Voorbeschouwing wedstrijd KVV Ardennen – SKG

In de krant ‘Het Nieuwsblad’ wordt vooruitgekeken naar de wedstrijd KVV Ardennen – SK Grembergen met T2 Bart Nobels (SKG) en Pieter Van De Mergel (KVV)…

Bart Nobels – SK Grembergen

“Grote veld Oudenaarde is geen nadeel”

Onze voorbereiding verliep met ups-and-downs”, zegt hulpcoach Bart Nobels. “De periode was door de gekende omstandigheden kort en door de snelle opeenvolging van trainingen en oefenwedstrijden hebben we bij momenten even op de rem moeten gaan staan. Drie jongens van de kern van vorig seizoen stopten met voetballen (Van Gyseghem, Clapdorp en Van Uytfanghe), de rest bleef. Naast vier nieuwkomers stroomden ook dit seizoen een aantal jongeren door naar de kern. Eerste wordt een avontuur dat zich na tien jaar herhaalt, maar we gaan geen zotte dingen doen en het bestuur is realistisch en legt geen druk. Of we klaar zijn weten we morgen na de wedstrijd.

Omdat Ardennen niet over een verlichting beschikt, wordt de match gespeeld op het terrein van Oudenaarde.

Het zal ook voor hen aanpassen zijn aan het grote terrein. Heel wat anders dan hun kleine, hobbelige veld. Voor ons zie ik het niet als een nadeel om op Oudenaarde te voetballen”, gaat Nobels verder. “Ardennen liet in de beker een goede indruk, scoorde vlotjes en ging er nipt uit op Bambrugge. We zijn gewaarschuwd. Gemakkelijk zal het niet zijn. Het wordt bovendien aanpassen aan het hogere tempo in eerste provinciale. Jammer dat we Florian Anrys missen, die zit nog een gele zondag uit van voor de coronatijd. Hoe de ploeg er juist zal uitzien is, nog wachten tot na de laatste training van vanavond (gisteren dinsdag). Als alles vlotjes verloopt denk ik dat er geen grote wijzigingen zullen zijn ten opzichte van de laatste oefenwedstrijden.” (ddd)

Geschorst: Anrys.

Selectie: Baetens, Claessens, De Cock, Dierick, Lardenoit, Maes, Malfliet, Ryckaert, Schockaert, Smekens, Van Daele, Van Tornhout, Vercauteren, Vermoesen, Windey.


Pieter Van De Mergel – Vlaamse Ardennen

“Grote veld Oudenaarde moet ons liggen”

Vlaamse Ardennen wijkt vanavond uit naar Oudenaarde om daar om 20 uur de verschoven eerste competitiematch tegen Grembergen te spelen. In feite is dit voor de ploeg van coach Pascal Jouret een thuismatch, al hoopt men het toch beter te doen dan in bepaalde ‘echte’ thuismatchen vorig seizoen.

Dat groot veld in Oudenaarde moet ons liggen”, denkt Pieter Van De Mergel, de assistent van Pascal Jouret. “In de voorbereiding speelden wij al in Oudenaarde en dat ging vrij goed. Daarom verwacht en hoop ik dat wij tegen Grembergen de competitie met puntenwinst en liefst de overwinning starten.

Pieter Van De Mergel is bij Ardennen aan zijn tweede seizoen bezig. Hij is onder de indruk van de clubliefde, de familiale sfeer en het vele vrijwilligerswerk. “Op sportief vlak komt het voor mij tot een heel goede samenwerking met Pascal Jouret. We beginnen het seizoen met de overtuiging er iets goed van te maken. Het bestuur heeft zijn huiswerk goed gemaakt. Op het veld verwachten wij nu het antwoord van de spelers.

Oudenaarde heeft uiteraard verlichting. Daarom speelt men, na bemiddeling van voorzitter Ysebaert, op het veld van de ploeg uit tweede afdeling Vlaanderen. In het andere geval had de match, op Ardennen, al om 18 uur moeten beginnen en dat was voor velen niet haalbaar.

Laurens Desmaele is door werkverplichtingen onbeschikbaar. Mathias Vandenberghe is wel inzetbaar. (rm)

Selectie: Ghys, De Prez, Vandenabeele, Polet, Aelvoet, Timmerman, Singeot, Cadron, Vanwijmeersch, Jordi De Ridder, Vandenberghe, Jari De Ridder, Isak Mahli, De Bruyne, Van Wambeke, Ndikumana.