Voorbeschouwing KSK Grembergen – SK Denderhoutem

Met Thomas Windey en Matteo Van Cutsem (SKD)…

Thomas Windey: “Regelmatiger worden”

Kan Grembergen zijn thuisreputatie bevestigen tegen Denderhoutem? De supporters hopen dat de prestaties van tegen Munkzwalm en Elene worden herhaald.

Voor mezelf, maar ook voor de meeste ploegmaats, is Denderhoutem een totaal onbekende tegenstander”, zegt Thomas Windey. “Pas na het krijgen van de scoutingsinfo zullen we een betere kijk hebben. Thuis deden we het vrij goed, maar op verplaatsing was het steeds minder. Hoewel we vorige week op Aalter driekwart wedstrijd goed standhielden. De organisatie was er. Toen we op ongelukkige wijze een goal tegen kregen, was het wel moeilijk om nog om te schakelen. We weten dat het nog een lange en zware weg zal worden in de strijd om ons doel, het behoud verzekeren, te halen. Daarvoor moeten we nog een stuk regelmatiger zien te worden.”

“Naar zondag toe zijn er toch al wat positieve signalen. Onze coach zal donderdag voor het eerst sinds veertien dagen weer de training kunnen en mogen leiden. Lukas (Verschueren) is terug na een quarantaine en ook de geschorste Addo (Lardenoit) komt weer. Hopelijk zal ook Simon (Vermachelen) weer genezen zijn en zal hij na veel blessureleed weer kunnen spelen.”


Matteo Van Cutsem: “Het tij moet ooit keren”

Centrale verdediger Matteo Van Cutsem keert terug uit schorsing en maakt zich op voor een belangrijke veldslag op Grembergen.

We zitten in de hoek waar de klappen vallen. Arbitrale fouten blijven ons achtervolgen. Het is zuur als je in de slotminuut de gelijkmaker slikt na een arbitrale vergissing in de vorm van een ingebeelde strafschop. Eerst hield Gianni Scheerlinck de bal trouwens ook binnen. Vervolgens greep onze doelman Hannes D’Hauwers de bal, maar die interventie werd totaal verkeerd beoordeeld.

Naast de ellende met de refs de voorgaande weken speelde ook Covid-19 de groep al fel parten. Het tij moet ooit wel eens keren. Over het behoud maak ik me eerlijk gezegd geen zorgen. We hebben te veel kwaliteit om in de problemen te komen. Over mijn eigen seizoen ben ik best tevreden, al incasseerde ik wel al te veel gele kaarten. In 2018 verliet ik KV Oostende en stond op de drempel van een club in 1B, maar een auto-ongeluk besliste er anders over. Bij Denderhoutem vond ik het plezier terug”, stelt de Gentse kotstudent.

Marc De Decker en Wim Redant