Voorzitter Bert Matthijssens aan het woord in ‘Het Nieuwsblad’

“Club financieel gezond houden is het belangrijkste”

Bert Matthijssens – Voorzitter KSK Grembergen

“Club financieel gezond houden is het belangrijkste”

Tien jaar geleden speelde SK Grembergen voor het eerst in zijn bestaan al een jaartje in de hoogste provinciale reeks. Het bleef bij dat ene jaar. Dit seizoen voetballen de groen-witten weer op dat niveau. Toen de competitie werd stopgezet stonden ze eerste en dat betekende promotie.

Huidig voorzitter Bert Matthijssens weet uit ervaring hoe groot de stap tussen eerste en tweede is. In tien jaar is die zelfs groter geworden.

Toch acht ik onze behoudkansen nu groter dan toen, want we hebben nu een completere ploeg”, zegt Matthijssens. “Dat behoud is ons doel, maar het is tegelijk ook geen must. Gezien de vele Oost-Vlaamse ploegen in derde afdeling is de kans groot dat er vier, vijf, zes dalers zullen zijn. De opdracht is dus heel zwaar. We gaan geen zotte dingen doen. Grembergen heeft de traditie dat de eigen jeugd veel kansen krijgt. Ook dit seizoen zitten er zeven eigen jeugdspelers in de kern. Een kern die behouden bleef. Twee jongens stopten en werden vervangen door drie nieuwkomers.”

In extremis kwam daar nog Dieter Van Tornhout bij. Hij kwam in de buurt wonen en zocht hier nog een ploeg. Via bemiddeling en Antwerpse connecties kwam hij bij ons terecht. Zijn ervaring en maturiteit zal zeker voor onze jonge spelers een meerwaarde betekenen.”

Grembergen stapte niet in de Dendermondse fusieplannen. “Dendermonde nodigde ons ook uit voor een gesprek en zette de fusieplannen met Sint-Gillis uiteen. Ik heb het voorgelegd aan het Grembergse bestuur maar de interesse was heel klein. Misschien later. Eerst kijken of die fusie wel lukt.”(ddd)