Alek Maes in ‘Het Nieuwsblad’

“We hebben al enkele stappen gezet om kloof te dichten”

Dé overeenkomst tussen Grembergen en Berlare is dat het (tot nu toe) vooral typische thuisploegen zijn. Wat op eigen veld lukt, is buitenshuis een stuk moeilijker.

Net als Berlare lijken jullie een typische thuisploeg. Daar kunnen jullie dat tikkeltje meer dat vaak nodig is.

Alek Maes: “Klopt in grote mate. Van onze tien punten, haalden we er negen thuis. Berlare pakte tien van zijn eigen punten in eigen stadion. Pas zaterdag in Mariakerke haalden we ons eerste punt buitenhuis. Een hard bevochten punt overigens. We wisten dat het moeilijk zou worden. Er was kunstgras en Mariakerke is een uitgekookte ploeg met ervaren spelers. Ik moest het opnemen tegen de ouderdomsdekens Mirvic (39) en Kurtulus (36). Geen toffe tegenstanders want je merkt nog steeds dat ze veel hoger hebben gevoetbald. We wisten dat we tot het uiterste zouden moeten gaan en dat hebben we gedaan.

En dat zonder twee ervaren pionnen die geschorst waren.

Florian (Anrys) en Joeri (Van Bossuyt) zijn jongens met veel ervaring en met hen erbij is het wel een andere dimensie. Wat niet wegneemt dat de jongeren, die hun plaats innamen, het met veel bravoure deden. Zondag zijn ze er weer bij en, zonder afbreuk aan wie ook te willen doen, dat maakt ons toch een stukje sterker.

Jullie doel is het behoud verzekeren. In die optiek zou een nieuwe thuiszege welkom zijn?

Het is al een tijdje geleden dat we tegen Berlare hebben gevoetbald en dus kijken we echt naar de derby uit. De drang is groot. Uit de ervaring van enkele jaren geleden, toen we ook een jaartje in eerste voetbalden, hebben we geleerd dat we stappen zouden moeten zetten om de kloof te dichten. Zowel als ploeg als qua resultaten hebben we die stappen gezet. We kunnen echter nog beter. En dat zal moeten want de weg is nog heel lang.”