KVV Ardennen – SKG 2-1

SK Grembergen is er niet in geslaagd om punten te rapen tijdens zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Alek bracht SK tijdens de eerste helft na een strafschop op voorsprong, maar in de tweede helft, waarin SK morste met de kansen,  scoorde de thuisploeg wél tweemaal.

Goeie match van KSK, jammer van de gemiste kansen

SK speelde deze wedstrijd in het grote stadion van KSV Oudenaarde onder een mooie publieke belangstelling. Wij moesten de competitie aanvatten zonder onze kapitein Florian, nog een gevolg van zijn rode kaart in februari op Gijzenzele. In 1e provinciale is men verplicht om minimum 2 spelers van min-21 op te stellen. Bij SK liepen er zo maar eventjes 7 op het terrein. Niet slecht toch?

Het eerste kwartier mogen we beschouwen als een studieronde van beide ploegen, waarbij opviel dat Ardennen geduldig opbouwde via hun twee flanken (goeie sjotters met een zeer goeie voorzet in de voeten). Rond de 15e min. dwong SK twee corners af en bij de tweede ging doelman De Prez los onder de bal, echter zonder gevolg. Vervolgens was het weer de beurt aan Ardennen dat wel licht veldoverwicht afdwong. Op de 25e minuut boksten we een prachtige counter in mekaar die door hun goeie keeper op het nippertje gered werd. Op minuut 38 kon Alek Maes op rechts afgezonderd worden maar zijn schot ging naast. Enkele minuten later trof Alek de lat. Op de 42e minuut moest onze doelman Ward een serieuze reflex uit zijn mouw schudden. Komt dan minuut 43 : Dieter Van Tornhout wordt neergetrokken in de zestien en de goed leidende referee Meus wijst onmiddellijk naar de stip. Alek Maes trapt overtuigend (0-1). Slechts één minuut later moest onze Ward alles uit de kast halen om de gelijkmaker te verhinderen. SK kon dus terugblikken op een zeer verdienstelijke eerste helft.

Rust: 0-1

Ik vermoed dat onze coaches zullen gezegd hebben “mannen, zie dat je het eerste kwartier zonder kleerscheuren doorkomt”…maar helaas, helaas: reeds na 3 minuten in de tweede balverlies in het middenveld, gevolgd door een perfect aangesneden voorzet vanop links van Van Wambeke, die nog even beroerd werd door spits Ndikumana en de 1-1 stond op het bord. Ons eerste kwartier in de tweede helft kon beter, en Ward moest regelmatig zijn kunnen tonen, maar nadien keerde het tij. Er kwam meer ruimte vrij. Ik concentreer mij nu op onze kansen. Max Dierick wordt in het straatje gestuurd maar wordt in extremis gestopt. Even na het uur is Alek de keeper voorbij maar krijgt de bal niet in het lege doel. Enkele minuten daarna een schitterende aanval van SK, Addo kapt zich magistraal vrij maar keeper De Prez redt met wereldsave. Op de 75e min. Een rush van Jeroen Baetens van aan de middellijn, gaat vier Ardenezen voorbij en opnieuw keeper De Prez die in de voeten moet. Op de 78e minuut mag Alek alleen op de doelman afgaan maar De Prez was alweer paraat. Dit toont aan dat SK toen wel een topperiode kende en eigenlijk altijd de 1-2 of zelfs 1-3 had kunnen/moeten aantekenen. Natuurlijk speelde ook Ardennen nog altijd mee en zo ontsnapte SK op de 78e minuut op het nippertje na een zeer mooie aanval. En…er is een oude voetbalwet “wie vergeet te scoren krijgt het deksel op de neus” . Op minuut 80 werd een verre bal in het pak gedropt en die viel voor de voeten van Jochen Van Wambeke die enig mooi en staalhard binnentrapte. Maar onze mannen gaven de moed niet op en Ardennen werd achteruit geduwd. Onze geelhemden dwongen corners af en zo kregen we in de blessuretijd nog een reuzekans: van aan de kleine backlijn voor een quasi lege goal, maar het mocht niet zijn…
Conclusie : goeie wedstrijd van SK, jammer van de kansen maar positief dat we ze gecreëerd hebben, zeer goede leiding van referee Steven Meus, een warm onthaal van het bestuur van Ardennen, maar het was redelijk stil in de auto op de weg terug… (LVDV)

0-1 Alek Maes (pen 44′)
1-1 Amrani Ndikumana (48′)
2-1 Jochen Van Wambeke (80′)

Ardennen: De Prez Niels, Vandenabeele Pieter, Desmet Gaëtan !46′ Timmerman Glenn), Polet Bart, Aelvoet Jarno, Singeot Dominique, Cadron Bono, Van Wambeke Jochen (85′ Mahli Ishak), De Ridder Jordi, Vanwymeersch Maarten (72′ De Bruyne Nicolas), Ndikumana Amrani. NG: Ghys Quinten.

SKG: Smekens Ward, Vercauteren Warren, Windey Thomas, Baetens Jeroen, Malfliet Sander, Van Daele Jordy, Dierick Maxim, Ryckaert Bram, Van Tornhout Dieter (78′ De Cock Sacha), Lardenoit Addo (72′ Vermoesen Jens), Maes Alek. NG: Schockaert Zeno, Vanoverberghe Stijn.

Scheidsrechter: Meus Steven