Beloftenwedstrijd KSKG – KAVD 4-2

Onze Beloften zijn nu absoluut de ploeg van ’t Stad!

Nadat onze beloften op de eerste speeldag KVE St Gillis hebben afgedroogd en verleden week Juventus Schoonaarde hebben geklopt met duidelijke 1-4 cijfers, hebben ze nu ook de maat genomen van een sterk KAVD.

‘De bonte bende van KAVD’ zo schreef Nieuwsblad-journalist Marc DD. Dit was ook gisteravond het geval want onze mannen moesten het opnemen tegen Al-Khalo Arven, Al-Khalo Rivan, Mapala Bongole, Oppong Kyekyeku, Muzonge Hubert, Nzenko Joël, Khalloul Yassin, Asamoah Jerry, Pizzagatti Gustavo, Boughlam Houdayfa en Nwanan Dubem. Er waren natuurlijk ook nog Andy Van Duysen, Arne Naudts en Jefke Uyttersprot.

De twee ploegen zorgden voor een snelle wedstrijd waarbij de supporters zich niet verveeld hebben. Het eerste kwartier verliep gelijkopgaand maar we noteren toch twee kansen voor onze Rachid die het telkens probeerde met een niet gekaderde lob en een knal van ons op de lat. Het spel bleef van goeie makelij en spannend maar zonder doelpunten. Ruststand dus 0-0.

Even opschudding na de rust want op de 46’ werd het 0-1 via Houdayfa Boughlam. Dit werkte voor onze jongens als een rode lap op een stier en reeds op minuut 51 konden we gelijk maken na een diepe bal en spits Jef Scheire die afwerkte. Onze beloften drukten door en scoorden op de 60’ 2-1 via Joeri Van Bossuyt. En we gingen door want we waren fysisch sterker. Op de 68’ werd het 3-1 via Sascha De Cock. Maar ook KAVD speelde nog mee en gaf zich niet zomaar gewonnen, vandaar de 3-2 via woelwater en snelle dribbelaar Oppong Kyekyeku Eugène. Op de 69’ werd nog een prachtig doelpunt van Jef Scheire ten onrechte afgekeurd want dit was echt een copy-book aanval waar Sascha De Cock de laatste onbaatzuchtige voorzet gaf. Niet getreurd evenwel want Sascha nam weerwraak door op minuut 82 de 4-2 te netten. Toch nog vermelden dat onze doelman Stijn Van Overberghe een straffe en onberispelijke wedstrijd speelde en met enkele mooie klemvaste reddingen zijn steentje bijdroeg.

Conclusie : onze Beloften hebben het mooie van de voorbije weken bevestigd en zorgden samen met KAVD voor een hoogstaande wedstrijd

LVdV