Verslag SKG - KFC Vrasene (2-1)

Datum: 02-02-2020 15:00
Speeldag: 21
Categorie: 1e elftal

Verslag:

Back on track!

Met tweederde van de competitie achter de rug maakte SK Grembergen zich op voor de komst van Vrasene. De  geelzwarte armada van coach Bert Cluytens dwingt nog steeds het nodige respect af en punten halen tegen deze tegenstander is verre van evident. Veel schoon volk zagen we verzamelen rond de middenstip zo rond de klok van drie. Onze erevoorzitter Luc Dierick huldigde namens het bestuur niemand minder dan Florian Anrys voor het feit dat hij reeds meer dan 200 competitiewedstrijden voor SK achter de rug had. Flo zette deze namiddag aan voor zijn 206e match! Verder zagen we daar ook onze plaatselijke politica Leen Dierick en meesterbrouwer Luc ‘Orvelo’ De Norre die de wedstrijd op gang trapten. En avant!

Een strakke en uiterst onaangename wind blies tegen de snoet van Ward Smekens aan tijdens de eerste helft, wat voor de goede verstaander wil zeggen dat de bezoekers de bries in de rug hadden dus. Dit, samen met het feit dat Vrasene een stapje sneller was in het middenveld maakte dat het gevaar vooral van hen kwam. Het startte zelfs met drie hoekschoppen tijdens de eerste twee minuten, en op ééntje daarvan moest Ward plat gaan op een kopbal van de onvermijdelijke Yentl Van De Velde, nadat hij eerder al een vrije trap van diezelfde spits met de vuisten onschadelijk maakte. De topschutter van Vrasene (uiteraard was die van de partij) probeerde het tegen het halfuur nogmaals van (te) ver en zag zijn streep over de dwarsligger gaan. Terwijl Mathieu Van Der Poel de regenboogtrui reeds om de lenden had dreigde Van De Velde nog tweemaal voor het rustsignaal van een uitstekende leidende referee Snels. Ward keerde de schuine trap met links en raapte een kopbal van het bezoekende nummer negen vrij eenvoudig op. Uitgesproken of halve kansen voor onze groenhemden konden we vooralsnog niet noteren. Vrasene won de eerste helft dan ook ruim op punten.

Rust: 0-0

Benieuwd of SK op zijn beurt gevaarlijker kon zijn met de wind in de rug... en het antwoord liet niet lang op zich wachten. Na een puike actie van Thomas Windey, sterk doorzetten met de bal aan de voet en een 24-karaat assist voor Alek Maes, kon onze topschutter de netten aan de kantine bol zetten (1-0). Het doelpunt gaf een boost aan onze mannen en Thomas Windey soleerde met lef de grote backarea in om dan met z’n rechter zwaar uit te halen. De bezoekende doelman Frederik Bettens – niet de eerste de beste – pareerde het projectiel in hoekschop. SK grossierde deze tweede helft trouwens in corners, maar de inzetten van aan het cornervlagje zorgden jammer genoeg té zelden voor acuut doelgevaar. Al wat dieper in deze tweede helft kon Alek zich nog eens losrukken en van schuinsweg op doel afgaan, maar doelman Bettens verkleinde de hoek uitstekend zodat hij de inzet van onze spits tegen zich aan kreeg. Vrasene nam wat meer risico, wat maakte dat onze mannen kansen op de 2-0 kregen. De ingevallen Sacha De Cock liet zich opmerken met een fraaie actie, maar de aflegger vond geen Grembergse voet en een prima actie en dito schot van Bram Ryckaert scheerde de paal en belandde in het zijnet. Een hele resem vervangingen aan beide kanten en enkele in de kiem gesmoorde counters van Vrasene later belandden we stilaan in de slotfase van deze toch niet onaardige partij. Nog maar eens een hoekschop in de slotminuut, en de ingevallen Addo Lardenoit ging het luchtduel aan met Toon De Rop. Helaas voor laatstgenoemde (hoera!) viel de bal via zijn hoofd, onbereikbaar voor de grijparmen van Bettens, tegen de netten (2-0). Jammer dat SK in de absolute extra-time reeds bezig was om de bestelling aan het kantinepersoneel door te geven, en daar kon Dario Van Spitael van profiteren door alsnog de 2-1 tegen de netten te duwen. Nu, onverdiend was die aansluitingstreffer feitelijk niet voor een moedig Vrasene…

1-0
Alek Maes (49')
2-0 Toon De Rop (89' OG)
2-1
Dario Van Spittael (90+2)

Fotootjes: hierzo

SKG:
Smekens Ward, Anrys Florian, Claessens Brent (81' Lardenoit Addo), Clapdorp Gregory, Dierick Maxim (85' De Cock Sacha), Maes Alek, Malfliet Sander, Ryckaert Bram, Van Daele Jordy, Van Gijseghem Nico, Windey Thomas (89' Van Uytvange Kris). NG: Verberckmoes Chiel.

Vrasene: Bettens Frederik, De Bondt Mathieu (72' Rombaut Jarno), Tachelet Stijn, Konrad Largo, Maes Michael, Heyrman Bart, Takx Roy (58' De Mulder Lowie), de Rop Toon, Van De Velde Yentl, Cheikh Samir (85' Vertongen Tim), Van Spittael Dario. NG: Franckaert Nick.

Scheidsrechter: Snels Gunther

Matchbal: Volksvertegenwoordiger Leen Dierick - Luc 'Orvelo' De Norre - MaterneEen impressie van Gentil Dossche geven wij hieronder graag mee (met dank!)

SK Grembergen houdt KFC Vrasene moeizaam van zich af.

Vooral in de eerste helft zorgden de bezoekers voor de meeste kansen maar scoren lukte niet. Na de pauze klom de thuisploeg snel op voorsprong en toonde zich nadien een waardige leider al bleef de spanning er in tot aan het eindsignaal.

Met de wind in de rug zorgde Vrasene onmiddellijk voor gevaar en Ward Smekens moest vol aan de bak. Eerst met beide vuisten op een knappe vrije trap van Yentl Van De Velde (02’) en even later bij een inswingende corner van Samir Cheikh richting kruising (03’). Grembergen bleef rustig en goed over de grond uitvoetballen zodat het gevaar werd afgeweerd. Van De Velde knalde op de bovenkant van de lat (33’) en Smekens moest 2 keer tussenkomen op pogingen van Cheikh en Roy Takx (34’). Kort voor de koffie kopte Van De Velde een voorzet in de handen van de thuisgoalie (42’).

In de 2de helft werd het enigszins windstil en Florian Anrys bediende Thomas Windey die in 1 tijd doorstak naar Alek Maes. Frederik Bettens mocht zich meteen omdraaien (49’). De thuisploeg bleef geduldig uitvoetballen en Anrys kopte een hoekschop nipt over (60’). Aan de overzijde moest Smekens ingrijpen voor de aanstormende Cheikh (65’). Bettens had een knappe parade nodig toen Windey zwaar uithaalde (76’) en lag in de weg nadat Maes opnieuw zijn kans ging (78’). Een doelpunt hing in de lucht maar Bram Ryckaert trof de zijkant van de kruising (86’). Bij de volgende hoekschop viel de bal in het pak en Toon De Rop devieerde het leder in eigen doel (87’). Vrasene gaf zich nog niet gewonnen en Dario Van Spittael zorgde voor de aansluitingstreffer (89’) maar verder kwamen de bezoekers niet meer.

Volgende zaterdag trekt SK Grembergen naar KSK Kieldrecht en is KFC Vrasene te gast bij Sparta Waasmunster.

Terug naar overzicht

Sponsors

 • Aquizien
 • Aquizien
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • Buggenhouts Tegelhuis
 • SD Worx
 • De Coninck
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • Argenta - Kantoren Grembergen & Dendermonde
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • Vanhouwe
 • De Coninck
 • De Coninck
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • Aquizien

Laatste Update

De website werd laatst bijgewerkt op:

dinsdag 26 mei 2020 om 16:07

Delen

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Toevoegen aan Google Bookmarks
Copyright © 2007 - 2020. SK Grembergen - V2019.01 - Administratie