Verslag VC Nazareth-Eke B - SKG (3-4)

Datum: 10-01-2020 19:30
Speeldag: 13
Categorie: SK Girls

Verslag:

20200110SK Girls.jpg
Voor de eerste wedstrijd van 2020 konden we meteen 40 minuten rijden naar Nazareth. Als je de rangschikking er even bij neemt dan zie je hoe belangrijk de match van vandaag was. Bij winst vanavond, dan werd de kloof vergroot met 5 punten. Indien we verloren sprong Nazareth over ons. Meteen een wedstrijd met veel inzet en onze dames waren gewaarschuwd. Toen we aankwamen in het Gentse werden we heel vriendelijk onthaald door de afgevaardigde. De accommodatie hier, is iets waar we in Grembergen al langer luidop van dromen: zittribune, kunstgras, kantine bovenaan, … knap!

We startten met Linde in doel, met daarvoor de viermansdefensie: Jana, Sarah, Jirka en Anne. In het middenveld waren Fien, Fleur, Dora, Joyce en Bo van de partij. Laatstgenoemde maakte vandaag trouwens haar absolute debuut met een eerste basisplaats. Op positie 9 stond Eline, die voor de doelpunten moest zorgen. We begonnen goed te voetballen op deze prachtige biljart, maar onze linkerkant had het bijzonder moeilijk met de snelheid van de witten hun nummer zeven. Na amper 6 minuten kwam deze alleen op doel en werkte netjes af in de linkerbenedenhoek. Een kwartiertje later was diezelfde Tine alleen door. Jana trok aan de noodrem en tackelde haar onderuit in de grote rechthoek. De scheidsrechter twijfelde niet en legde de bal op de stip, gelukkig voor ons werd Jana niet bestraft met een kaart. Kapitein Fleur Slabbinck trapte de bal keurig tegen de netten. 0-2 alzo, en we konden beginnen achtervolgen! Tijd om ons te herpakken, want zo’n slechte start was ongezien bij onze vrouwen. Onze kansen begonnen stilletjesaan te groeien. Een goede corner en vrije trap van Dora zorgden voor gevaar, maar het was niet goed genoeg om de thuisploeg echt over de knie te leggen. Na 29 minuten was het Fien die via goed combinatiespel met Eline en Dora alleen voor doel werd gezet en koelbloedig afwerkte. We konden gaan rusten met een 2-1 achterstand en je voelde dat deze wedstrijd nog alle kanten op kon.

Mattis, Melissa, Esther en ondergetekende hadden zich nog maar net geïnstalleerd op de bank of Bo kon Joyce bedienen met een slimme pass. De bal werd weliswaar afgestopt, maar die kwam zomaar voor de voeten van Eline. Onze blonde nummer 8 twijfelde geen moment en plaatste de bal proper in de winkelhaak. De gelijkmaker was een feit, en die lelijke achterstand was van het bord verdwenen. De snelle flank van Nazareth kwam niet zoveel meer in het spel voor, want Anne nam nu wel wat meer afstand van haar rechtstreekse tegenstander. Ze kreeg dan nog eens constante rugdekking van onze kapitein Jana. Bob Peeters zou zeggen: “dan weet je dat het moeilijk wordt.” Voor Linde mocht het allemaal nog net iets spannender en ze besloot de bal eens uit te rollen... op vraag van de trainer. De bal belandde recht in de voeten van een Gentse middenveldster - die zelf verrast was - en alzo haar ploeg gemakkelijk terug op voorsprong bracht na 51 minuten (3-2). Mochten we hier in de Meirdam staan Linde, je had zeker een strike :-) ! We hadden nauwelijks afgetrapt of Fien zette de scheve situatie terug recht. Een grote ‘oef’ was te horen achteraan in ons doel. In minuut 65 kreeg Eline, na een sterke match, krampen in beide kuiten en moest het plein verlaten. Esther mocht haar comeback maken na een lange afwezigheid. Het spel ging op en af en de spanning was te snijden. Beide ploegen zouden geen genoegen nemen met een gelijkspel, zo zag het er naar uit. De winterstop had onze SK Girls duidelijk deugd gedaan, want er was bij momenten prachtig voetbal te zien. Combinaties, vrijlopen zonder bal, en niemand die op eigen houtje de hele verdediging wilde dribbelen. Onze flanken Joyce en Bo bleven maar werken en Sarah ontpopte zich weer tot een beest dat niet te passeren was. Moest ondergetekende niet beter weten, zou hij haar na zo’n prestatie taggen op Instagram. In minuut 85 kreeg Esther vanop de eigen helft de bal diep gestuurd. Het was nog een lange weg te gaan tot aan doel, maar enkel de keeper stond nog in de weg… Net zoals Fien bleef onze agente rustig voor doel en punterde de bal mooi in de benedenhoek. De winninggoal viel langs onze kant, na een hele intense wedstrijd! Melissa stond aan de zijlijn klaar om in te vallen voor Bo, maar had eventjes geduld nodig voor Bo’s welverdiende applauswissel! Na vandaag heeft zij de concurrentie alweer wat aangescherpt op de flank!

Wat een geweldige start van 2020! Hopelijk doen we in de terugronde minstens even goed, maar daar zijn we eigenlijk redelijk van overtuigd.

Uw verslaggever en coach,
Jeroen

1-0 Tine Van Den Abeele (6')
2-0 Fleur Slabbinck (20')
2-1 Fien Van Houte (29')
2-2 Eline Van Lembergen (47')
3-2 Fleur Slabbinck (51')
3-3 Eline Van Lembergen (52')
3-4 Esther Ongena (85')


Terug naar overzicht

Sponsors

 • Buggenhouts Tegelhuis
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • Argenta - Kantoren Grembergen & Dendermonde
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • SD Worx
 • Vanhouwe
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • De Coninck
 • Proxy Delhaize Grootzand
 • De Coninck
 • Aquizien
 • Matthijssens Sanitair & Verwarming
 • Aquizien
 • De Coninck
 • Aquizien
 • Proxy Delhaize Grootzand

Laatste Update

De website werd laatst bijgewerkt op:

dinsdag 26 mei 2020 om 16:07

Delen

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Toevoegen aan Google Bookmarks
Copyright © 2007 - 2020. SK Grembergen - V2019.01 - Administratie