KSCE Mariakerke – KSK Grembergen 1-1

Loon naar werken…

De eigenzinnige blik van een gelegenheidsreporter!

KSKG moest dus op zaterdagavond naar KSCE Mariakerke, de ploeg van de sympathieke voorzitter David Termont. Als een ploeg na 9 speeldagen op de 4e plaats staat in het klassement is dat geen toeval. Daarenboven bevat deze ploeg kleppers als Mirvic en Djedovic, ex-AA Gent, en Kurtulus, ex-Vigor. Het was dus weer op kunstgras te doen. Noteer dat alle ploegen uit het Gentse van hun lokale overheid ‘gratis’ kunstgrasterreinen krijgen…

Onze coaches moesten zwaar schuiven: Florian Anrys en Joeri Van Bossuyt waren geschorst, Sascha De Cock gekwetst, en als klap op de vuurpijl moest Jari Dierickx nog op de laatste minuut in quarantaine. Hallo?

Tjorven Quintelier werd rechterverdediger, Warren Vercauteren schoof op naar het centrum, Sander Malfliet droeg de kapiteinsband en Thomas Windey nam zijn vertrouwde plek in op links. In het midden werd Bram Rijckaert de rots voor de verdediging, kreeg Lukas Verschueren zijn eerste basisplaats en kwam Addo Lardenoit gelukkig terug op zijn stek. En onze voorspelers Brent Claessens, Maxim Dierick en Alek Maes moesten dus het leven van die zeer ervaren verdedigers lastig maken. En op onze bank hadden we met Stijn Van Overberghe, Dante Lardenoit, Xander De Vijlder en Milan Van Heirseele vier talentrijke youngsters.

En… SK zat van de eerste minuut goed in de match.We speelden met lef, lieten bij momenten mooie dingen zien, wonnen veel duels. Alleen, éénmaal aan de zestien werd het wel moeilijker want daar stonden met Mirvic en kapitein Arnauw, twee goeie,verstandige sjotters van 1m95. Op minuut 29 kreeg SK een corner, zeer scherp aangesneden door Brent en aan de tweede paal schoot Sander Malfliet keihard binnen. Op dat ogenblik zeker verdiend want de eerste 30 minuten had SK 70% balbezit. Als bezoekende ploeg kan men moeilijk de thuisploeg 45 minuten domineren. Het was dus niet abnormaal dat Mariakerke de laatste 10 minuten de druk opvoerde. Komt dan minuut 44: een vrijschop schuin buiten onze zestien, specialist Kurtulus zet zich achter de bal en ploft hem perfect in de winkelhaak. Rust dus 1-1.

De tweede helft kende een lichte dominantie van KSCE maar de counters van SK waren levensgevaarlijk: op minuut 47 werd Maxim perfect in het straatje gestuurd door Lukas Verschueren, kwam alleen voor de keeper, schoof de bal naast deze maar spijtig genoeg ook nipt naast. Op minuut 58 was er een straffe individuele inspanning van Alek, gevolgd door een schitterende center waar Maxim in duikvlucht naartoe vloog maar hij kon de bal niet kadreren. Ook op de 76’ hadden we nog een uitstekende kans maar de supporters werden het niet eens over wie van ons had kunnen scoren. En KSCE? Was vooral gevaarlijk op stilstaande fases waarbij de torens mee naar voor kwamen. De laatste 10’ was het een klein beetje pompen of verzuipen maar als de nood het hoogst is, is er natuurlijk nog Ward die ons recht hield met enkele knappe reddingen. Nog te noteren dat een moegestreden Maxim vervangen werd door Xander die zo zijn eerste minuten in 1e provinciale mocht meemaken.

Conclusie: de ook na de wedstrijd nog altijd sympathieke voorzitter Termont vond het een terechte uitslag. Hij zei “jullie hadden 1-3 kunnen/moeten voorkomen maar wij hadden ook de laatste vijf minuten nog kunnen de winning goal maken”. SK speelde dus een dijk van een wedstrijd en trok dus verdiend naar huis met een punt. En uw reporter keerde ook zeer tevreden terug, schonk zich thuis nog een Cornet uit en genoot na… Meer moet dat niet zijn

LVdV