achter zijn rug. Greg slaagde erin om zich te draaien en snoeihard met rechts voor doel te zetten alwaar niemand minder dan Lennert D’hollander het projectiel via zijn lichaam tegen de eigen netten zag belanden (0-1). SK nam controle over de wedstrijd - opletten voor de gevaarlijke Bernard Van Eetvelde en de frivoliteiten van ‘Zouf’ Zahriou weliswaar – en kon nog voor het rustsignaal van de uitstekend leidende referee Jeroen Platteau de voorsprong verdubbelen, en dat ging zo: na een hoekschop kon Florian Anrys de bal voorbij de tweede paal oprapen en, na een aardig kunstje, de bal laag voor doel krijgen alwaar Sascha De Cock maar binnen te duwen had (0-2). Dikke zaak zo net voor de koffie, en Heikant probeerde met twee corners in de absolute eindfase van deze eerste periode nog iets aan de stand te doen, maar de Grembergse verdediging gaf geen krimp hoor.

Rust: 0-2

Na rusten volgde het enige mogelijke scenario: Heikant probeerde de zaak recht te trekken en gaf zo ruimte aan SK om snel om te schakelen. Tijdens het eerste kwartier kozen verschillende groenhemden jammer genoeg niet de beste (meestal eenvoudigste) optie tijdens de countermogelijkheden die het kreeg. Dat zou niet blijven duren echter. We noteerden een kopbaldoelpunt van Florian Anrys dat werd afgekeurd wegens – niet eens overdreven veel – duwwerk en na een opening van onze strateeg Nico Van Gyseghem op Sascha moest doelman Kesteleyn redding brengen. Voorbij het uur moest Benjamin Derde aan de oranje noodrem grijpen na een doorbraak van Gregory (in z’n sas vandaag) en even voorbij het uur pakte doelman Kesteleyn uit met een uitstekende reflex op een kopbal van Nico (uitstékende voorzet van Warren was dat). Het kon  niet blijven duren, en met nog een kwartier te gaan kon Jordy Van Daele (uitmuntende wedstrijd!) vanop links voorzetten om daarna te zien hoe Alek Maes hoog opverend de bal perfect naar de verste hoek deviëerde (0-3). Prachtig doelpunt, maar dan moest de spreekwoordelijke kers op de taart nog komen met een vierde doelpunt waar bij elke voetballiefhebber het kwijl van langs de mondhoeken liep. Over nogal wat stationnetjes – waarschijnlijk waren het alle elf de Grembergenaren die toen op het terrein stonden – kwam de bal bij Chiel Verberckmoes die met z’n linkse kattenpoot de bal op het hoofd van de vrijstaande Alek Maes penseelde (0-4). Wát een orgelpunt! 

Ondertussen vinkt onze trainersstaff de achtste overwinning op rij aan. Een unicum in de clubhistorie, en we vragen ons af hoelang het nog duurt vooraleer SKG van zijn wolk tuimelt. De volgende thuismatch tegen Bazel kondigt zich, de geschiedenis indachtig, alleszins aan als een mogelijk struikelblok. Gefocust blijven is de boodschap de komende week.

0-1
Lennert D'hollander (24' owngoal)
0-2 Sascha De Cock (42')
0-3 Alek Maes (74')
0-4
Alek Maes (88')

Fotootjes van de wedstrijd: hier.

SKG
: Smekens Ward, Anrys Florian, Clapdorp Gregory, De Cock Sascha (77' Verberckmoes Chiel), Maes Alek, Malfliet Sander, Ryckaert Bram (75' Lardenoit Addo), Van Daele Jordy, Van Gijseghem Nico, Vercauteren Warren, Windey Thomas (88' Van Uytvange Kris). NG: De Kuyper Jonas.

Heikant
: Kesteleyn Kevin, Van Driessche Jochen, Van Eetvelde Bernard (80' De Loose Mathias), Derde Benjamin, D'hollander Lennert, Van De Velde Xavier, Steeman Stef (46' D'Heer Kristof), Zahriou Soufiane, Hadouch Elias (69' Van Doren Dieter), Poppe Yannick, Uyttersprot Kobe. NG: Allaert Kenzo

Scheidsrechter
: Platteau Jeroen

Terug naar overzicht

Sponsors

 • Aquizien
 • De Coninck
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • Aquizien
 • De Coninck
 • Buggenhouts Tegelhuis
 • Argenta - Kantoren Grembergen & Dendermonde
 • SD Worx
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • Aquizien
 • Vanhouwe
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • De Coninck
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming

Laatste Update

De website werd laatst bijgewerkt op:

dinsdag 26 mei 2020 om 16:07

Delen

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Toevoegen aan Google Bookmarks
Copyright © 2007 - 2020. SK Grembergen - V2019.01 - Administratie