Oefenwedstrijd SK Girls – FC Dames Ternat: 3-6

Vandaag stond oefenwedstrijd nummer 2 op het programma van onze dames. Dit keer was het tegen 2e provincialer Ternat. Deze ploeg eindigde vorig jaar 7e in hun reeks, dus het beloofde een sterke tegenstander te worden.

We traden aan op het A-terrein en Cédric Tonnelier floot voor de tweede keer op rij onze wedstrijd op gang. Délégué Mattis was na maanden ook terug van de partij en was heel nieuwsgierig naar de enthousiaste verhalen over het niveau dat we al kunnen brengen op de mat.

Het werd meteen duidelijk dat Ternat de betere ploeg was. We werden meteen op onze eigen helft gedrukt en kregen al snel een aantal goeie kansen tegen. Celine verkeerde in uitstekende vorm vandaag en ranselde een aantal schoten uit onze goal. Ondanks de grote explosiviteit van Jana moest ze in minuut 16 toch het onderspit delven tegen de ontzettend snelle spits van de uitploeg. Die stoorde goed op een diepsteekbal van haar centrale middenvelder en plaatste netjes de bal naast onze keepster. In minuut 35 gaven de SK Girls antwoord. Vaste waarde Eline lobde de bal heerlijk over de keeper en bracht ons terug op gelijke hoogte! Ondanks het mooie doelpunt werd ze toch gewisseld voor Lisa Teck, alweer een nieuw gezicht dat debuteerde voor Grembergen. Dora trapte de eerstvolgende hoekschop prima in de box en het was diezelfde Lisa die er haar hoofd gedurfd tegen zette. SK Grembergen stond zowaar op voorsprong tegen dit sterke Ternat! Net voor rust omzeilde de flankaanvalster van Ternat de offside lijn en kwam alleen voor doel terecht. We gingen rusten bij 2-2.

Na rust lag het tempo iets lager en was er meer ruimte op het middenveld. In minuut 54 kreeg de uitploeg een vrije trap vanop zo’n 40m. Deze werd onhoudbaar paal-binnen getrapt. Ik stond erbij en keek ernaar… Even later werd Eva heerlijk in de loop aangespeeld tussen de defensie van Ternat. Koelbloedig klaarde ze de klus en zette ons alweer gelijk. 3-3 na 58 minuten… Wat een wedstrijd! De supporters, waaronder bijna onze voltallige beloftenploeg, kregen waar voor hun geld. Het laatste kwartier was er een beetje teveel aan. Ternat verdubbelde hun score naar 3-6. In dat laatste kwartier kreeg ook Fien nog een reuzenkans, maar die bal belandde op de rechterkruising… jammer!

Volgende week vrijdag gaan we op bezoek bij Schoonaarde om daar het nieuwe kunstgras te gaan uitproberen. Ook daar zullen we hoogstwaarschijnlijk weer een nieuwe SK-Girl aan het werk zien. Veel van onze nieuwelingen komen trouwens terug op bezoek bij hun ex-trainster en ex-teamgenoten, wat voor de nodige spanningen kan zorgen. Sanne, je bent gewaarschuwd… SK is on fire!

SK Girls speelde met: Van Grembergen Celine, Verhofstadt Cato, Van Moerzeke Joyce, Ongena Esther, Verelst Bo, Van Houte Fien, De Waele Jana, Staljanssens Dora, Delagaye Flore, Famaey Cindy, Hiel esmeralda, Teck Lisa, Casteur Melissa, Dessein Eva, Van Lembergen Eline

Jeroen