Verslag SKG - SV Zaffelare (2-3)

Datum: 16-11-2019 10:30
Speeldag: 12
Categorie: U13A

Verslag:

November kondigt zich meestal aan als een miezerige maand waar je in shitty weer al te vaak naar shitty voetbal staat te kijken. Dit omdat de bal niet wil rollen door plassen her en der of omdat de wind al eens ferm kan blazen. Zo haspelden we vorig seizoen onze thuismatch tegen Zaffelare af onder windkracht 7, zelfs het doel verkoos toen om erbij te gaan liggen... serieus briesje. Dat we toen onze tegenstander op 1-1 konden houden was vooral eerder aan de wind dan aan ons voetbal te danken want in de terugwedstrijd werden we toen droogweg afgepoeierd met een zelfs lichtelijk terechte 12-2.

De heenwedstrijd dit seizoen was langs onze kant al een opkikker: 7-3 verloren maar omdat we slechts met 8 spelers konden aantreden was dat een heel eervol resultaat. Nu goed, in de ogen van deze waarnemer is Zaffelare de best voetballende ploeg met qua spelerspotentieel op individueel niveau ook de meeste kwaliteit. Om maar te zeggen dat er vooraf niet teveel geld zou ingezet worden op eventuele winst van onze groenhemden.

Dat gezegd zijnde; langzaam kan je bij onze U13A wel een kentering zien. Na de winst tegen Hofstade volgde wel een bolwassing tegen Bosdam Beveren maar daar waren wel verzachtende omstandigheden in te roepen. Wat je merkt is dat - wanneer we onze kern wat volledig bij elkaar hebben - iedere speler ondertussen wel zijn individuele taken kent waardoor het nieuw aangeleerde systeem (2-4-1 met flanken die moeten terugplooien) beter en beter uitgevoerd wordt.

Zo ook in deze match tegen Zaffelare, enkel Matteo L. ontbrak op het appel waardoor Kato met verve de keeperhandschoenen mocht aantrekken. Knappe wedstrijd van haar met meermaals een klemvaste reactie op moeilijke ballen en alert meevoetballen waar nodig. Verder geen afwezigen waardoor trainer Diaz naar hartelust kon wisselen en schuiven.

Een aangenaam herfstzonnetje maakte dat het langs de kant leuk vertoeven was. Gemoedelijk sfeertje daar aan het B-plein en blijkbaar dachten de 16 spelers er net hetzelfde over. De bal ging gemoedelijk heen en weer... beetje op 't gemakske, weinig animo of dash, niemand die echt zijn stem wou verheffen. Langs Grembergse kant kwam het eerste gevaar van Warre VD die een snelle counter net naast trapte maar verder vielen er niet veel hoogtepunten te noteren. Net voor het eerste rustsignaal dwarrelde een verloren/misluke voorzet van de bezoekende rechterflank tot verbijstering van iedereen in de verste winkelhaak en stond het alsnog 0-1.

In het tweede kwart ging het tempo omhoog, werd er meer om de bal geroepen en kwamen er ook meer duels in de wedstrijd. Grembergen nam zelfs licht de bovenhand al bleef het uitkijken naar de slimme passen tussendoor van Zaffelare die konden leiden tot gevaarlijk standjes voor het doel van Kato. Gilles dwong de gelijkmaker af nadat hij opdreef vanuit het middenveld en zijn voorzet zag binnengewerkt worden door een sympathieke Zaffelaarse verdediger (1-1) maar kort daarop werd een strakke voorzet van op rechts enig mooi met een kattenpootje binnengetikt door de bezoekende linkerflank (1-2). Rusten deden we dus met een kleine achterstand.

De volgende 15 minuten waren dan weer net iets meer voor de bezoekers, vooral omdat de slag op het middenveld wat verloren ging en er niet altijd even zuiver werd uitgevoetbald langs Grembergse kant. De 1-3 volgde snel maar gelukkig gingen de hoofden niet naar beneden en bleef SKG geloven in zijn kansen. Na een beetje coaching "Iker, gebruik uw linkervoet" en "Tommy, gebruik uw rechtervoet" vond deze laatste dan toch de weg naar de netten (2-3) en werd alles in stelling gebracht voor een intense laatste 15 minuten.

En die 15 minuten waren geweldig qua overgave langs Grembergse kant. Bij momenten waren onze troepen zelfs iets te gedreven waardoor er soms echt overhaasting in het spel zat. In Zaffelare zijn ze kunstgras gewoon en je kon zien dat ze op ons Grembergs veld niet altijd even makkelijk hadden om de zuivere passing erin te houden. Supervlot voetbal was het niet meer maar de spankracht werd stelselmatig opgedreven met Zaffelare dat zijn krappe voorsprong verdedigde en Grembergen dat kennismaakte met een goalie die met de vingertoppen een bal tegen de paal devieerde en (jammer genoeg voor ons) alles keerde wat er te keren viel. Met een laatste verschuiving van trainer Diaz naar een 2-3-2 werd in het slotoffensief nog eens alles naar voor geduwd waarbij de bal maar niet goed wou vallen en in de slotseconden Iker de gelijkmaker nog nipt miste.

Een enorme teleurstelling bij de spelersgroep omwille van het verlies maar een prestatie waar je je als supporter als eens aan kan verwarmen. Chapeau voor de vooruitgang, zowel op speltechnisch als op technologisch vlak - welke U13 kan immers zeggen dat een gehele wedstrijd gefilmd werd om dan tot op het bot geanalyseerd te worden door video-analist Hans B. - we kijken uit naar zijn bevindingen :-)

(Wouter VDS)

Terug naar overzicht

Sponsors

 • De Coninck
 • Aquizien
 • Vanhouwe
 • Aquizien
 • De Coninck
 • De Coninck
 • Argenta - Kantoren Grembergen & Dendermonde
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • Aquizien
 • Buggenhouts Tegelhuis
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • SD Worx

Laatste Update

De website werd laatst bijgewerkt op:

dinsdag 26 mei 2020 om 16:07

Delen

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Toevoegen aan Google Bookmarks
Copyright © 2007 - 2020. SK Grembergen - V2019.01 - Administratie