Vooruitblikken naar de wedstrijd KVE Aalter – KSKG

Met Florian Anrys en Jeffrey Verplancke (KVE) …

Florian Anrys: “Met zelfde mentaliteit”

Dat Grembergen thuis altijd kan verrassen, zoals Addo Lardenoit vorige week stelde, weten ze nu ook in Elene-Grotenberge.

Dit is een meer dan deugddoende zege tegen een van de betere ploegen van de reeks”, aldus kapitein Florian Anrys. “Dit is meteen een zege van het collectief. De bezoekers hadden misschien meer balbezit, maar we hebben weinig of niets weggegeven, omdat iedereen met een heel groot hart streed. We hebben het hen met diepe ballen op onze grote spits moeilijk gemaakt.”

“In snelheid waren ze te pakken, dat hebben we goed gedaan. We hebben de momenten gegrepen. Meteen een zege die we opdragen aan onze coach, die thuis zat met corona.”

Na de stuntzege en sterke match kijken de groenwitten uit naar de zaterdagse trip naar Aalter.

Thuis en uit is voor ons vaak een wereld van verschil, maar als we op Aalter dezelfde mentaliteit en vechtlust kunnen tonen als tegen Elene-Grotenberge dan weet je maar nooit”, stelde Florian Anrys. “Daar iets gaan halen zal aartsmoeilijk zijn en zou enkel dubbele winst betekenen.”

Het wordt moeilijk afgaande op de cijfers die Aalter kan voorleggen. Het is van eind september (op Kalken) geleden dat ze nog verloren. In hun jongste drie matchen scoorden ze twaalf keer en slikten één goal. En in oktober scoorden ze negen keer. “We kijken er naar uit om in het mooie stadion te gaan shotten.”(ddd)


Jeffrey Verplancke haalt opgelucht adem: “Mijn rotperiode is voorbij”

Eendracht Aalter lijkt niet meer af te stoppen. De rood-witten bleven de voorbije zeven wedstrijden ongeslagen en zijn met 17 punten op 21 opgeklommen naar de vijfde plaats.

Aalter krijgt zaterdag het bezoek van SK Grembergen, dat op de twaalfde plaats staat. “Het keerpunt was drie weken geleden, toen we mede op karakter met 0-3 bij Ardennen wonnen”, zegt de 28-jarige linkerflank Jeffrey Verplancke, die bij Eendracht Aalter aan zijn zesde seizoen toe is. “We wonnen nadien met 4-0 van Munkzwalm en met 1-5 bij Latem. We pakten vorig weekend tegen mijn ex-ploeg Latem niet met onze beste eerste helft uit, maar waren zeer opportunistisch. We hadden in de voorbije weken soms het geluk aan onze zijde, maar hebben dit in enkele matchen ook afgedwongen. We speelden met veel vertrouwen en vonden gemakkelijk de weg naar doel. We hopen die goede conditie nog lang vast te houden.

Vraag blijft waarom het in de eerste weken zo stroef liep? “We werden met duels tegen onder meer HO Kalken en Eendracht Elene-Grotenberge met een moeilijke eerste maand geconfronteerd. Bovendien hadden we te kampen met heel wat afwezigen. Ik stond door een spierscheur vier weken op non-actief. Dit was een rotperiode, zeker nadat we vorig seizoen slechts vijf matchen konden voetballen. De kern raakt stilaan voltallig, waardoor de coach meer keuzemogelijkheden heeft. De concurrentie wordt groter, waardoor iedereen een tandje moet bijsteken.

Wat Verplancke verwacht van de thuismatch tegen SK Grembergen? “We zullen die ploeg zeker niet onderschatten. Grembergen won vorig weekend verrassend van Elene-Grotenberge en heeft de punten onderin de rangschikking hard nodig. Sam Janssens is geschorst. Dit is jammer want hij stak in een goeie conditie. Het is nu aan een ploegmaat om zijn kans met beide handen te grijpen.” (Johan Polet)