Perssprokkels naar aanleiding van de wedstrijd SKG – HO Kalken

Perssprokkels naar aanleiding van de wedstrijd SKG – HO Kalken uit ‘Het Nieuwsblad’ met Jeroen Baetens en David Verhelst (HO)

Jeroen Baetens – SK Grembergen

“Nog zelfde mentaliteit”

Als we de kansjes die we kregen op Ardennen iets beter hadden afgemaakt dan waren we wellicht met een puntje teruggekeerd”, zegt Jeroen Baetens. “We mogen op een goede match terugblikken. Die lijn moeten we nu zien door te trekken tegen Kalken. Zal niet simpel zijn want HO is een sterk elftal met veel ervaring in eerste provinciale. Wij moeten onze goede mix van ervaring en jong geweld daar tegenover zetten. Bovendien kunnen we weer beroep doen op onze kapitein Florian Anrys. Voor mezelf is dit na zes jaar onderbreking weer thuiskomen bij de ploeg waar alles begon. Sfeer en mentaliteit zijn nog steeds dezelfde van toen.”(ddd)


David Verhelst – Hogerop Kalken

“Het zal beter moeten in Grembergen”

Hogerop treft een tweede week op rij een promovendus. Na SKL Doorslaar trekt men zondag naar Grembergen.

We mogen ons aan een vergelijkbaar spelconcept als vorige week tegen Doorslaar verwachten. Ik zag ze woensdag op Ardennen (2-1) aan het werk. Grembergen speelt vanuit een goede organisatie en loert op de counter. Willen we de vooropgestelde 6 op 6 waarmaken, dan zal het beter moeten dan zondag. Toen sprongen we te onzorgvuldig met de kansen om en waren we te slordig in de passing na de rust. Dat stoorde me. Gelukkig konden we de 0-1 nog ombuigen. De waarde van de bank, Christiaens, Ryckaert en De Brabander vielen in, werd aangetoond. Dat is een positief gegeven.”(fdg)


Pascal Bothuyne – Vlaamse Ardennen

“Applausvervanging voor Jochen Van Wambeke”

Vlaamse Ardennen moest diep gaan om Grembergen opzij te zetten. Het was een grote opluchting toen bezoeker Maes bij een 2-1 stand de bal tegen de dwarsligger plaatste.

We deden het goed en hadden de verdienste na een door de bezoekers verzilverde penalty te reageren met twee goals”, aldus woordvoerder Pascal Bothuyne. “Het werden op het einde spannende momenten maar wij hebben de drie punten en dat is het belangrijkste. Nieuwkomer Jochen Van Wambeke, in het laatste kwartier goed voor de winning-goal, kreeg terecht een applausvervanging.

Ardennen beperkt zich vrijdagavond, als aanloop naar de zaterdagmatch in Sleidinge, tot een uitlooptraining.(rm)