Verslag SKG - KFCW Hofstade (2-1)

Datum: 02-11-2019 10:30
Speeldag: 10
Categorie: U13A

Verslag:

De voorbije weken kon je onze wedstrijden (een aaneenschakeling van verlieswedstrijden) samenvatten onder de noemer "we hadden eigenlijk ook kunnen winnen". In het veldspel zat er vaak weinig verschil maar vastberadenheid voor doel gecombineerd met vermijdbare tegendoelpunten maakten dat onze troepen langzaam aan met het hoofd naar beneden van het plein sjokten. "Het resultaat is niet belangrijk" zo werd in het begin van het seizoen nog duidelijk gezegd. Maar af en toe eens een resultaat halen geeft al eens vleugels aan zij die langzaam het geloof in "de manier waarop" begonnen te verliezen. Sommige van de verliesmatchen waren echter ook toe te schrijven aan een gebrek aan grinta, duelkracht... en daar werd de voorbije week hard aan gewerkt door de nadruk te leggen op het duel aangaan en duelkracht. Je niet zomaar opzij laten zetten en beseffen dat voetbal meer is dan 'Joga Bonito' zoals onze Braziliaanse medemens al eens durft te stellen.

De tegenstander van vandaag was dan ook een ideale sparringspartner om de opgedane lessen eens in de praktijk om te zetten. Hofstade - zo wisten we vanuit de heenmatch - is een ploeg die ons zou moeten liggen. Ze gaan immers ook steeds voor de voetballende oplossing en teren op een collectief, eerder dan een paar individuele sterspelers. Een beetje zoals onze ploeg, alleen hadden zij duidelijk tot nu toe het geluk aan hun zijde gehad want dankzij onze informant/infiltrant Wim kwamen we te weten dat Hofstade dit seizoen nog geen wedstrijd verloren hadden.

Met drie spelers in de lappenmand (Gilles, Noah en Matteo L.) diende coach Diaz het één en ander te vertimmeren met als opvallendste keuze misschien wel Iker in doel. Een taak die hij gedurende de hele wedstrijd fantastisch vervulde: verdedigers coachen, flankspelers aanspelen, slim een beetje tijd winnen... onze Lokerensupporter (ja, die bestaan nog) deed het allemaal. In de verdediging werd het simpel gehouden: Al wie Warre heette mocht daar gaan staan. Enig nadeel was wel dat coach Diaz dan maar moest beginnen roepen van "kleine Warre" of "blonde Warre" om een onderscheid te maken. Gelukkig sloeg de term "serieus goed bezig zijnde Warre" op ons beider verdedigers. Warre B. had in het begin nog wat moeite om zijn rechtstreekse tegenstander in te schatten, maar groeide heel sterk in de match. Warre VD speelde dan weer één van zijn beste wedstrijden in zijn typische stijl: overal tussenzitten, blik naar voor bij het uitverdedigen en nooit of te nimmer opgeven.

Flankspelers Tommy en Tuur hadden er zin in. Beide tegen hun voet geposteerd maar daardoor heel sterk in de combinatie met ons centraal middenveld. Tommy met de onvermoeibare rushes op de flank, Tuur meer vanuit het overzicht en de passing. Centraal een heel solide prestatie van Kato en Daan. Zoals eerder gezegd: sterk steun verlenend aan de flankspelers bij de opbouw maar ook stevig in duel, precies in de uitvoering en steeds oog houdend voor de balans qua veldbezetting. Vooraan Matteo M. die, wanneer hij zijn dagje heeft, een echte geseling kan zijn voor een verdediging. Steeds in beweging en storend - alles op snelheid en met voldoende drive... de bezoekende verdediging heeft het geweten dat Matteo zijn dagje deze keer duidelijk had.  Stan startte op de bank, beleefde een moeilijke eerste invalbeurt (laat het ons houden op artistieke meningsverschillen met de staff), zocht dan naar zijn plaats op het middenveld maar bewees in het laatste kwart dat hij de nodige passeerbewegingen en inzet heeft om waarde aan het team toe te voegen.

De wedstrijd zelf was heel gelijkopgaand op een terrein waar aan één kant door een waterlaagje het voetballen wel wat bemoeilijkt werd. Weinig echt open kansen, wel mooi en verzorgd combinatievoetbal maar de beide keepers hielden al bij al makkelijk de netten proper.
In het tweede kwart nam SK toch nadrukkelijker de bovenhand en Matteo rondde een mooie aanval over verschillende stations af met een schuiver in de verste hoek. Geen verhaal voor de Hofstaadse keeper op die bal.  Het derde kwart kleurde dan weer blauwer met Hofstade dat nadrukkelijk op zoek ging naar de gelijkmaker en SK dat meer en meer voor eigen doel begon te kruipen. "Nooit ne pas naar binnen geven bij het uitverdedigen" een regel door menig trainer gedeclameerd... maar eentje waar er bij het tegendoelpunt toch tegen gezondigd werd. Een bal werd door één van de onzen van de flank naar het centrum van onze eigen verdediging getrapt en daar nam een bezoekende aanvaller het geschenk met beide handen aan: 1-1 na 45 minuten.

In het vierde kwart werd langs Grembergse kant de tweede adem gevonden en de wedstrijd kantelde weer richting thuisploeg. Niet dat er veel open kansen te noteren vielen maar je voelde dat de wil en drang om te winnen groter was langs groenwitte zijde; feller in duel (lang leve de trainingen), gedrevener om die verloren gewaande bal nog te halen. Niet de eerste keer dit seizoen dat Daan perfect gepositioneerd stond op een scherpe corner van Tuur, maar wel de eerste keer dat die resulteerde in de winninggoal. 2-1 en een ware  opsteker voor de hele ploeg: zowel het resultaat, de inzet, als de manier waarop gevoetbald werd waren absoluut topniveau!


(Wouter VDS)

Terug naar overzicht

Sponsors

 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • Vanhouwe
 • Buggenhouts Tegelhuis
 • Aquizien
 • Aquizien
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • Aquizien
 • SD Worx
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • De Coninck
 • Argenta - Kantoren Grembergen & Dendermonde
 • De Coninck
 • De Coninck

Laatste Update

De website werd laatst bijgewerkt op:

dinsdag 26 mei 2020 om 16:07

Delen

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Toevoegen aan Google Bookmarks
Copyright © 2007 - 2020. SK Grembergen - V2019.01 - Administratie