Verslag YBSK Beveren - SKG (2-1)

Datum: 07-12-2019 20:00
Speeldag: 15
Categorie: 1e elftal

Verslag:

Goed gespeeld ... en toch geen punten

SK speelde zaterdagavond op Yellow Blue Beveren en er was ons gezegd dat er een warm onthaal zou wachten. Hun supporters waren zeker massaal aanwezig en klaarblijkelijk had de footlunch ook veel succes. Bij SK was Alek Maes - zeven wedstrijden op rij gescoord - geelgeschorst. Hij werd vervangen door Brent Claessens die na een lange afwezigheid zijn wederoptreden deed.

De match begon door beide ploegen in overdrive waarbij het spel snel op en neer ging. Geleidelijk aan drukten onze jongens YB naar achter, evenwel zonder grote kansen. Ons spel verliep zeer vlot maar aan de zestien werd het andere koek. De geelhemden verdedigden zeer kort en af en toe ging men er met de grove borstel tegenaan. Vooral de ledematen van Maxim moesten het ontgelden. De tegenprikken van YB bleven ook niet zonder gevaar. En zo gebeurde dat rond de twintigste minuut een corner niet goed kon weggewerkt worden en de bal voor de goeie linkervoet van Diego Vermeiren belandde die van de rand van de zestien snoeihard in Ward’s rechterhoek knalde (1-0). Echt een onhoudbare trap en SK op achtervolgen aangewezen. Onze mannen lieten evenwel de schouders niet hangen en ze plakten nu YB volledig op hun helft. Een vijftal minuten later volgde een enig mooie uitgesponnen aanval van SK gevolgd door een center vanop rechts naar de vrijstaande Nico Van Gijseghem maar de kopstoot werd gered door een zeer goeie keeper Van Goethem. Het kon toch niet blijven tegengaan zeker, en even voor de rust werd een handspel terecht bestraft met een penalty onhoudbaar binnengetrapt door Brent Claessens (1-1)

Rust 1-1

Een eerste kantelmoment speelde zich af in de 46e minuut toen Maxim alleen op de keeper mocht afstevenen maar helaas plaatste hij de bal over de lat. Spijtig. SK was nu volledig baas maar ergens was het geprogrammeerd dat het niet ons dagje mocht worden. Tweede kantelmoment : balverlies op onze helft bracht plots Nick Pieters alleen voor Ward en de 2-1 was een feit. De thuisploeg posteerde nu 10 man voor de zestien, dacht niet meer aan aanvallen en de SK-belegering kon verder gaan. Bij momenten speelden we YB tureluurs met mooie bewegingen en gevaarlijke aanvallen. Enkele op een rijtje: scherpe center door Maxim millimeters naast gedevieerd, Jordy zijn schot vanaf de kleine baklijn wordt nog geblokkeerd, zeer mooie aanval door Nico centimeters naast geplaatst, Greg Clapdorp wordt in de zestien gecatapulteerd (een penalty zo groot als de kathedraal van Antwerpen concludeerde de scout van Kieldrecht die naast ondergetekende stond) doch ref Cools vond dat één penalty genoeg was. Het laatste kwartier werd ook onze captain Flo nog in de spits gezet maar de keeper hield ons met een fantastische reflex van de oververdiende gelijkmaker. We mochten ook nog een aantal keer aanleggen van binnen de zestien maar telkens stond er een lichaam of een bos van benen in de weg. Keeper Van Goethem kreeg nog geel voor fel overdreven tijdrekken . Wij hadden graag minimum negen minuten extra gekregen maar het bleef bij de traditionele drie minuten.

Ik eindig met een filosofische spreuk uit Zogge (wereldberoemd voor zijn filosofen Mangske en Franklin van de wapenwinkel) “als het blijft tegenslaan dan plast de hond de kerk omver…
Beste spelers en trainers, laat ons vooral van deze match de vele goeie dingen onthouden en het is duidelijk dat een leidersweg soms ook anders kan geschreven worden…”

LVdV

0-1 Diego Vermeiren (20’)
1-1 Brent Claessens (pen 44’)
2-1 Nick Pieters (61’)

SKG: Smekens Ward, Windey Thomas, Van Daele Jordy , Malfliet Sander, Anrys Florian, De Cock Sascha (77' Verberckmoes Chiel), Van Gijseghem Nico, Ryckaert Bram, Dierick Maxim, Clapdorp Gregory, Claessens Brent (82' Van Uytvange Kris). NG: De Kuyper Jonas, Lardenoit Addo.

Beveren: Van Goethem Matthias, Schelfout Geoffrey, Pieters Nick, Quintelier Tjorven, Rensing Troy, Vermeire Mathias, Geertsen Joshua, Van Lokeren Yves (29’ Demeuricy Jens), Van Roeyen Yannick, Vermeiren Diego, Minea Robert. NG: Mutsaers Domien, Sulmon Jasper, Moermans Robbe.

Scheidsrechter: Cools Lauren


Terug naar overzicht

Sponsors

 • De Coninck
 • Aquizien
 • Vanhouwe
 • Aquizien
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • Aquizien
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • De Coninck
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • Buggenhouts Tegelhuis
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • SD Worx
 • Argenta - Kantoren Grembergen & Dendermonde
 • De Coninck
 • Proxy Delhaize Grootzand

Laatste Update

De website werd laatst bijgewerkt op:

dinsdag 26 mei 2020 om 16:07

Delen

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Toevoegen aan Google Bookmarks
Copyright © 2007 - 2020. SK Grembergen - V2019.01 - Administratie