De wegen van SKG en Raf van Overstraeten scheiden na 7 prachtige jaren

Raf Van Overstraeten heeft na wikken en wegen besloten dat hij op het einde van het huidige seizoen een punt zal zetten achter het trainerschap bij onze club…

In mei van het jaar 2015 aanvaardde Raf de uitdaging bij SK Grembergen en hij pakte met zijn charisma meteen zowat iedereen in rond de watertoren. Op sportief vlak tilde hij de club ontegensprekelijk naar een hoger niveau. SK profileerde zich onder zijn leiderschap van een modale 2e-provincialer – die geregeld achterom moest kijken – naar een dominant geheel dat elk jaar meedeed voor de prijzen. Dit resulteerde dan ook in een kampioenstitel tijdens het seizoen 2019-2020.

SK Grembergen acht zich gelukkig dat het met Raf een trainer vond die zich volledig schikte naar de filosofie en cultuur van groenwit. Speciale aandacht ging daarbij uit naar de doorstroming van de jeugd naar de beloften en het eerste elftal. De bestuursleden van onze concurrenten kunnen hun oren niet geloven als wij zeggen dat we kampioen zijn geworden met gemiddeld acht spelers uit de eigen jeugd op het wedstrijdblad. Deze lijn wordt ook doorgetrokken in eerste provinciale wat een unicum is in deze reeks. Raf benadrukt trouwens dat SK in eerste provinciale houden even veel waard zal zijn als het behalen van een kampioenstitel.

De wijze waarop hij de trainingen stoffeert en leidt, de wedstrijden voorbereidt en deze ook coacht, vraagt enorm veel engagement en energie. Na zeven jaar vindt onze Lebbekenaar het tijd om binnen enkele maanden het ventiel wat te lossen.

Raf zal zonder enige tegenspraak worden opgenomen in de galerij van de allergrootste SK-trainers. KSKG staat met zijn vervanging voor een heel grote uitdaging.