Verslag KFCH Sinaai - SKG (1-0)

Datum: 15-12-2019 15:00
Speeldag: 16
Categorie: 1e elftal

Verslag:

Jammer!

Voor de laatste wedstrijd van het jaar 2019 trok SKG naar de terreinen van Sinaai. De herfstkampioen werd gevolgd door een supportersbus – in een regie van Patrick Van Damme en piekfijn verzorgd door Fimatours – waarvoor dank! Sinaai kreeg vorige week een 6-2 opdoffer te verduren van SKL Doorslaar, en we hadden dus een vermoeden dat de thuisploeg één en ander wou rechtzetten tegen onze mannen. Dat is het lot van de leidersploeg weten we onderhand.

Sinaai begon alleszins heel gedreven aan de wedstrijd en won zowat driekwart van de duels. Veel gevaar kwam er allemaal niet van, maar je voelde al van in het matchbegin aan de toppen van de tenen dat de geelblauwen vandaag niet van plan waren om cadeautjes onder de Grembergse kerstboom te leggen. Integendeel. Doelkansen voor beide teams bleven uit. We noteerden tijdens de eerste 20 minuten enkel een verrassende lob van Alek Maes die een half metertje te laat daalde. Tegen het halfuur liep SK echter op een gasbek, toen Kevin Thuy vanop links ter hoogte van de eerste paal onze verdediging aan de praat hield en finaal kon breedleggen zodat de mee opgerukte Thomas Coppens aan de tweede paal eenvoudig kon scoren (1-0). Ouch. Op achterstand komen was geen optie. Even later moest Ward plat op een volley van Ziggy Janssens. Een stevige thuisploeg kreeg het eerste schot tussen de palen pas in de 38e minuut te verwerken. Het kwam van de voet van Bram Ryckaert, was hard én geplaatst maar doelman Van Huffel strekte zich helemaal om het projectiel in corner te duwen. SK dwong daarna nog enkele corners af, maar moest uiteindelijk met een 1-0 achterstand de kleedkamers in.

Rust: 1-0

Na rusten zagen we meteen dat de thuisploeg niet veel aanstalten meer ging maken om voor een tweede goal te gaan. Hun goed recht. Vanuit een stevige organisatie probeerde het onze geelhemden op te vangen en rekende het op counters van onder andere de lichtvoetige Casimir Willaert. De supporters waren trouwens nog maar net de kantine uit toen Ward deze plaatselijke nummer 9 van een doelpunt diende te houden na een snelle uitbraak van de plaatselijken. Verder was het al SK dat de klok sloeg. Wat betreft balbezit en veldoverwicht dan toch, want tot loepzuivere kansen kwamen onze mannen amper. Enorm veel goede wil, maar meestal te overhaast zo zagen we. Daarbovenop ergerden de Grembergenaren zich enorm aan het trek- en sleurwerk van de thuisploeg toen er enigszins gevaar dreigde. Referee Erikçi toonde zich ook niet steeds heel consequent in het uitdelen van de gele prenten, waardoor de frustratie bij momenten toch wel opliep op en naast het terrein. Vooral de gele prenten voor Nico van Gyseghem en de goed ingevallen Brent Claessens (schwalbe volgens de ref – penalty volgens geheel SK) waren van de pot gerukt. Soit, de bal moest eens goed vallen dus, maar dat deed het ronde ding niet. We noteerden té geforceerde trappen Van Chiel Verberckmoes en Brent Claessens die telkens voorlangs gingen. In de finale slotseconden van deze strijd – want dat was het ondertussen – had SK alsnog de gelijkmaker kunnen aantekenen na een uitstekende vrije trap van Brent die heel moeizaam werd gekeerd door de plaatselijke doelman. De bal werd tot tegen de shoes van Alek Maes geduwd, die niet meer de tijd had om zijn voet goed te zetten... zodat de bal naast de verkeerde kant van de staak in doeltrap hobbelde.

Een heel jammerlijk verlies dus voor SK, en we kunnen stellen dat de (korte) winterstop niet ongelegen komt. Tijd om de batterijtjes op te laden dachten wij zo. Prettige feestdagen aan allen!

Fotootjes: hierzo

1-0 Thomas Coppens (24')

SKG: Smekens Ward, Anrys Florian, De Cock Sascha (46' Van Uytvange Kris), De Kuyper Jonas, Dierick Maxim, Lardenoit Addo (67' Claessens Brent), Maes Alek, Malfliet Sander, Ryckaert Bram, Van Daele Jordy, Van Gijseghem Nico, Windey Thomas (84' Verberckmoes Chiel). NG: De Kuyper Jonas

Sinaai: Van Huffel Remy, Coppens Thomas, Janssens Ziggy, Van De Wiele Jens (35' Van Mingeroet Jari), Thuy Kevin (90'
Van Bocxlaer Cas), Willaert Casimir, Durinck Kevin, De Maesschalck Niels, Van Hecke Maarten, Joris Jent, Hillegeer Christoph. NG: Volckeryck Jeroen.

Scheidsrechter
: Erikçi Semih

Terug naar overzicht

Sponsors

 • Aquizien
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • De Coninck
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • Aquizien
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • De Coninck
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • Buggenhouts Tegelhuis
 • SD Worx
 • Argenta - Kantoren Grembergen & Dendermonde
 • De Coninck
 • Aquizien
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • Vanhouwe

Laatste Update

De website werd laatst bijgewerkt op:

dinsdag 26 mei 2020 om 16:07

Delen

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Toevoegen aan Google Bookmarks
Copyright © 2007 - 2020. SK Grembergen - V2019.01 - Administratie