vooruitblikken op de wedstrijd KSCE Mariakerke – KSKG

Met Maxim Dierick (KSK) en Robbe De Waele (KSCE) in ‘Het Nieuwsblad’….

Maxim Dierick: “Zonder Joeri en Florian”

Tweede verplaatsing op rij voor de boys van Raf Van Overstraeten. En weer eentje die niet voor de poes is.

Net als in Etikhove kreeg Grembergen op Latem een pak voor de broek. Doen de groenwitten het thuis goed, op verplaatsing lijkt het maar niet te lukken. Of het dit keer op het kunstgrasveld van een sterk Mariakerke zal lukken, is maar zeer de vraag.

Met Joeri (Van Bossuyt) en Florian (Anrys) missen we bovendien twee ervaren jongens”, zegt Maxim Dierick. “De druk zal bij de thuisploeg liggen. Zelf hebben we niets te verliezen. We kunnen alleen winnen. Waarom het bij ons op verplaatsing niet lukt, niemand die het weet. Het koppeke? Thuis doen we het nochtans uitstekend.” (ddd)

Robbe De Waele: “Vertrouwen getankt”

Op de vorige speeldag kende Mariakerke absoluut geen genade met hekkensluiter Dendermonde. Middenvelder Robbe De Waele (21) geniet met volle teugen, maar toont zich vooral ook erg ambitieus.

Dit weekend neemt KSCE Mariakerke het voor eigen publiek op tegen Grembergen, dat op zijn beurt vorig weekend met 5-1 onderuit ging op bezoek bij Latem: “Wij boekten een heel ruime zege in Dendermonde, maar zijn toch op onze hoede voor Grembergen. Zij wonnen recent nog van Munkzwalm, dat betekent toch dat ze best wel voldoende kwaliteiten hebben. Anderzijds hebben wij vertrouwen getankt tegen Latem en Dendermonde.”

Ondanks de positieve resultaten van de voorbije weken wil Robbe De Waele allerminst dat hij en zijn ploegmakkers op hun lauweren rusten. “Ik maak me daar eigenlijk niet te veel zorgen om. Onze kern is net breed genoeg om de concurrentie optimaal te laten spelen. Bovendien past die verslapping niet bij de mentaliteit van onze spelersgroep. Mocht er iemand toch even verslappen, dan zouden de andere jongens ongetwijfeld optreden.”

Samen met Andrew Debo vorm ik een toptandem op het middenveld, we vertrouwen elkaar blindelings. Bovendien staat nog eens Jelle Cherlet voor ons, die zoveel ervaring heeft. Ook de andere offensieve jongens verplichten me om vooruit te durven voetballen. Daardoor moet je als jonge speler ook echt mee in dat verhaal. Ondanks mijn lengte ben ik niet zo sterk bij het offensieve koppen. Qua timing zit het goed, maar zoiets kun je niet trainen. We oefenen natuurlijk wel op stilstaande fases, maar in een wedstrijdsituatie loopt het toch anders.”(ssg)