Verslag Buggenhout - SKG (1-2)

Datum: 10-02-2019 15:00
Speeldag: 22
Categorie: 1e elftal

Verslag:

Door de wind, door de regen, dwars door alles heen...

Op het terrein aan de Opstalse Dreef raapte SK Grembergen zelden of nooit iets mee. De vraag was of het vandaag de ban kon breken tegen de fusieploeg Eendracht Buggenhout. De geelblauwen draaien een vrij kleurloos seizoen en namen juist één week geleden afscheid van hun trainer Jan Straetman, die volgend seizoen op het immer onstabiele trainersbankje van den AVD zal plaatsnemen. Benieuwd hoe de spelersgroep van Buggenhout hier dus vandaag zou op reageren, en evenzo of SK de goede flow van de afgelopen speeldagen kon aanhouden.

Een retestrakke wind raasde over het veld en deed ons denken aan de beruchte wedstrijd aan De Dreef - enkele jaren geleden - toen er zowaar een tuinhuis vanuit de woonwijk richting grasveld kwam aangevlogen en de Citroen C5 van onze toenmalige delegée het onderspit moest delven tegen een omgewaaid reclamebord. Om maar te zeggen: het was geen weer om een klimaatbetoger de straat op te sturen.

Afijn, ook Buggenhout had last van een wervelwind. Het raasde op links, had rugnummer 12 en luistert naar de naam Brent Claessens. Reeds in de wedstrijdaanhef noopte het lief van de immer sympathieke Emma de plaatselijke verdediger Sam Van Ransbeeck tot een foutieve tackle en referee Gunther Snels kon niet anders dan naar de verzopen strafschopstip wijzen. Wegens de afwezigheid van Alek Maes (geschorst) was het ditmaal Ken Stevens die de elfmeter voor z’n rekening nam, maar helaas enkele tientallen centimeters naast de paal mikte. Doodjammer! Buggenhout, met de wind pal in de snoet tijdens deze eerste helft stak een eerste maal de neus boven water via Cruz, maar Ward was attent en keerde in corner. Tegen minuut 20 kon een vlot combinerend SK zijn overwicht op het scorebord zetten. Brent Claessens vanop links met de cross naar de mee opgerukte Ken Stevens en die legde ‘m mooi breed voor de inlopende Bram Ryckaert die binnenkant voet onhoudbaar binnenknalde (0-1). Een doelpunt van uitstékende makelij hoor! Buggenhout reageerde via een laag schot van Van Ransbeeck, maar Ward lag goed in de plas hoek. Voort van de rest: overwicht van SK hoor, dat kon dreigen via Thomas Windey (outstanding!) en Daan Waegeman maar de uitstekende doelman Van Wauwe ranselde alles uit zijn kot. Tussendoor noteerden we na een hoekschop met bibberende pen een kopbal van Flo Anrys naast de staander. Aan Buggenhoutse kant noteerden we een loeiharde lage knal (gelukkig niet gericht) van Peytier die door Ward met de voeten werd gekeerd. Met de rust in zicht probeerde SK zichzelf te belonen en Lennert D’hollander vond het hoofd van Bram ‘marathonman’ Ryckaert maar diens kopbal werd uit het doel geranseld door doelman Van Wauwe. Een fantastische redding was dat, want 9 keer op 10 gaat zo’n kopbal er zonder hakkelen in!

Rust: 0-1, en SK verdiende er minstens ééntje meer….

Altijd een beetje afwachten hoe de troepen van Raf uit het kotje komen na de rust. Dit seizoen durfde dat soms tegenvallen weten we. Geen nood echter: SK bleef ook nu van in den beginne de betere kansen afdwingen via een bedrijvige Bram Ryckaert en Lennert D’hollander (ook bedrijvig natuurlijk :-). Tussendoor kon Peytier nogmaals aandringen voor Buggenhout: een niet onaardige kans was dat, maar finaal ging de bal in hoekschop. Op minuut 67 glipte de aalvlugge Brent Claessens door de Buggenhoutse gelederen, kon zich met wat moeite ontdoen van de aandringende doelman om ‘in the end’ de welverdiende 0-2 binnen te duwen. Goed doorzetten was dat van Brent. Reactie van de blauwhemden nu toch, en Ward moest vol aan de bak om Cruz met de lange naam een halt toe te roepen in de zone van de waarheid. Met nog 15 minuten op de klok kon de thuisploeg de wedstrijd opnieuw spannend maken, maar daar hadden de bosjongens feitelijk weinig verdienste aan. Ward Smekens, de man die SK al ontelbare keren rechthield wanneer het wat moeilijker ging, ging in de fout en Jorden Verheire mocht het makkelijkste doelpunt uit zijn carrière maken. Foto’s van het doelpunt zijn er niet (kwatongen hebben de fotograaf en Ward zien 'fezelen' tijdens de laatavond-debatten in café de Verloren Zoon, maar soit) maar u kan zelf een zin proberen maken met volgende kernbegrippen: 'modder' - 'ongevaarlijk' - 'door de benen' - 'schaamrood' - 'om dood te vallen' - 'Xavier Waterslaeghers'. Door deze aansluitingstreffer kreeg de thuisploeg toch wel wat ‘courage’ en ging op zoek naar de gelijkmaker. Hoe zou ge zelf zijn aja. Gelukkig kon onze gele armada alles wat weghouden uit de buurt van Ward en de wedstrijd volwassen uitspelen. Dikke bravo!

Fotootjes van deze zeiknatte zondagnamiddag: hierzo

0-1 Bram Ryckaert (20')
0-2 Brent Claessens (67')
1-2 Jorden Verheire (74')

SKG: Smekens Ward, Windey Thomas, Lardenoit Addo, Malfliet Sander, Anrys Florian, Waegeman Daan, Stevens Ken, Ryckaert Bram (83' Clapdorp Gregory), Dierick Maxim (90' Verberckmoes Chiel), Claessens Brent (90' De Cock Sacha), D’hollander Lennert. NG: De Kuyper Jonas.

Buggenhout: Van Wauwe Alexander, Verheire Jorden (81' Coene Jens), Van Ransbeeck Sam, Delhaye Michael, Peytier Bjarne, Van Damme Piet, Poppe Arne (71' Van Der Doodt Joffrey), Verbelen Yorni, Cruz Ramirez Anthony (71' Leemans Pieter), De Ridder Elias, Saerens Gert. NG: Van Cauter Yannick

Scheidsrechter: Snels Gunther


Verslag binnen van Gentil Dossche. organisator van het Beloftentornooi Topsport-Lebbeke:

Eendracht Buggenhout verliest in derby van SK Grembergen

Ondanks de gure weersomstandigheden kregen we toch een best genietbare wedstrijd voorgeschoteld. Grembergen zorgde voor een dubbele voorsprong na het uur maar een onverwachte Buggenhoutse treffer bracht nog een spannend slot.

Beide ploegen gingen resoluut hun kans in de aanvangsfase. Alexander Van Wauwe moest een vrije trap van Lennert D’Hollander uit de kruising halen (02’) en een knal van Sam Van Ransbeeck na hoekschop ging via een verdedigende rug over de lat (03’). Toen de doorbrekende Brent Claessens foutief werd gestuit door Van Ransbeeck lag de bal op de stip. Een klusje voor Ken Stevens maar die mikte de penalty naast het doelkader (08’). Ward Smekens bleef attent op een scherpe voorzet van Anthony Cruz Ramirez aan de eerste paal (11’). Grembergen drukte de thuisploeg achteruit en Bram Ryckaert verlengde een voorzet in de winkelhaak (19’). Eendracht reageerde via Van Ransbeeck maar Smekens gaf geen krimp op de poging (21’). Van Wauwe moest goed plat op een knal van Daan Waegeman (34’) terwijl Smekens een vlam van Bjarne Peytier met een voetveeg onschadelijk kon maken (36’). Met een echte kattensprong zweefde Van Wauwe een kopbal van Ryckaert uit de kruising (43’).

Na de welgekomen koffie kwam er iets meer evenwicht in de match al kregen de bezoekers de beste kansen. Ryckaert devieerde een voorzet naast (51’) en zowel Ryckaert als D’Hollander zagen hun pogingen nog afgestopt (61’). Van Wauwe was sneller op de bal dan Maxim Dierick (62’) maar was kansloos toen Brent Claessens een één-twee met Ryckaert perfect afrondde (67’). Buggenhout trok naar voor maar Smekens haalde de bal uit de voeten van Cruz (68’). Toch kwam er opnieuw spanning in de match nadat de bezoekende goalie zich verslikte en Jorden Verheire de aansluitingstreffer op het scorebord bracht (74’). Dierick werd vrijgespeeld en Van Wauwe moest met de knie redding brengen (78’) terwijl Piet Van Damme een voorzet over krulde (80’) en Jens Coene net naast kopte (83’). In het slot kwam Buggenhout nog een keer opzetten maar Pieter Leemans verlengde een voorzet iets te hoog (88’). Volgende zondag trekt Eendracht Buggenhout naar White Boys SNS en is SK Grembergen gastheer voor Doorslaar


Terug naar overzicht

Sponsors

 • De Coninck
 • SD Worx
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • Aquizien
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • De Coninck
 • Vanhouwe
 • De Coninck
 • Aquizien
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • Aquizien

Laatste Update

De website werd laatst bijgewerkt op:

donderdag 18 april 2019 om 18:53

Delen

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Toevoegen aan Google Bookmarks
Copyright © 2007 - 2019. SK Grembergen - V2019.01 - Administratie