Voetbal Vlaanderen legt het amateurvoetbal stil

Stopzetting veldvoetbal van 2e afdeling tot en met 4e provinciale voor onbepaalde duur. Wedstrijden tot en met U17 gaan voorlopig nog door!

Na lang wikken en wegen heeft Voetbal Vlaanderen beslist om het competitievoetbal seniores stijgen en dalen van 2de afdeling tot en met 4de provinciale voor een onbepaalde tijd stil te liggen, evenals de competities voor U19, U21 en reservenploegen. “We hebben hier vijf uur over vergaderd. Het overgrote deel van de clubs zag het niet zitten om met de huidige weersomstandigheden verder te doen”, aldus Benny Mazur, secretaris van Voetbal Vlaanderen. “Het kleedkamerverbod houdt te veel praktische moeilijkheden in. De stopzetting geldt voor onbepaalde tijd. We kunnen er wel zelf voor kiezen om meteen terug te herstarten, aangezien de minister van Sport besloten heeft dat buiten voetballen nog wel mocht. In de tussentijd mogen de ploegen wel gewoon blijven trainen.”

De Jeugdcompetities U6 tot en met U17, gewestelijk, provinciaal en interprovinciaal worden dan weer wel verder georganiseerd voorlopig. Gezien enkel zeer gelimiteerd gebruik van de kleedkamers mogelijk blijft zullen ook jeugdwedstrijden met veel flexibiliteit kunnen worden uitgesteld zo liet Voetbal Vlaanderen verder weten. Het doet verder een oproep aan alle clubs en leden om in deze moeilijke tijden al het nodige te doen om zo goed en zo kwaad als mogelijk met deze omstandigheden om te gaan.