Verslag FCJ Schoonaarde - SKG (0-2)

Datum: 26-01-2020 15:00
Speeldag: 20
Categorie: 1e elftal

Verslag:

Hardbevochten, maar verdiende overwinning op een volwassen wijze...

De sterren stonden goed voor SK. Onze vaste reporter was op deze zonnige zondag een apetrotse grootvader geworden van een wolk van een baby die luistert naar de zeer mooie naam “Livia”. Onze mannen moesten dit wel honoreren met een overwinning. Niet meer, niet minder! SK moest aantreden zonder Jordy Van Daele die met drie gele kartonnetjes langs de lijn moest blijven. Kris Van Uytvange was zijn vervanger. Een andere eeuwige afwezige op Juve was eens te meer Dirk 'Witte' Waegeman, die het voorlopig vertikt nog een voet te zetten op het terrein aan het Moleneinde. Wat is daar ooit voorgevallen...?

SK moest de eerste helft naar de kantine spelen. De mannen van coach Tom Van Mossevelde begonnen in turboversnelling aan de wedstrijd. Zeer vinnig en snel. Ze wonnen de meeste duels maar grote kansen leverde dit in het eerste kwartier niet op. Het was snel duidelijk dat deze match geen schoonheidsprijs zou behalen en deze reporter vond dat de mannen van Juve er bijwijlen toch wel heel stevig tegenaan gingen hoor. Zo werd onze kapitein al twee keer geveld in het eerste kwartier. Na deze eerste storm kwam SK in de match en probeerde een meer verfijnd voetbal te brengen: zo noteerden we op de 20e minuut een harde schuiver van Bram Ryckaert die door Grisha Bracke in corner werd geduwd. SK begon nu echt goed te spelen en op de 28e minuut was het prijs: Nico stuurde met een perfecte pass Alek in het straatje, deze bleef sneller dan zijn verdediger en werkte mooi af met zijn rechter (0-1). Prachtig doelpunt! SK kwam nu echt op dreef en de mooie aanvallen volgden mekaar op. Op het halfuur was Bram nogmaals gevaarlijk en even later shotte Brent keihard op de lokale doelman die in twee tijden stopte. Alhoewel SK baas was noteerden we nog een prachtige omhaal in onze grote backarea die een corner opleverde...

Rust 0-1

Onze groenhemden begonnen zeer goed aan de tweede helft en op de 51e minuut werd Maxim door Bram alleen voor Grisha afgezonderd. Jammer genoeg besloot Max op de goalie, maar we moeten zeggen dat de Juve-doelman toch ook niet de eerste de beste is. Vervolgens nam de thuisploeg toch 10 minuten over, en Ward moest al zijn kunnen tonen op een scherpe vrijschop van Yannick Boone. Een minuutje later moest Ward trouwens nogmaals aan de bak. Nu, even later ging de blauwe storm terug liggen en nam SK definitief over. Op het uur kopte Alek een corner nipt over! Zo'n 10 minuutjes daarna kwam Sascha Maxim vervangen. Man, wat had onze jonge spits harde tackles te verwerken gekregen! Sascha zat gelukkig onmiddellijk perfect in de wedstrijd en zorgde voor enkele gevaarlijke voorzetten. Op minuut 78 zagen we een snelle aanval waarbij Bram onze spits Alek op links afzonderde. Er volgde een gemeten voorzet die door Brent Claessens zonder pardon werd afgewerkt. 0–2 dus en dik verdiend!! SK draaide nu op volle toeren en onder andere Nico Van Gijseghem vlamde een wondermooie aanval nipt naast. Ondertussen gingen we de slotminuten in en zagen we dat Addo nog een tiental minuten alles uit de kast perste om de 0-2 te consolideren, en dat ook Toon Renneboog zijn eerste speelminuten bij de grote jongens kon volmaken. Goed zo Toon! Vergeten we toch ook onze verdediging niet in deze lofzang te betrekken, want eens te meer stond zij méér dan pal, gaf geen krimp bij de soms zeer harde duels en zorgde voor de zoveelste 'nul'. En… zou André D'Hanis zaliger zeggen “als ge dan scoort,dan wint ge”. En of dat waar is! Conclusie: een dik verdiende overwinning en SKG terug op toerental. Uw interimreporter reed uiterst tevreden naar de Frans om daar met volle teugen te genieten van een Cornet.

LVdV


0-1 Alek Maes (28')
0-2 Brent Claessens (79')

SKG:Smekens Ward, Anrys Florian, Claessens Brent (84' Lardenoit Addo), Clapdorp Gregory, Dierick Maxim (67' De Cock Sascha), Maes Alek, Malfliet Sander, Ryckaert Bram, Van Gijseghem Nico (86' Renneboog Toon), Van Uytvange Kris, Windey Thomas

Schoonaarde: Bracke Grisha, Claus Jochen (57' Van Riet Carl), De Bruycker Björn, Van De Velde Wouter, Stevens Maxim, Van Den Bremt Bjorn, De Block Joachim, Boone Yannick, De Smedt Niels (57' Aelbrecht Tim), Van Den Steen Nicky, De Grove Gilles. NG: Van Der Straeten Jarne, Smolders Jeroen.  

Scheidsrechter: Heirbaut Gino

Terug naar overzicht

Sponsors

 • SD Worx
 • Vanhouwe
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • Buggenhouts Tegelhuis
 • Aquizien
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • Aquizien
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • De Coninck
 • Argenta - Kantoren Grembergen & Dendermonde
 • De Coninck
 • De Coninck
 • Aquizien
 • Proxy Delhaize Grootzand

Laatste Update

De website werd laatst bijgewerkt op:

dinsdag 26 mei 2020 om 16:07

Delen

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Toevoegen aan Google Bookmarks
Copyright © 2007 - 2020. SK Grembergen - V2019.01 - Administratie