Perssprokkels na de wedstrijd SKG – HO Kalken

In ‘Het Nieuwsblad’ kwamen SK-er Jordy Van Daele en Ferry Baes aan het woord na de wedstrijd SKG – HO Kalken

Jordy Van Daele – SK Grembergen

“Foutjes worden cash betaald”

De lessen die we uit de eerste twee matchen in eerste moeten trekken is dat op dit niveau elke onoplettendheid, hoe klein ook, wordt afgestraft”, zegt Jordy Van Daele, een van de weinigen die dit niveau echt kent na het 1-3 verlies op HO Kalken.

Op Ardennen speelde we een goede eerste helft en komen we voor. Daarna hebben we ons te veel teruggetrokken. Misschien wat schrik op het grote veld van Oudenaarde. Tegen titelkandidaat Kalken speelden we weer een goede eerste helft, maar op het einde maken we een foutje en we stonden weer achter. Eens op achterstand is het als nieuwkomer niet evident om dat nog recht te zetten. We blijven rustig verder werken.”(ddd)


Ferry Baes – HO Kalken

“Dominant maar op het eind toch kluts kwijt”

Hogerop legt tot nu toe een foutloos parcours af. Na Doorslaar klopte het met Grembergen een tweede nieuwkomer in de hoogste provinciale reeks. “Grembergen legde op zijn kleine terrein verdedigende accenten”, weet Ferry Baes. “Pas na de 1-3 toonden ze enige intentie om voor puntenwinst te gaan. Na de 0-2 leek het er op dat de thuisploeg bevreesd was voor een afstraffing. Na een afvallende bal, perfect binnengetrapt, werd het 1-3 en koos Grembergen voor powerplay.

We waren even de kluts kwijt en raakten in paniek. Tachtig minuten domineren en dan de concentratie verliezen, dat moeten we vermijden: de voornaamste les die we onthouden.” (fdg)