Verslag: Doorslaar – SKG 0-0

Op speeldag 4 verplaatste SK zich naar de terreinen van SKL Doorslaar. De ‘runner-up’ tijdens de stopgezette coronacompetitie, en daardoor samen met SK een reeksje hoger dit seizoen.

Plan was om de eerste punten mee te graaien vanonder de Doorslaarse kerktoren, en het liefst van al drie. Een aangename verrassing in de plaatselijke kantine toen we de gewezen SK-vedette Bart Van De Sompel zowaar achter de tapkraan zagen staan daarzo. Blijkbaar is het bij de thuisploeg de gewoonte dat ouders van de verschillende jeugdploegen telkens een weekend opofferen als hulp in de kantine. Een lovenswaardig initiatief!

We zagen een stevig wedstrijdbegin van SK Grembergen – ditmaal in de zeer geslaagde witte outfit – dat meteen initiatief nam en zorgde voor de meeste dreiging. Dat leidde tot mogelijkheden, maar meestal kwamen deze vanuit de tweede lijn: Maxim Dierick knalde een aflegger over doel, Jeroen Baetens probeerde het met een lage schuiver en Bram Ryckaert zette er, ook al vanop 20m, de wreef tegen. Doelman Hanselaer gaf telkens geen krimp. Tussendoor was het ook al duidelijk dat de snelle omschakelingen van SKL Doorslaar niet zonder gevaar waren. Zo dook John Agbo plotseling op ter hoogte van de eerste zone om een voorzet van De Beule in doel te werken, maar Ward gaf gelukkig geen krimp daar aan de eerste paal. Een superreflex was dat! SK bleef het meeste balbezit en veldoverwicht opeisen, maar acteerde met momenten té onrustig vooraan. Aan de overzijde noteerden we een deviatie van Timothy Van Laecke die door Ward werd opgeraapt en voor SK probeerde Bram nogmaals vanuit de tweede lijn: net over. Amper één minuutje later volgde de beste aanval van onze withemden maar het schot van Jeroen Baetens, nadat de mee opgerukte Warren Vercauteren met het hoofd kon afleggen, zeilde naast de verste paal maar net buiten. Het laatste wapenfeit van een al bij al uiterst vermakelijke eerste helft kwam op naam van Stanny De Beule die een hoekschop kon inkoppen, maar Ward toonde zich alweer op 1e-provinciaal niveau en redde redelijk fantastisch.

Rust: 0-0

Zelfs in Doorslaar weten ze blijkbaar al dat onze mannen niet altijd wakker uit de rustperiode komen. Zodoende trapte Jaro Buggenhout na twee minuten iedereen klaarwakker met een schot ter hoogte van de tweede paal dat na een reddende hand van Ward, via de onderkant van de deklat terug het veld insprong. Buzze! En toen was het 20 minuten vrij rustig. SK kon geen gevaar meer creëren en de verre bal van Doorslaar kwam niet meer aan. Alweer De Beule toonde zich gevaarlijk door, na een omhaal van een ploegmakker, van dichtbij tegen Ward aan te rebounden. De daaropvolgende hoekschop werd ter hoogte van de eerste piket het hoofd van Van Laecke gevonden en opnieuw ging de bal in corner. De laatste doelzwangere kans van de wedstrijd kwam er voor de kapitein van de thuisploeg, Mustafa ‘Moes’ Erkoç is dat, maar de beste thuisspeler van vandaag mikte vanuit kansrijke positie moegestreden naast en over de muit. Een wedstrijd waar beide ploegen zich dus tevreden moesten stellen met elk hun eerste punt in deze competitie, en zelfs na een nachtje slapen zou iedereen het er eens over moeten zijn dat dit niet onterecht was…

SKG: Smekens Ward, Vercauteren Warren, Baetens Jeroen, Windey Thomas, Malfliet Sander, Anrys Florian, Van Daele Jordy, Dierick Maxim (86’ Vermoesen Jens), Ryckaert Bram, Van Tornhout Dieter (81’ De Cock Sacha), Maes Alek (70’Lardenoit Addo). NG: Vanoverberghe Stijn.

Doorslaar: Hanselaer Nicola, Cisse Mohamed, Erkoç Mustafa, Nimmegeers Jasper, Polfliet Joël, Buggenhout Jaro, Van Britsom Anton, Agbo John (62′ Marcel Mbayo), Van Laecke Timothy, De Beule Stanny (75′ Geerts Aaron). NG: Knapen Pelle, Lanssens Xander.

Scheidsrechter: Daenens Frederik

Uitslagen 4e speeldag

Elene-Grotenberge – Mariakerke 2-2
HO Kalken – Sleidinge 7-0
Doorslaar – SKG 0-0
KAVD – Aalter 0-4
Drongen – Berlare 0-3
E Zele – Latem 1-0
Munkzwalm – Jong Zulte 2-0
Ardennen – SK Denderhoutem 1-2