Verslag KFCJV Kruibeke - SKG (7-1)

Datum: 07-09-2019 09:30
Speeldag: 2
Categorie: U13A

Verslag:

Tijd om me aan te sluiten bij één van de betere journalistenvakbonden in ons landje. Eerst word je op vrijdagavond op missie gestuurd om verslag uit te brengen van de lokale kermisfuif. Half werk is niks voor een SKG reporter, dus "op missie gestuurd worden" betekent: tot de laatste man blijven en u volledig inleven in de leefwereld van de dronken Gremberge medemens... missie geslaagd.

's Anderdaags krijg je dan opeens de vraag om een verslagske van die ene topploeg neer te pennen: de U13A van SKG. "Ja, we weten dat het vroeg is maar volgens ons moet dat lukken"
Tarara... om 9u30... in Bloody Krui bloody beke. Waar zijn die gele hesjes wanneer je ze echt nodig hebt?

Bon, 3 dafalgannekes en 5 koffies later alvast een paar schrijfsels over de wedstrijd.

Een schitterende accommodatie daar in Kruibeke; kunstgras & een kantine van olympische afmetingen - het leven is vrij comfortabel voor een sportclub in de havengemeente.
12 spelers die present tekenden, wat maakte dat Steve & Diaz, ook gekend onder de artiestennaam 'SD works', konden beschikken over een voltallige kern. Die kern had echter één voor één het vuurwerk van de avond ervoor meegemaakt en dat was er wel een beetje aan te zien. Kruibeke presenteerde zich als een stevig blok en nam het heft in handen. Bij Grembergen net iets te weinig scherpte. Ook wel omdat Kruibeke gewoon veel minder tijd en ruimte liet dan onze troepen tot nu toe gewend waren. Eens controleren en dan kijken naar waar die pas moest gaan... daar was deze keer geen tijd voor. SKG stak wel af en toe eens de neus aan het venster en het was Tommy die vanop links vriend en vijand verraste door de bal snoeihard in de verste winkelhaak te knallen - wereldgoal en meteen 0-1.

Het tweede kwart werd Kruibeke nog wat sterker en had SKG het met name op het middenveld moeilijk om voet aan grond te krijgen. De vrije man werd niet gevonden en Kruibeke dat met iets meer rechttoe rechtaan voetbal verhoogde de druk. Dit alles resulteerde in een niet eens zo onlogische 1-2 na 30 minuten.

Tijd voor trainer Diaz om even de troepen tot de orde te roepen; Meer inzet, meer intensiteit vooral - en liefst direct.

Dit alles resorteerde toch wat effect. Niet dat het voetbal langs Grembergse kant opeens supervlot liep maar de wedstrijd werd gelijkopgaand en er werd geknokt voor iedere bal. En dan komen we bij een vrij beslissende fase in de wedstrijd: Tommy die bij een snelle counter weggestuurd wordt, alleen op de keeper af. Deze laatste stormt echter zijn doel uit en keert de bal met een tackle, voeten vooruit. In tijden van een VAR zou hier zeker kunnen ingegrepen worden maar de scheidsrechter zag niks onreglementair. De gekeerde bal komt echter in de voeten van een aanlopende Tuur die op dat moment de kans heeft om de bal in open doel te werken maar langs achter wordt aangetrapt en aangelopen. In 'grotemensenvoetbal' schreeuw je dan om een penalty - op U13 niveau toch op z'n minst om een vrije trap en een berisping van de dader. Jammer genoeg beslist de scheids (die in de eerste helft nog langs de kant complimenten kreeg omwille van zijn leiding) dat hij dit geen fout vindt en dan gaan de poppen ('t moeten niet altijd reuzen zijn) wat aan het dansen natuurlijk. Tuur afgevoerd naar de kant. Een scheidsrechter die bij zijn beslissing blijft... totdat de trainer van Kruibeke komt zeggen dat het echt wel fout was en de scheidsrechter misschien toch op zijn stappen zou moeten terugkeren. Zonder die fout was de kans op een 2-2 vrij groot en jammer genoeg gaat de alsnog toegekende vrije trap ook niet tegen de netten.

De veer is op dat moment wat gebroken en in het vierde kwart speelt Kruibeke het simpelweg beter uit en scoort nog vrij makkelijk vijf doelpunten. Gek genoeg komen er op het einde bij ons nog een paar goede combinaties op de grasmat maar dan was het kalf al een beetje verdronken.

Wat hebben we geleerd? Sneller denken en handelen - onze tegenstander doet het ook - en in de terugronde moeten we dan maar bewijzen dat we dat ook kunnen.

(Wouter VDS)

Terug naar overzicht

Sponsors

 • De Coninck
 • SD Worx
 • De Coninck
 • Argenta - Kantoren Grembergen & Dendermonde
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • Aquizien
 • Aquizien
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • Vanhouwe
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • Buggenhouts Tegelhuis
 • De Coninck
 • Aquizien
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming

Laatste Update

De website werd laatst bijgewerkt op:

dinsdag 26 mei 2020 om 16:07

Delen

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Toevoegen aan Google Bookmarks
Copyright © 2007 - 2020. SK Grembergen - V2019.01 - Administratie