Enkel heenronde zal worden gespeeld in provinciale reeksen

Voetbal Vlaanderen heeft bekendgemaakt dat voor alle reeksen met stijgen en dalen, enkel de heenronde zal worden afgewerkt.

Het is de bedoeling dat de heropstart van de competitie zal plaatsvinden met speeldag 6 in het weekend van 14/02/2021. Wanneer alle ploegen éénmaal tegen elkaar zullen hebben gespeeld (normaliter zal dit in het weekend van 02/05/2021 zijn) zullen de kampioenen, stijgers en dalers worden aangeduid op basis van dit (eind)klassement. Er zullen géén eindrondes worden gespeeld.

Voor de reservencategorieën zal een aangepaste kalender worden samengesteld. De start hiervan is eveneens voorzien in het weekend van 14/02/2021.

Het jeugdvoetbal (alle leeftijdscategorieën) hervat in het weekend van 06/02/2021 en eindigt op 29/05/2021. Om de verplaatsingen tot een minimum te beperken zal er zoveel als mogelijk in reeksen van 6 worden gespeeld en worden de niveaucodes toegepast. In de reeksen van 6 zullen de ploegen driemaal tegen elkaar spelen. In uitzonderlijke gevallen zullen er nog reeksen van 7 of 8 zijn waar men tweemaal tegen elkaar speelt.

Dit alles werd bevestigd door de crisiscel van de KBVB die alle geledingen van het voetbal vertegenwoordigt. Laat duidelijk zijn dat bovenstaande beslissingen kunnen worden herroepen door de diverse overheden in functie van de coronacrisis…

U kan de gehele communicatie van Voetbal Vlaanderen hier nalezen.