Gazettenklap uit ‘Het Nieuwsblad’

Perssprokkels na de overwinning tegen KAVD én een vooruitblik naar de wedstrijd tegen SKL Doorslaar…

Raf Van Overstraeten: “Enkel de zege telt”

De Dendermondse derby werd beslist vanop elf meter. Licht toegekend of onterecht, het blijft voer voor discussie.

Ik wist dat de tegenstander over individueel sterke spelers beschikt. Of die kwaliteiten er na tien speeldagen nog gaan uitkomen, valt af te wachten. Maar dat ze de eerste matchen heel gemotiveerd zouden zijn, was een zekerheid”, zegt coach Raf Van Overstraeten. “De eerste helft waren zij baas, de tweede was voor ons. Of het een terechte strafschop was, kon ik niet beoordelen, ik stond er te ver af. Licht of niet, de ref beslist. Het enige wat nog telt, zijn de drie punten . Onze aanpassingen na de rust loonden. Net als de invalbeurt van Alek Maes.” (ddd)


Thomas Windey: “Werken aan de tekortkomingen”

Na de winst in de stadsderby trekken de jongens van coach Van Overstraeten met vertrouwen naar goede bekende Doorslaar.

We hebben vertrouwen geput uit de zege in de voor de club zo belangrijke derby, maar beseffen ook dat we nog heel wat mankementen lieten zien”, zegt Thomas Windey. “Onze eerste helft was niet goed. Ook die van mij niet. Op training blijven we werken om die tekortkomingen weg te werken. De trip naar Doorslaar is geen stap in het onbekende. De voorbije jaren speelden we vaak tegen elkaar en we kennen elkaar dan ook goed. Beiden wonnen we op de eerste speeldag , maar om nu al te spreken van een topper is het toch nog veel te vroeg. Jammer dat we Van Daele missen door zijn twee gele kaarten.”


Stefan Van Dender (coach SKL Doorslaar): “Het zal voor iedereen een bijzondere match zijn”

Op de openingsspeeldag pakte SKL Doorslaar, in een wedstrijd die alle kanten op kon, in de slotfase de volle buit op Latem. Dit weekend komt Grembergen, die vorige week aan het langste eind trok in de derby tegen Dendermonde, op bezoek.

De eerste match van het seizoen is sowieso speciaal, zeker als het acht maanden geleden is dat je nog een competitiematch gespeeld hebt”, aldus een tevreden Stefan Van Dender. “We kwamen na een kwartier op achterstand, maar hadden daarna ook onze kansen. Bovendien werden twee doelpunten van Van Laeke afgekeurd. Ik vond het een open tweede helft, die alle kanten uit kon. Met goals van Baddou en twee van Van Laecke konden wij de drie punten mee huiswaarts nemen. Dit geeft alleszins vertrouwen voor onze eerste thuismatch tegen Grembergen.

Met Grembergen treffen we een tegenstander die we vrij goed kennen”, blikt Stefan Van Dender vooruit. “Twee jaar geleden zijn we samen overgekomen van tweede, zij als kampioen en wij als beste tweede. Ook in de beginfase van vorig seizoen hebben we tegen hen gespeeld. Ik heb ze ook al aan het werk gezien. Het is een stugge ploeg met heel wat ervaring en enthousiasme. Bij beide ploegen is er aan de kern ook niet veel veranderd. Maar het is zeker geen gemakkelijke tegenstander.”

Het zal voor iedereen bijzonder zijn”, gaat Stefan Van Dender verder. “Om ons terrein te sparen hebben we in de voorbereiding niet op ons eigen terrein gespeeld. Het is tevens de eerste thuismatch van het seizoen. Uiteraard zullen we er alles aan doen om de punten thuis te houden, maar ook Grembergen wil die drie punten. Ik verwacht mij aan een open wedstrijd. Het is onze ambitie om zo snel mogelijk zo veel mogelijk punten te pakken en ons behoud veilig te stellen, daarna zien we wel. Als club willen we stap per stap groeien.”