Verslag SV Zaffelare - SKG (7-3)

Datum: 28-09-2019 13:00
Speeldag: 5
Categorie: U13A

Verslag:

Zaffelare kenden we nog van vorig jaar - geen al te beste herinneringen aan dat bezoekje. Na een les in totaalvoetbal werden we met een nog vriendelijke te noemen 12-2 terug naar huis gestuurd. We waren toen misschien niet op ons scherpst maar we konden niet anders dan toegeven dat Zaffelare op taktisch, fysiek en technisch vlak veel verder dan ons stond.

Het was dan ook met een beetje lood in de schoenen dat er richting Lochristi getrokken werd. Kato, Warre VD, Warre B. en Iker konden er om diverse redenen niet bij zijn waardoor we wisten dat zonder enige wisselmogelijkheden de 8 overige kernspelers serieus wat speelminuten konden verzamelen. Bovendien was Stan ook al twijfelachtig te noemen maar gelukkig werd hij speelklaar gemaakt worden - met 7 zou een beetje te erg geweest zijn. Trainers Diaz en Dusty dienden ook verstek te geven waardoor délégé Steve een nieuw duo moest vormen met come-back-kid André. Hadden we tot voor kort SD Worx, dan mochten we nu spreken van AS Adventure.

Over naar de wedstrijd. Zaffelare presenteerde zich zoals verwacht als een goed combinerend geheel; driehoekjes op de flanken om dan de vrije man voor doel te vinden. De eerste ballen richting doel werden echter gedecideerd gestopt door goalie Matteo die daar reeds de basis legde van zijn heel sterke wedstrijd. Kwaliteit zat hem bij onze tegenstander niet alleen in het veldspel .De manier waarop ze de 1-0 scoorden mocht ook gezien worden: hoekschop en knap binnengeknikt. Al snel volgde de 2-0 toen de bal enig mooi in de verste hoek werd gekruld door een Zaffelarees. "En onze jongens dan?" hoor ik u vragen. Wel,daar kon je geen onvertogen woord van zeggen. Goeie inzet, veel loopvermogen en tegenprikken wanneer het kon. Meer zelfs, naarmate het eerste kwart vorderde werd de neus meer en meer aan het venster gestoken. Vooral omdat er ook langs onze kant een nieuw wapen ontdekt werd in de vorm van de hoekschoppen van Tuur. Ging de eerste nog voorlangs, dan was de thuisgoalie op de tweede niet doortastend genoeg waardoor Matteo M. de bal kon binnentikken.

2-1 bij de rust.

Het tweede kwart begon niet al te goed met een snelle 3-1 voor Zaffelare maar ook in dit kwart bleek de taktiek van de hoekschoppen verdomd goed te werken. Deze keer stond Daan op de juiste plek en onze eigenste kruising van Lorenzo Staelens, Manu Karigiannis, Axel Witsel en Hans Bogaert scoorde de aansluitingstreffer. Ondertussen werden spelers en publiek getrakteerd op een deftige regenbui met windstootjes die al eens een paraplu naar de vaantjes konden helpen. Het was de spelers op het veld niet aan te zien want langs beide kanten bleef het tempo hoog waarbij Zaffelare nog net voor rust de 4-2 lukte.

AS Adventure voerde voor de derde helft een verschuiving door: Stan naar de diepe spits en Tuur de omgekeerde richting naar het middenveld. Onze 8 spelers bleven alles geven en dit kwart (bij uitbreiding zelfs de wedstrijd) kan vermeld worden als "beste van dit seizoen". Zoals een ploeg die na een rode kaart met 10 tegen 11 moet spelen zich realiseert dat niemand de steken gaat oprapen, zo was er bij ons vandaag de mentaliteit om alles te geven en de realiteit dat er dubbel zoveel moet gelopen worden: vol gas, heen en terug.

Zaffelare blijft gewoon een ploeg met individueel gezien meer talent maar in het derde kwart lagen ze toch onder ten opzichte van onze jongens. Matteo L. keepte een topmatch - op geen foutje te betrappen. Verdedigers Noah & Gilles hebben het inzicht en de kracht om op interceptie te spelen, terwijl de flanken Matteo M. en Tommy vandaag meer dan waarschijnlijk de minimumtijd gelopen hebben op de 10 km waardoor ze nu reeds zeker zijn van hun plaatsje voor het EK Atletiek 2020 in Parijs. Op het middenveld zijn stofzuiger Daan en passeur Tuur uiterst compatibel, zeker omdat beide vandaag vooral voor ééntijdsvoetbal opteerden in plaats van het maken van persoonlijke acties. Stan kwam zoals eerder gemeld niet 100% fit aan de wedstrijd maar probeerde zijn rol als rustpunt zo goed mogelijk in te vullen. Nogmaals, geweldig kwart van onze jongens.

De kers werd op de taart gezet door Tommy; een rush vanop links om dan uiterst beheerst de bal over de keeper te stiften, heerlijk mooi en vooral 4-3 en de vraag of er zich toch nog een mirakel zou voltrekken. Zaffelare zat immers niet meer in de wedstrijd en begon zelfs lange ballen te gebruiken.

Vlak voor affluiten van het derde kwart hadden we echter een comedy capers momentje in het kwadraat. Matteo L. die op een hoekschop zijn rol vervult en roept dat de bal voor hem is. Onze goalie heeft dan ook de bal maar laat die even zonder al teveel gevaar voor zich uit botsen... waar een verbouwereerde Gilles de reflex heeft om de bal met beide handen te klemmen. Geen penalty op U13 niveau maar wel een vrije trap met de muur op de doellijn... en deze wordt er dan ook ingetrapt (5-3). Gilles even ontroostbaar, gelukkig kon tijdens de rust het moraal wat opgelapt worden.

In het vierde kwart blijft de intensiteit langs Grembergse kant hoog maar meer en meer wordt duidelijk dan een hele wedstrijd met 8 zijn sporen begint na te laten. Spelers stikkapot, pijntjes die komen opzetten... het maakt dat het overwicht uit het derde kwart afbrokkelt en Zaffelare weer meer de ruimte vindt. Op zo'n momenten is het natuurlijk jammer dat het scorebord uiteindelijk nog een vrij zware 7-3 aanduidt. Nogmaals, Zaffelare is de beste ploeg uit de reeks maar voor de inzet die de 8 SKG spelers vandaag op het veld brachten mag er ook gerust een award uitgevonden worden.

Met dank aan ons gelegenheidsduo AS Adventure voor het interimcoachen.

(Wouter VDS) Terug naar overzicht

Sponsors

 • Aquizien
 • SD Worx
 • Buggenhouts Tegelhuis
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • Aquizien
 • Aquizien
 • Argenta - Kantoren Grembergen & Dendermonde
 • De Coninck
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • De Coninck
 • Vanhouwe
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • De Coninck

Laatste Update

De website werd laatst bijgewerkt op:

dinsdag 26 mei 2020 om 16:07

Delen

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Toevoegen aan Google Bookmarks
Copyright © 2007 - 2020. SK Grembergen - V2019.01 - Administratie