Gazettepraat na de wedstrijd Aalter – SKG

Met Addo Lardenoit (SKG) en Tom Goethals (EA) aan het woord…

 

 

Addo Lardenoit – SKG

“Eerste provinciale is leuker dan tweede”

We kunnen terugblikken op een goede wedstrijd”, stelde Addo Lardenoit, een van de Grembergse jeugdproducten die volop zijn kansen krijgt en grijpt, na het 2-1 verlies op Aalter.

We hebben met veel inzet gespeeld en misschien zat er zelfs iets meer in dan de 2-1 nederlaag. Weer hebben we moeten ondervinden dat in eerste provinciale elk foutje wordt afgestraft. We betalen leergeld, maar het is in elk geval veel prettiger voetballen in eerste dan in tweede. Alles mag dan twee stappen sneller gaan, het voetbal is ook veel beter. We vormen een groep die al lang samen speelt. Als jonge gast is het plezant te spelen bij een club die zijn eigen jeugd volop kansen geeft.”(ddd)

Tom Goethals – Eendracht Aalter

“Verschil gemaakt in sterke tweede helft”

Eendracht Aalter verstevigde zijn plaats in de top drie via een 2-1-zege op eigen terrein tegen SK Grembergen. “We konden in de eerste helft weinig kansen creëren” aldus woordvoerder Tom Goethals.

De bezoekers vormden een stevig blok en klommen gevleid op voorsprong. Hun vreugde was van korte duur, want op het halfuur scoorde Jelte De Coninck de gelijkmaker. Na de rust vormde Aalter de betere ploeg, met enkele goede kansen. Grembergen kon zich offensief niet meer doorzetten. Het was wachten tot het slotkwartier, toen de ingevallen Andreas Van Autreve de verdiende winnende treffer maakte. We hebben met 10 punten op 12 onze start niet gemist.” (jp)