Verslag SKG - KFC Heikant Zele (1-2)

Datum: 08-03-2020 15:00
Speeldag: 25
Categorie: 1e elftal

Verslag:

Uw trouwe SKG-watcher had deze namiddag andere verplichtingen en was niet aanwezig op de wedstrijd. 
Gelukkig waren daar Luc Van Der Veken en Gentil Dossche die hun doorgewinterd oog op de wedstrijd SKG - Heikant hadden laten vallen. Hun verslagjes hierzo (met dank uiteraard!)

“Tweemaal koud gepakt”

SK startte met de wind in de rug richting chiro. Het was snel duidelijk dat een fris spelend Heikant meer weerstand zou bieden dan in de heenwedstrijd. Beide ploegen starten in overdrive wat reeds op de eerste minuut resulteerde in een vrijschop van Alek Maes die in corner werd geduwd. Op de 7e min kreeg SK een eerste verwittiging toen Benjamin Derde vanop 25 meter uithaalde en onze Ward alles uit de kast moest halen om de bal via de paal te weren. Het spel bleef gedurende de volgende 20 minuten op en neer golven en SK begon meer en meer te drukken. Op de 33e min noteerden we een infiltratie van Thomas Windey tot aan de achterlijn waar hij volgens het boekje een schuine pas achteruitgaf die evenwel door één van de vele Heikantse voeten werd ontzet. Uw gelegenheidsreporter was nog aan ’t sakkeren over zoveel pech en zag slechts Yannick Poppe plots alleen voor Ward opdagen, een lob en ’t was gebeurd. SK was als door een wesp gestoken en reageerde via Thomas Windey en Addo Lardenoit. Gelukkig konden we snel gelijkmaken toen onze oud-speler Lennert de bal niet optimaal beroerde en Addo met een heerlijke lob de keeper versloeg. Dit was het sein voor 15 minuten dominant en mooi SK voetbal met oa een kopstoot van Maxim die nip over ging. Helaas,helaas lag balverlies in het middenveld aan de basis van een snelle counter waarbij Yannick Poppe via de binnenkant van de paal voor een 1-2 gevleide ruststand zorgde.

De tweede helft zagen we een dominerend SK, vooralsnog zonder gevaar. Wat Soufiane Zahriou bezielde om in een faire match plots in te hakken op de benen van Bram Ryckaert mag joost weten maar de goed leidende ref Maarten De Geyter trok onmiddellijk rood. Heikant dus met 10 verder en we weten dat dat voor SK niet altijd een voordeel is. Heikant parkeerde 9 man voor en in de zestien. Toch vond ik dat SK het niet onaardig deed. We zochten kalm steeds de vrije man en we belegerden onze buren.Greg Clapdorp was een gesel op de linkerflank en dat resulteerde in kansen voor Brent Claessens, hoog over, en Alek Maes, ver naast. Deze hadden altijd binnen het kader gemoeten. Een kopbal van Florian ging nip over en een afstandsschot kon niet geklemd worden door doelman Kesteleyn maar niemand was gevolgd om de bal in het lege doel te duwen. De spelers van Heikant kregen ook de vallende ziekte doch ref De Geyter trapte er niet in en liet 5 minuten overspelen. Spijtig genoeg zonder resultaat. Zo geven we een stukje van onze voorsprong weg maar dramatisch is het niet.

Beste supporters,vergeten we niet dat SK nu al 20 zondagen onafgebroken aan de leiding staat en dat is toch een prestatie om u tegen te zeggen.En we staan ook altijd 16 punten voor Heikant…

(Luc VdV)SK Grembergen verliest thuis van Heikant Zele

Van het door de thuisploeg beoogde scenario om na deze match tot 8 punten uit te lopen in de rangschikking kwam echter niets in huis. Een hard werkend en tactisch goed uitgebalanceerd Heikant Zele zette de derby naar zijn hand en pakte de punten.

SK Grembergen zorgde al in de openingsminuut voor gevaar en Kevin Kesteleyn moest een vrije trap van Alek Maes over zijn doel tippen. Heikant liet niet begaan en Benjamin Derde kopte eerst een hoekschop nipt naast (04’) en kende dan pech toen Ward Smekens nog met de vingertoppen en hulp van de paal zijn knal kon wegwerken (07’). De bezoekers bleven druk zetten en Grembergen ontsnapte aan een achterstand wanneer Bram Ryckaert een poging van Yannick Poppe nog net van de lijn kon vegen na corner (11’). Nico Van Gijseghem krulde een vrijschop over de bezoekende verdediging maar Kesteleyn gaf geen krimp (23’). Grembergen probeerde te gretig collectief druk te zetten en dat werd afgestraft toen Yannick Poppe bij een snelle counter het leder over de thuisgoalie liftte (33’). De thuisploeg reageerde verwoed en Addo Lardenoit dropte na een verre voorzet de bal in de verste hoek (36’). Bijna alle stilliggende fases zorgden voor doelgevaar en op slag van rust kopte Yannick Poppe in het geharrewar zijn ploeg opnieuw op voorsprong.

Rust: 1-2


Na de koffie bleven beide ploegen goed aan elkaar gewaagd en waren echte kansen eerder schaars. Opwinding kwam er pas nadat Elias Hadouch te zwaar tackelde en meteen mocht gaan douchen (64’). Grembergen probeerde de situatie naar zijn hand te zetten en Van Gijseghem dwong Kesteleyn tot een parade (72’). Gregory Clapdorp bediende Brent Claessens maar die viseerde de wolken (77’). De thuisploeg kon Heikant niet in verlegenheid brengen en ontsnapte zelfs aan een 3de treffer maar Smekens ranselde een schot van Dieter Van Dooren uit de benedenhoek (93’).

Volgende zondag trekt SK Grembergen naar Bazel en zaterdag is Heikant Zele te gast bij TK Meldert.

(Gentil Dossche)

SK Grembergen
: Smekens, Windey (65’ Vercauteren), Van Daele, Malfliet, Anrys, Van Gijseghem, Dierick (60’ Claessens), Clapdorp, Ryckaert, Lardenoit (75’ Verberckmoes), Maes. Res: Vermoesen.

Heikant Zele: Kesteleyn, Van Driessche, Goossens, D’Hollander, Van De Velde, D’Heer (77’ Van Eetvelde), Steeman, Zahriou (77’Van Dooren), Hadouch, Poppe, Derde (86’ Uyttersprot). Res: Allaert.

Doelpunten: 33’ Poppe 0-1, 36’ Lardenoit 1-1, 44’ Poppe 1-2

Gele kaarten: 52’ Van De Velde, 82’ Claessens. Rood: 64’ Hadouch

Scheidsrechter: De Geyter Maarten

Terug naar overzicht

Sponsors

 • SD Worx
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • Aquizien
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • Argenta - Kantoren Grembergen & Dendermonde
 • De Coninck
 • De Coninck
 • Buggenhouts Tegelhuis
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • Aquizien
 • Vanhouwe
 • Aquizien
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • De Coninck

Laatste Update

De website werd laatst bijgewerkt op:

dinsdag 26 mei 2020 om 16:07

Delen

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Toevoegen aan Google Bookmarks
Copyright © 2007 - 2020. SK Grembergen - V2019.01 - Administratie