SK Girls – Hamme Zogge 2-0: Verslag van de coach

Vrijdagavond 4 september stond er weer een stevige tegenstander op het menu. De buren van Hamme-Zogge kwamen op bezoek. Los van het feit dat het een derby was, waren er ook een aantal extra zaken om te vermelden, die de wedstrijd een extra dimensie gaven.


Om te beginnen speelde Elien Mouton, ons NIEF BLOED, tegen haar eigen zus Dorien. Eva, onze kapitein, mocht starten tegen haar ex-club, en ook Joyce speelde tegen haar nonkel-trainer Tom Van Moerzeke. Als kers op de taart was het ook voor mij een blij weerzien tegen de club waar ik mijn spelerscarrière bij het eerste elftal afsloot.

We begonnen als underdog aan de wedstrijd aangezien Hamme Zogge in 2e provinciale speelt, dus het zou een stevige opdracht worden om de blauwe defensie een hak te zetten. Zogge delegeerde het eerste kwartier. Voor ons was het achter de bal lopen en vooral het centrum goed proberen te sluiten. Een tweetal keren lukte het de Zogse nummer 10 toch om door te breken, maar slot-op-de-deur Celine hield ons spectaculair in de match. Het grootste gevaar was geweken en nu was het onze beurt…
We regen de kansen aan elkaar en het was SK Grembergen dat de score opende. Nieuwkomer Ruby Van Den Abbeele had de doelvrouw van de bezoekers al een aantal keer aan het werk gezet met haar verschroeiende linker, maar kreeg na een rommeltje achterin de perfecte gelegenheid om haar nieuwe ploeg op voorsprong te brengen. 1-0 na 28 minuten. We gingen de rust in met een voorsprong en tankten niet alleen ons drinkbus vol, maar ook nog wat extra vertrouwen.

Een aantal wissels werden doorgevoerd en we startten aan de 2e helft. In de oefenmatchen is het altijd leuk om wat te experimenteren en dat pakte vandaag goed uit. Cindy deed het uitstekend op de linksachter en aan de andere kant zagen we een Dora spelen die als opkomende back voor heel veel variatie zorgde. Het waren nu de groenwitten die de wedstrijd dicteerden. We zagen bij momenten knappe combinaties door onze centrale as en de vrije ruimtes werden goed benut. Esmé kreeg in minuut 55 een geniale ingeving en speelde de bal netjes over de Zogse verdediging. Fien controleerde, legde klaar voor haar rechtse voet en verdubbelde de voorsprong! De Grembergse tribune was laaiend enthousiast. Prima assist Esmé, dat is in de voetbaltaal een schoolvoorbeeld van een subtiele eindpass! Ook Joyce speelde op een positie die ze niet gewoon was, maar wat een dijk van een wedstrijd! Nonkel Tom zal stiekem wel fier geweest zijn 😉. In de laatste minuut maaide Sarah, Joyce Heirewegh neer in de grote baklijn, maar de scheidsrechter zag hier geen fout in. Sarah dacht nog even tijd te rekken door de kramp die in haar kuiten schoot. De scheidsrechter floot niet veel later het eindsignaal. Een ‘atje voor de sfeer‘ kon er nu wel van af in de kantine, merci voorzitter Bert!

We onthouden:
– We speelden vandaag tegen een hele faire tegenstander! Een wereld van verschil met vorige week.
– Alweer veel volk dat kwam kijken op vrijdagavond.
– Tactisch zijn we een hele flexibele ploeg geworden, wat een groot voordeel zal zijn in de strijd om het kampioenschap.
– De SK Girls zijn in topconditie en tillen elkaar week na week naar een hoger niveau.
– Een trainer die heel erg trots was op de mature speelstijl van SK Grembergen.

Maandag 7 september spelen onze dames tegen Hardy Waasmunster, maar dit keer op verplaatsing.

Tot de volgende!
Uw verslaggever en coach
Jeroen