Vooruitblik naar de wedstrijd SKG – Sleidinge

in ‘Het Nieuwsblad’ met Maxim Dierick (SKG) en Peter Lippens (Sleidinge)

 

 

Maxim Dierick – SK Grembergen

“Al enkele keren dichtbij, nu moet het gebeuren”

Voor Grembergen is het zondag zowat nu of nooit. In het thuisduel tegen die andere nieuwkomer Sleidinge kan men met minder dan de eerste overwinning eigenlijk niet tevreden zijn. Beide ploegen pakten tot nu toe één punt: Grembergen deed dat op het veld van reeksgenoot van vorig jaar Doorslaar, Sleidinge thuis tegen Ardennen. In zijn twee uitwedstrijden pakte Sint-Joris liefst dertien goals. Zes en zeven op Munkzwalm en Kalken. Cijfers die op zich niets zeggen, maar toch extra hoop brengen bij de achterban.

We waren er al enkele malen dicht bij, maar nu is het van moeten”, zegt Maxim Dierick die vorige week op Aalter met zijn eerste goal van het seizoen op voorsprong bracht. “Misschien de goal van de bevrijding voor mij, wel een van de opluchting. Als aanvaller wil je nu eenmaal scoren. We speelden vorige week een heel goede eerste helft. Weer werden echter twee kleine foutjes van onze kant afgestraft. Vorig jaar kon dat, nu niet meer. Tegen Sleidinge, een ploeg waartegen ik nog nooit voetbalde – ook niet bij de jeugd – moeten we dit vermijden. Op dit moment hebben we nog geen weet van de scouting en blijft de komende tegenstander dan ook totaal onbekend.”

In de frontlinie speelt Dierick in steun van de ervaren Dieter Van Tornhout. Hoe voelt dat? “Niet alleen ik, maar al de andere jongeren, kunnen veel leren van Dieter die ons ook helpt met richtlijnen. Zeker op training steken we veel van hem op. Dieter is heel balvast wat ons de kans geeft aan te sluiten. We leren elke week bij over het niveau van eerste provinciale. Alleen Bram Ryckaert voetbalde al in eerste.”(ddd)

Peter Lippens – Sleidinge

“Wij moeten er blijven in geloven”

Na de opdoffer die het vorige zaterdag te slikken kreeg tegen Doorslaar, moeten de rood-groenen zondagmiddag op het veld van Grembergen op zoek naar een eerste driepunter.

Wij moeten er blijven in geloven”, aldus een door veel geblesseerden geplaagde trainer Peter Lippens. “Wij blijven realistisch. Sommige ploegen zijn gewoon te sterk voor ons. Het wordt wekelijks keihard knokken. Van de geblesseerden zijn er een paar die stilaan aansluiten. Maar de jongens die momenteel tussen de lijnen staan, gaan telkens tot het uiterste. De sfeer is zeker nog niet aangetast en zolang de neuzen in dezelfde richting blijven wijzen, kunnen wij voor puntenwinst gaan. Ook tegen Grembergen.”(vhe)