Verslag SKG - Heikant (13-3)

Datum: 03/11/2018 12:00
Speeldag: 10
Categorie: U12 A

Verslag:

Grembergen, het zwarte beest  van Heikant?

Aangezien u reeds hebt gelezen dat er 16 goals vielen in deze match, een nieuw record dit seizoen, zal het u niet verbazen dat dit verslag dus voornamelijk zal gaan over de doelpunten, ook omdat de interim reporter van dienst zowiezo alles vergeet van zo een match tenzij het werd genoteerd in haar boeksken. Met gemiddeld om de 3 minuten en 45 seconden een goal, was er weinig tijd om veel meer dan de goals te noteren en anders was het verslag nóg langer geweest :-).  Bij voorbaat dus mijn excuses.

Het viel op dat Heikant na de 6-1 thuisnederlaag zijn ploeg een beetje had hertimmerd. Matthijs speelde een linie lager en was laatste man. Misschien niet de beste beslissing van de jeudgcoördinator-annex trainer van de U12 van Heikant, omdat de combinaties met Thibault van de vorige match er duidelijk minder uitkwamen dan wanneer ze zij aan zij konden strijden op het middenveld (dit om te laten zien dat ik wat research gedaan heb :-)).
De eerste minuten had ik nog gemist, aangezien de match naar goede gewoonte én met goede luim en ongetwijfeld met een luid en duidelijk fluitsignaal was op gang gefloten door de arbiter vóór 12 uur. Heeft de Belgische scheidsrechterscommissie ingegrepen door betere fluitjes te voorzien na protest van Hamme-Zogge? Niets valt uit te sluiten nu de scheidsrechters hun blazoen wat moeten oppoetsen, maar ik heb toch niet de indruk dat die chique, altijd juiste horloges al tot bij de Grembergse arbiters zijn geraakt. Soit. Geen nood. Het was nog 0-0 en het duurde tot de zevende minuut alvorens Iker, een eerste keer de netten liet trillen  door alleen op de doelman af te gaan en koelbloedig te scoren. Toen het een minuut later reeds 2-0 stond, dankzij een mooie voorzet van Warre VD van op rechts, die door Seppe werd binnengetikt, leek het of het plots snel ging gaan. Maar niets was minder waar. Lars en Kasper vonden mekaar goed op de linkerflank en vanop rechts werd menige voorzet verstuurd door Warre VD, maar het ontbrak de ploeg aan scherpte voor de goal, op die dolle twee minuten na. Niettemin, Grembergen duidelijk de betere ploeg in het eerste kwart, met mooie combinaties en goed passenspel. Het leverde de mannekes dan ook een welgemeend compliment van trainer Patrick op en we citeren letterlijk “echte woarheid mannen, Proficiat”. 

Het tweede kwart was wat rommeliger.  Ook nu kwamen er goede acties van zowel links als rechts en door het midden, maar het doelpunt viel aan de overkant. Een schot van Heikant strandde op de deklat (jaja, het trauma was er bijna weer) maar in de herneming kon één van hun spelertjes van dichtbij overhoeks binnentrappen (trauma afgewend). No way dat Matteo daar iets kon aan doen. Het werd dus toch weer warm en het spreekwoordelijke deksel dreigde, maar zover kwam het niet. Het was Warre VD die eindelijk doorhad dat je ook naast de keeper kon trappen ipv er op. Héhé. De assist was van Senne De Waele, na een schitterende steekbal van Noa. Knap werk en terug wat meer zuurstof.  Niet dat we problemen hadden. Heikant speelde bij wijlen goed en toonde dat er wel kwaliteit in de ploeg zat, maar het was té kortstondig en bij ons speelde werkelijk iedereen op niveau. Na deze goal staat trouwens in mijn notities : “Seppe speelt een dikke match”.  Het zal zo blijven voor de rest van de match trouwens en bij toeval (niet dus) maakt hij ook de 4-1 na mooi samenspel met Senne-Iker-Warre VD. De hele voorwacht  was er dus een beetje bij betrokken, weer volgens mijn notities, want ik herinner me niks :-) (t is nu pertang niet dat ik zoveel cava drink hé).  Nu begon het heel snel te gaan.  Nog voor de rust maakte Iker er 5-1 van na een mooie recuperatie en steekpas van Warre VD. We kunnen in het tweede kwart dus al spreken van 5 efficiënte minuten in plaats van 2. Matteo staat er maar een beetje mistroostig bij. Dit zijn voor hem natuurlijk niet de leukste matchen, maar hij blijft van cruciaal belang natuurlijk. 

Tijdens de rust van het tweede kwart valt ons ook op dat ze in Heikant precies niet zo’n goede cornflakes krijgen, want de mannen zijn toch wel een stuk kleiner dan de onze. Aan energie ontbreekt het hen echter niet, want wie gedacht had dat Heikant nu wel KO in de touwen zou hangen kwam bedrogen uit. Ze hadden er duidelijk terug goesting in en er was onmiddellijk een goede interventie van Noa nodig om de 5-2 te verhinderen, maar al snel volgt de 6e goal aan Grembergse kant. Quasi een copy-paste van de 5e goal, met Warre VD die Iker alleen afzondert voor de keeper en die in 2 keer afmaakt. De 6-2 was een schot op Matteo dat hij niet klemvast kon pakken en waarbij iemand van Heikant goed was gevolgd en vanop heel korte afstand binnenknalde. Er volgden nog verschillende goede combinaties en/of inidviduele acties met Warre B die iets Barcelonees deed, Kasper K die goede acties opzette en uiteindelijk de 8-2 via Iker.

Het vierde kwart zagen de geelhemden van Heikant het nu wel iets minder zitten. Seppe mocht aftrappen, naar doel wandelen en scoren. 9-2. Lars was de doelpuntenmaker van dienst voor de 10-2, nadat Senne DW met een ultieme inspanning de bal had binnengehouden en voorgezet. Toch nog voor die bal gaan als je 9-2 voorstaat, dat noemen ze ook wel eens een winnersmentaliteit zeker hé.  De 10-3 kwam na balverlies op het middenveld, waardoor plots drie Heikanters alleen voor Matteo opdoken en het netjes uitspeelden.  Maar de kelk moest geledigd worden tot op de bodem. Een mooie één-t tussen Seppe en Senne werd door deze laatste mooi afgerond. 10 minuutjes voor tijd werd Seppe gewisseld en hij was dood. Zo hoort het :-).  Berematch gespeeld. Echt, wow. Uiteindelijk werd het nog 13-3 dankzij een afstandsschot van Noa en een schot vanop 15à20 meter van Senne.

Het was dus een doelpuntenkermis. Heikant was duidelijk minder sterk dan vorige keer. Volgens Iker mankeerde enkel “Arne, het lief van Febe”, maar dat betwijfelen we toch. Wij waren anderzijds misschien nog iets sterker, wie zal het zeggen… Feit is dat de schoolvakantie goed had gedaan en dat iedereen op scherp stond. Dit was een collectieve prestatie. Matteo had weinig werk, maar moest toch een paar keer aardig tussenkomen. Noa terug in zijn beste forme, een fantastisch sluitstuk, steeds goed naar buiten verdedigend, waar de twee Warres, Merlijns, Larsen, Kapser K’s van de ploeg voor een goede opbouw en goede aanvoer voor doel zorgden. Seppe en Senne die centraal heersten en Iker die goed blijft afmaken alleen voor doel.  En dat allemaal onder de deskundige coaching van onze Patrick (rustig, rustig, rustig, niet zooo rustig), het lijkt een succesformule. Misschien nog even melden dat Senne last minute was ingevallen, omdat Matteo M ook last minute was weggevallen en Senne had om 9h30 gespeeld en liep daar nog rond … voor diegenen die zich dat afvroegen. Maar afsluiten doen we niet zonder een ode aan den Emiel, keeper van Heikant. Hij smeet zich met overgave en ware doodsverachting in de strijd. Zonder hem was de score nog wel een pak hoger geweest. Chapeau Emiel !!!  Wij zijn fan en ook van uw gele botjes :-)  Keep going!


(Katia)


Terug naar overzicht

Sponsors

 • aQuizien
 • Kasseien De Coninck
 • Zakenkantoor Geert Verbustel
 • SD Worx
 • aQuizien
 • Matthijssens BVBA
 • ROB Verhuur
 • Poly Technics
 • aQuizien
 • Proxy Delhaize
 • inbraakveilig.be

Laatste Update

De website werd laatst bijgewerkt op:

woensdag 14 november 2018 om 17:26

Delen

 • Delen op Facebook
 • Delen op Twitter
 • Toevoegen aan Google Bookmarks
Copyright © 2007 - 2018. SK Grembergen - V2016.4 - Administratie