Verslag SKG - SVE Bazel (3-2)

Datum: 10-11-2019 15:00
Speeldag: 11
Categorie: 1e elftal

Verslag:

Zwaar bevochten

SK Grembergen nam het op deze zonnige herfstdag op tegen de geelhemden uit Bazel. Iedere Grembergenaar weet dat Bazel niet meteen de favoriete tegenstander is van onze mannen. In het verleden werden er zelden punten geraapt tegen deze karakterploeg en ook vandaag zou de ploeg van coach Jan Claessens – vorige week nog met 3-0 kansloos onderuit tegen Gijzel-Oosterzele – zich dubbel plooien aan het Klemeneir.

Geen blitzstart vandaag voor SKG. Het waren de bezoekers die openden met een stevige trap van Dries Stuer dat een metertje over de dwarsligger vloog. Pas tegen het kwartier kwam de eerste dreiging van SK nadat Alek Maes op links het leder afhandig maakte van de Bazelse verdediging en goed laag kon voorzetten op Maxim Dierick. Max vond zijn rechtervoet en haalde uit naar het hoekje alwaar doelman Van Landeghem met moeite in hoekschop kon werken. Het zou de hoekschop worden die voor het eerste doelpunt zorgde, want nadat Florian Anrys net niet bij de bal geraakte kon Gregory Clapdorp de bal recupereren en opnieuw richting tweede paal sturen waar Alek Maes met het hoofd zijn twaalfde treffer van het seizoen aantekende (1-0). Amper vijf minuutjes later hadden onze groenhemden feitelijk altijd een tweede treffer moeten aantekenen nadat Warren Vercauteren vanop rechts kon voorzetten en Nico Van Gijseghem vond. De inzet van Nico werd in eerste instantie geweerd door de bezoekende doelman, maar de herneming van Nico, voor een quasi lege muit, ging over doel. Jammer! Bazel zorgde voor het laatste doelgevaar na een niet onaardige aanval, maar gelukkig voor de onzen sprong de bal te ver van de voet bij Dries Stuer zodat Ward feitelijk vrij eenvoudig kon oprapen.

Rust: 1-0

Nico Van Gijseghem moest geblesseerd achterblijven in de warme kleedkamer en werd vervangen door onze youngster Sascha De Cock. Redelijk wat opwinding tegen het uur toen Gregory Clapdorp doorheen de hoog spelende bezoekende verdediging was geglipt en doelman Van Landeghem vrij eenvoudig omspeelde. De bezoekende doelman zag geen andere oplossing dan Greg bij de enkels te grijpen zodat de 2-0 werd vermeden. Consternatie alom toen referee Meeus – de brave jongeman voelde de wedstrijd werkelijk op geen enkel moment aan - slechts geel trok voor de dader. Ongelooflijk. De handen naar het hoofd bij elke Grembergenaar. Nóóit gezien. De vrije trap die er op volgde werd door Bram Ryckaert prima naar de bovenhoek getrapt maar de doelman - die feitelijk toen al zijn haar had aan het moeten blazen zijn - duwde de bal in hoekschop. Al bij al hield SK de bezoekers goed weg van het doel maar toen op minuut 84 de bal na een hoekschop niet weggeraakte kon de kwieke Dahi Djedje de gelijkmaker binnentikken (1-1). Het zou toch niet!? Gelukkig had SK nog wat petrol in de reservetank en amper enkele minuten later zette Thomas Windey – redelijk outstanding alweer – een aanval op die hij zelf zou afronden. Thomas speelde op links de ingevallen Chiel Verberckmoes aan wiens voorzet Alek Maes bereikte. De inzet richting doel van Alek werd uiteindelijk door onze doorgelopen linksachter binnengeduwd (2-1). Het eerste doelpunt voor onze blonde Hammenaar tijdens zijn 125e competitiewedstrijd! Toen Sascha De Cock op minuut 90 alle onzekerheid wegnam door af te werken door de benen van doelman Van Landeghem flikkerde zelfs alsnog de 3-1 op het scorebord. Knap gedaan van de alweer goed ingevallen Sascha. Diep in de blessuretijd moest SKG wel nog een tweede bezoekende doelpunt toestaan toen Dries Stuer uithaalde met een fantastische trap in de winkelhaak (3-2). Te laat echter voor Bazel om nog op zoek te gaan naar de gelijkmaker.

Fotootjes van de wedstrijd: hierzo

1-0 Alek Maes (17')
1-1 Djedje Dahi (84')
2-1 Thomas Windey (86')
3-1 Sascha De Cock (90')
3-2 Dries Stuer (90+2')

SK Grembergen: Smekens Ward, Vercauteren Warren , Windey Thomas, Van Daele Jordy, Malfliet Sander, Anrys Florian, Van Gijseghem Nico (46’ De Cock Sascha), Dierick Maxim (82’ Verberckmoes Chiel), Clapdorp Gregory, Ryckaert Bram (89’ Van Uytvange Kris), Maes Alek. NG: De Kuyper Jonas.

SVE Bazel:
Van Landeghem Louis, Mariman Dante (76’ Vijt Jochen), De Graeve Joren, Verbert Tom, Van Uffelen Tycho, Berckmoes Davy, Dahi Djedje, Madah Ibrahim, Van Ruijssevelt Maxim (68’ Vergauwen Joeri), Vercouteren Cis (62’ Van Havere), Stuer Dries. NG: De Lamper Robin.

Gele kaarten: 27’ Berckmoes, 56’ Clapdorp, 64’ Van Landeghem, 72’ Dierick

Scheidsrechter: Meus Steven

Matchbal: Dhr Edmond De Rop - Dhr De Vlieger TheoOnderstaand kan u tevens het verslag van Gentil Dossche doornemen!

'Ook stug Bazel kan SK Grembergen niet afstoppen'

Nadat Grembergen aan het kwartier op voorsprong klom was het wachten tot in het slot om nog 4 keer de netten te zien trillen. Een potig SVE Bazel lonkte steeds op de counter en mocht de zwakke scheidsrechter danken dat er geen rode kaarten vielen.

De bezoekers zorgden voor het eerste gevaar al vloog een schot in de draai van Maxim Van Ruijssevelt over de lat (03’). Een goed georganiseerd spelend SKG reageerde via Maxim Dierick maar Louis Van Landeghem kon de bal nog in hoekschop werken (15’). Met een rake kopbal zette Alec Maes zijn 12de seizoenstreffer op het bord (17’). Een dubbele voorsprong hing in de lucht maar Nico Van Gijseghem mikte eerst op de bezoekende portier en knalde dan de rebound over (29’). Aan de overzijde speelde Cis Vercouteren het leder door naar Dries Stuer die echter niet voorbij Ward Smekens geraakte (31’). Grembergen bleef de match in handen houden en Bazel lukte er niet in enig doelgevaar te creëren.

Zelfde spelbeeld na de rust al stuitte Gregory Clapdorp op Van Landeghem (50’). Toen Clapdorp alleen op doel afging stopte de bezoekende goalie hem onder de zoden maar kreeg daarvoor slechts geel van de zwak leidende ref Meus (64’). Florian Anrys kopte een hoekschop net naast (74’). Bazel klom onverwacht op gelijke hoogte nadat Djedje Dahi een niet weggewerkte corner tegen de netten verlengde (84’). Maes legde een voorzet van Chiel Verberckmoes af voor de mee opgerukte Thomas Windey en het thuispubliek mocht terug juichen (86’). SKG dreef de druk nog op en bij een hoekschop poeierde Sacha De Cock het leder in de benedenhoek (90’). De bezoekers geloofden nog in een wonder toen Dries Stuer van op de flank de bal mooi in de winkelhaak krulde (92’) maar meer zat er echt niet in.

Volgende zaterdag trekt SK Grembergen naar TK Meldert en zondag is SVE Bazel gastheer voor FC Edeboys.
Terug naar overzicht

Sponsors

 • Argenta - Kantoren Grembergen & Dendermonde
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • De Coninck
 • Vanhouwe
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • De Coninck
 • De Coninck
 • Aquizien
 • Buggenhouts Tegelhuis
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • Aquizien
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • SD Worx
 • Aquizien

Laatste Update

De website werd laatst bijgewerkt op:

dinsdag 26 mei 2020 om 16:07

Delen

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Toevoegen aan Google Bookmarks
Copyright © 2007 - 2020. SK Grembergen - V2019.01 - Administratie