Verslag SKG - KFC Vrasene (3-2)

Datum: 30-11-2019 10:30
Speeldag: 14
Categorie: U13A

Verslag:

Het leven van een voetbalverslaggever kan soms moeilijk zijn. Wordt hij/zij niet gehinderd door weersomstandigheden of het vroege uur, dan kunnen er nog altijd factoren als zijnde "ik lag weer veel te laat in bed" of "miljaar, gisterenavond net iets teveel gedronken" opduiken. Nu waren deze laatste twee vrij relevant te noemen voor uw dienaar maar om dan ook nog last minute opgeroepen te worden als scheidsrechter... moeilijk om dan nog een verslag min of meer fris van de licht aangetaste lever te schrijven.

Soit, soms moet je voor een andere invalshoek kiezen - het allemaal eens anders bekijken en bijvoorbeeld alles wat in gradaties onderverdelen. Je zou dan "punten op 10" kunnen geven of met duimpjes werken. Maar de laatste tijd wordt er graag met sterren gewerkt, dus laat ons daar vooral aan vasthouden. Met Vrasene troffen we immers een drie sterren tegenstander. Een ploeg die ons in de heenmatch vrij makkelijk opzij had gezet en die ons ensemble van 11 (Tommy geblesseerd) het zeker en vast heel moeilijk kon maken.

Door een blessure bij Diaz dienden we in allerijl een interimcoach aan te stellen maar met Nigel kunnen we wel stellen dat we een drie sterren exemplaar ter onzer beschikking kregen. Het zoeken naar een scheidsrechter zorgde voor enige vertraging maar de al eerder aangehaalde Chinese vrijwilliger van dienst deed dat met de allure van een vijfsterren ref voor wie de VAR een overbodige luxe is en wiens arendsoog zelf zou ingezet kunnen worden als hawk eye op het toekomstig EK. We zouden een heel verslag kunnen volschrijven over "het natuurtalent in het zwart" maar aangezien je geen Pulitzerprijs kan winnen door het roemen van je eigen verdiensten houden we het maar bij de wedstrijd tegen Vrasene.

Ons B-terrein verglijdt van 2 sterren naar 1 ster en zit niet ver meer af van 0 sterren waardoor het combineren voor beide ploegen al iets moeilijker ging worden. Toch werd er in het eerste half uur heel verdienstelijk gecombineerd; 2 heel faire ploegen, positieve coaching langs beide kanten - je zou direct een paar sterren kunnen uitdelen. SKG was wel iets dreigender met Warre VD als diepe spits die de bal voldoende kon bijhouden om dan vooral Matteo M. alleen voor doel af te zonderen. Vanop rechts kon onze sneltrein meerdere keren aanleggen maar jammer genoeg viseerde hij daarbij telkenmale de korte hoek waardoor de netten ongeschonden bleven. Bij poging nr. 4 van Matteo was het dan uiteindelijk toch prijs en kon groen-wit de verdiende 1-0 aantekenen. Vrasene speelde aardig mee en kwam vaak dreigen voor het doel van een wederoptredende Matteo L. maar deze had er duidelijk zin in, keepte en voetbalde attent mee en maakte iedere gevaarlijke bal gedecideerd onschadelijk.

In het tweede kwart werd SKG nog beter. Sterker in duel, simpelweg meer dash in het spel dan Vrasene. Ook een heel gave en sterke prestatie van onze verdediging vandaag; stevig in interceptie, heel zuiver in het uitvoetballen.... alleen vertaalde zich dat niet op het scorebord omdat kansen niet goed genoeg afgewerkt werden of omdat een tikkeltje geluk ontbrak. Illustratief was een zwabberbal/afstandsschot van Kato waarbij de tijd even stilstond: een goalie die niets anders kan doen dan de bal nastaren, iedereen die de adem inhoudt om dan de bal op de paal te zien belanden en weer vrolijk het terrein in te zien botsen, voorwaar een ster extra voor dit moment van spanning. Na 30 minuten bleef het dus 1-0.

De speech van de bezoekende coach tijdens de rust zorgde voor meer drive bij Vrasene en het spel ging vrolijk op en neer. Misschien niet allemaal even verzorgd of voetbalacademisch geen streling voor het oog. Maar uw scribent/scheidsrechter kon melden dat op het veld het tempo serieus hoog lag - note to myself: dringend wat bijtrainen (of wat minder drinken de dag voordien). Een misser van Iker luidde een dolle vijf minuten in; voor een leeg doel nam hij de juiste (want de moedigste) beslissing om de bal met links in doel te trappen maar zag hij zijn schot naast vliegen. Weinig tjd voor ontreddering want nog geen minuut later dook Tuur alleen voor doel op, trapte die ook met links maar was er deze keer een geweldige reflex annex beenveeg van de bezoekende goalie om de bal in corner te verwerken. Op deze hoekschop was het Iker die in de scrimmage van dichtbij de 2-0 kunnen scoren: viersterren ontlading voor de hele ploeg.  Twee minuten later toonde Warre VD waarom hij een fantastisch wapen is voor een voetbalploeg: op kracht en snelheid zette hij zich onweerstaanbaar door op rechts om dan de bal strak voor doel te brengen. Iker nam het geschenk in dank aan en tekende zo de 3-0 aan. Op dat moment een terechte tussenstand tegen een ploeg die echt wel zijn drie sterren waard was. Damn, we zouden onszelf vier sterren moeten geven.

In het vierde kwart begonnen er langs Grembergse kant enkelen de weerslag van het hoge tempo te voelen en kwamen sommige Vrasenaren individueel heel sterk voor de dag: knappe dribbels waar er soms wel wat doortastender op verdedigd had mogen worden. Het zorgde voor de verdiende 3-1 en toen op een paar minuten van het slot ook nog de 3-2 werd gescoord was er toch een twijfel in Grembergse rangen. Tuur zorgde even voor opschudding door een scheidsrechtersbal terug te geven aan de tegenstander door hem tegen de paal te knallen maar in de laatste minuten werd er al bij al nog goed stand gehouden.

Laatste wedstrijd voor deze ploeg in de driesterren reeks, vijf sterren voor al degenen die vandaag op en rond het plein stonden.

(Wouter VDS)

Terug naar overzicht

Sponsors

 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • De Coninck
 • Vanhouwe
 • Buggenhouts Tegelhuis
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • Aquizien
 • Aquizien
 • SD Worx
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • Argenta - Kantoren Grembergen & Dendermonde
 • De Coninck
 • De Coninck
 • Aquizien

Laatste Update

De website werd laatst bijgewerkt op:

dinsdag 26 mei 2020 om 16:07

Delen

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Toevoegen aan Google Bookmarks
Copyright © 2007 - 2020. SK Grembergen - V2019.01 - Administratie