SKG – Sleidinge 1-0

3 punten in de zak en daarmee gedaan!

Op de 6e speeldag (speeldag 1 werd uitgesteld naar 11 november onthouden we) ontving SK Grembergen de delegatie van FC Sint-Joris Sleidinge. ‘Sleyne‘ zoals men aldaar rond de spitse kerktoren zegt. Voor de meerwaardezoekers onder u: de naam komt blijkbaar van het Germaanse ‘slaeido‘, wat ‘glibberige plaats’ betekent. ’t Is dat u het weet. De roodgroenen eindigden in de coronacompetitie van vorig seizoen als tweede in het kielzog van kampioen Drongen, en dwong alzo zijn plaats af in de hoogste provinciale reeks. Net zoals SKG is het een team dat deze uitdaging aangaat zonder daarvoor financiële avonturen (lees een buslading nieuwe spelers) aan te trekken en het avontuur aan te gaan met de spelers en de mogelijkheden die er zijn. Respect!

Om met de deur in huis te vallen, en meteen het einde van deze héél bondige samenvatting te verklappen: SKG won zijn eerste wedstrijd van dit seizoen met 1-0. Dit na veruit de minst goede prestatie tot nu toe. Hoera!

Een treffer van Maxim Dierick, die na 10 minuten wedstrijd goed was gevolgd op een vrije trap van Alek Maes en kon rebounden besliste de wedstrijd. Hadden we nog een tweede kunnen maken deze namiddag? Zeer zeker! Hadden de bezoekers er ééntje in kunnen leggen? Jawel hoor… Toegegeven, de prestatie op zich deed vandaag soms pijn aan de ogen, en iedereen die ons team ietwat kent weet uiteraard dat we beter kunnen. Zoals vorige week op Aalter, of eerder daarvoor op Ardennen alwaar SK met telkens met nul komma nul punten huiswaarts keerde. Dus moeten we vandaag juichen met de overwinning.  Zeker en vast! E Aalter en KVV Ardennen deden dat trouwens ook. De drie punten zijn niet alleen zeer welkom, ze werden eveneens behaald met de middelen die voorhanden waren op deze elfde oktober. We ontbreken nog steeds Brent Claessens, Dieter Van Tornhout en ook al Jordy Van Daele waardoor er door Raf diep in de spelerszak diende te worden gegrabbeld. Dat de wedstrijd – die absoluut diende te worden gewonnen – dan toch winnend werd afgesloten moet de verwende Grembergse achterban tevreden stellen. Kampioen zullen we dit jaar waarschijnlijk niet spelen hoor! Volgende week kijken we alleszins geweldig uit naar de wedstrijd SK Denderhoutem – SKG…

1-0 Maxim Dierick (11′)

SKG: Smekens Ward, Anrys Florian, Baetens Jeroen (46′ Losa Bram), Dierick Maxim, Lardenoit Addo, Maes Alek (84′ Schockaert Zeno), Malfliet Sander, Ryckaert Bram, Smekens Ward, Van Daele Jordy, Vercauteren Warren, Windey Thomas. NG: Vanoverberghe Stijn, De Bruyne Bjarte.

Sleidinge: De Craene Janosh, Reyniers Jens (83′ Van Vynckt Jens), Willems Ilian, Van Vooren Arjan, Van Vooren Gertjan, Van Holderbeke Joey (66′ Gabriël Jarno), De Smet Thijs (83′ Hellemans Niels), Cuyt Jordy, Van Moorhem Sam, Hautekiet Tijs, Lippens Kjeld. NG: Colpaert Wouter.

Scheidsrechter: Bellon Cis

Matchbal: Geert Tonnelier – Feestcommissie Grembergen

Uitslagen speeldag 6
Doorslaar – SK Denderhoutem 5-5
E. Zele – Berlare 4-0
Munkzwalm – Mariakerke 1-1
SKG – Sleidinge 1-0
Drongen – Aalter 0-1
HO Kalken – J. Zulte 2-1
Elene-Grotenberge – KAVD 4-0
Ardennen – Latem 2-1