Gazetteklap na de 1-0 overwinning tegen Sleidinge

Met de trainers Raf Van Overstraeten (SKG) en Peter Lippens (Sleidinge)

Raf Van Overstraeten – SKG

“Ons niveau moet veel beter worden”

Het was vandaag van moeten”, zei coach Van Overstraeten na de 1-0 tegen Sleidinge.

We hebben de drie punten thuis gehouden en dus is de doelstelling gehaald maar daarmee is ook alles gezegd over deze wedstrijd. Wat ik gezien heb, zal ik even moeten laten bezinken. Ik ben de eerste om te zeggen dat het niet goed was. De start, dat wel. Eenmaal op voorsprong hebben we, en dat tegen tien man, nooit voor gevaar kunnen zorgen. Vooraan wogen we te licht. De club heeft gekozen voor eigen jongeren en dat verdient alle lof. Maar heeft ook consequenties. We beseffen heel goed dat we voor een moeilijk seizoen staan. Dit is niet één, maar twee klassen verschil met vorig jaar.” (ddd)

Peter Lippens – Sleidinge

“Hadden ook nu weer een puntje verdiend”

Na een betere partij tegen Doorslaar, weliswaar zonder punten, moesten de Sint-Jorisboys nu ook tegen Grembergen met het kleinste verschil de duimen leggen. “Ook nu verdienden wij minstens een punt” meent trainer Peter Lippens.

Alweer werden wij na 10 minuten op achtervolgen aangewezen. Een doorgebroken speler kwam in contact met Ilian Willems. De ref haalde, al dan niet terecht, meteen de rode kaart boven, wij moesten verder met tien. Tot overmaat van ramp kon de keeper de daaropvolgende vrije trap niet klemmen en was een thuisspeler er snel bij om dit af te straffen. We reageerden gepast, maar de efficiëntie ontbrak.” (vhe)