KSKG 2 – KVE St-Gillis 2  (pen 4–3)

KSKG bekert verder in de Hofman sport Cup na strafschoppenreeks…

Onze buren uit St Gillis hebben niet alleen hun kern behouden maar die ook nog wat aangevuld. Zij zullen volgend zeker meedoen in de top-3 en zijn dus terecht één van de titelkandidaten. De technische staf van SK moest noodgedwongen roteren want vijf kernspelers waren er niet bij, hetzij wegens familieverplichtingen, hetzij wegens examens.

SK had de eerste 10 minuten zijn handen vol met het snelle combinatiespel van St Gillis. Nadien begonnen onze jongens elkaar beter te vinden wat resulteerde in de 1-0 op de 14e minuut. Een scherp aangesneden bal kon door de bezoekende doelman niet geklemd worden en Jordy Van Daele legde de bal mooi in de hoek. Nauwelijks  minuten later volgde een fantastisch mooie en snelle counter van St-Gillis waarbij Jonas Rogge de bal over kopte. Dit was maar uitstel want op de 29e minuut werd het 1-1 via Neal Wauters die – vrijstaand aan de tweede paal – een scherpe vrijschop binnenwerkte. SK bleef evenwel aandringen en op de 43e minuut werd het 2-1 toen een schot van Lukas Verschueren afweek en in de andere hoek belandde.

De tweede helft begon bij SK met enkele vervangingen en wat bijsturing en geleidelijk werd SK de betere ploeg die soms ook veel ruimte kreeg. Deze werd niet altijd optimaal benut, maar het spel was goed. Op de 89e minuut werd het dan toch nog 2-2 op corner via de onvermijdelijke Grembergenaar Jonas Rogge.

Strafschoppen dus waarbij SK doelman Ruben Bourgeois zich ontpopte tot penaltypakker.

Dit maakt dat KSKG in de volgende ronde thuis tegen Eendracht Machelen a/d-Leie (2e prov) aan de bak moet.
Afspraak zondag 22/08 om 16u00!

LVdV